Aкумулаторна батерия

• 1 523
  • 14
  •   1
Отговори
Откъде закупувате читави акумулатори ,Варта или Бош,купувам 2 ри път и връщам ,или идват разопаковани ,или дефектни .Купувах и от електронен магазин и от физически и не мога да случа на читав .
Разглеждам сайтовете autospot.bg ,maxcar.bg, motex.bg ,някой купувал ли е от там безпроблемно

# 1
  • София
Какво имате предвид "читав"? Не изкарват гаранцията си ли?

# 2
Да ,един дефектира на първата година ,друг ,от emag ,пристигна разопакован и видимо не беше нов ,наложи се да им го върна .Бяхме поръчали нов .Някой може ли да препоръча сайт /ел магазин ,за авточасти ,oт който да е доволен

# 3
  • София
Да не се приема като съвет, но има неща, които не се купуват онлайн. Ако отидете до пункта за продажба на нов акумулатор или до сервиз, където ги продават, ще ви измерят безплатно зареждането от динамото, което може да е причина за недозареждане и последващ проблем с новия акумулатор. Стойностите на това зареждане обикновено се вписва в гаранционната карта, заедно с датата на продажбата, марка и рег. номер на колата и подпис и печат на дилъра.
При онлайн продажба не знам как после зачитат гаранцията след една година, ако съм аз ще кажа, че колата не е наред и е повредила батерията. Явно са си сметнали риска, но при посочените марки в първия пост би трябвало да изкарват поне още колкото е гаранцията Blush

# 4
Коронният номер ,когато акумулаторът е дефектен ,е да кажат ,че е от алтернатора ,вие акумулатори ли продавате .Не ,няма проблем с алтернатора .Два пъти ,купувахме от физически автосервизи ,нищо не замерват и дори пробутват стари .Вие ester ,автосервиз ли имате ,и не знаете че автобизнеса е почти изцяло сив бизнес
Какво ще кажете ,не е важно ,има законова 2 годишна гаранция

# 5
  • София
Нито продавам, нито имам сервиз. Опитвам се да бъда полезен, защото разбирам. В крайна сметка правете каквото желаете, парите и времето са си ваши Blush

# 6
Вече закупихме и го свързахме ,засега си работи добре .Нищо не замерват ,еxter ,emag ми връщаха пари месец и половина ,но най - проблемни бяха една автоморга ,имат и авточасти .Будинов ЕТ ,нищо не замерват и излизаха с този номер за алтернатора ,а акумулаторите им не ставаха за нищо /между другото не бяха варта ,обикновена марка / ,но много проблемни бяха ,лично им го носихме ,а транспорта при гаранция трябва да е за тяхна сметка/бях и със здравословен проблем и не трябва да нося тежко  / .Със същия номер излизаха ,че нашата кола им скапала проблемния акумулатор ,а тя е с много електроника и акумулатора им освен слаб за нашата кола ,беше и скапана марка .
A пари връщат с кзк ,пред тях няма какво да направят ,не минават номера и тарикатлъци ,нито изнудвания.Има 2 год законова гаранция , през която стоката не трябва да дефектира .Аз пък разбирам от бизнес ,от акумулатори ,от нямай къде, започнах да разбирам Laughing

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 17:26 от rali333

# 7
  • София
Мисля, че скоро ще търсите нов. Дано греша, но надали Confused
За да не се подведе някой по вашите приказки, оставям гаранционните условия на някои от дилърите, за които питахте в първия пост

# 8
За да не се подведе някой по вашите приказки, оставям гаранционните условия на някои от дилърите, за които питахте в първия пост
Без да подкрепям мрънкането на авторката, но тези гаранционни условия противоречат на закона. При рекламация търговеца е длъжен да докаже, че причината не е дефект. Не могат да се оправдаят с липсващи измервания по времето на покупката, заверки и т.н.
Ако след рекламацията измерят алтернатора и излезе проблем, тогава е друго.

# 9
  • София
Ще се радвам да разбера на кои закони противоречат, а дотогава в скрития текст ще пусна съдебна практика с обратното твърдение Blush
Скрит текст:
Цитат
Като доказателство по делото е представена и гаранционна карта, издадена от производителя и предоставяна при покупка на всяка стартерна батерия – така, както и самият ищец е твърдял в открито съдебно заседание. В нея са описани условията за правилната експлоатация и необходимостта от техническа заверка в рамките на гаранционния срок, като за целта купувачът е длъжен да представя батерията за периодични проверки по време на гаранционния срок, което да се отразява в гаранционната карта. Изрично е записано, че спазването на изискванията в гаранционната карта и инструкцията за експлоатация и обслужване, е задължително условие за нормална работа на батерията и валидността на гаранцията. Регламентирани са реда и условията за приемане на рекламация: с представяне на документ за закупена стартерна батерия, попълнена гаранционна карта и извършена техническа заверка, както и автомобила, с който е експлоатирана батерията. Определени са и условията, при които рекламацията, не се удовлетворява.
.................................................................................................
В настоящия казус за да може да ангажира отговорността на продавача, ищецът следваше да докаже, че акумулаторните батерии са проявили дефект в рамките на гаранционния срок, през време на който са били експлоатирани и съхранявани съгласно изискванията на гаранцията. С други думи за да може да бъде ангажирана отговорността на продавача, купувачът трябва да докаже не само, че е използвал акумулаторните батерии по предназначение /т.е. че са били монтирани на автомобил/, но и на какъв вид автомобил са били монтирани: на лек автомобил за лична употреба, на товарен автомобил с пробег за акумулатора до 100 000 км. или на автомобил, използван за таксиметрови услуги, защото гаранционния срок в тези 3 случая може да бъде различен съгласно условията на гаранцията. Нито в исковата молба, нито по-късно до приключване на устните състезания пред първата инстанция са представени доказателства, от които съдът може да направи извод за вида на автомобила, на който са били монтирани дефектните акумулатори, за да може да бъде определен срокът на гаранционната отговорност на продавача за всеки отделен случай. В този смисъл не може да бъде установено и дали рекламационното производство е проведено в рамките на дадения гаранционен срок, който за лични леки автомобили е 24 м., за таксиметрови автомобили е 6 месеца, а за товарни автомобили може да бъде до 24 месеца, а може да бъде и по-малко, в зависимост от това за колко време с този акумулатор е направен пробег от 100 000 км. При липса да подобни данни следва да се приеме, че отговорността на продавача не може да бъде ангажирана, поради което предявеният иск се явява неоснователен.
.........................................................................................

Като е достигнал до подобни изводи, първоинстанционният съд е постановил правилно решение, което следва да бъде потвърдено. В полза на ответника следва да бъдат присъдени разноски за въззивна инстанция в размер на 600 лв. Тъй като спорът между страните е търговски и е на стойност под 10 000 лв., на основание чл.280, ал.2 от ГПК настоящото решение се явява окончателно и няма да подлежи на касационно обжалване.

https://www.court-pz.info/2015_1/0063d814_96111215.htm

Ако от времето на това производство до сега има промяна в практиката, ще ми е интересно и аз да я науча. Благодаря Blush

# 10
Ти въобще чете ли ги това решение преди да го цитираш?
Цитат
Ищецът е твърдял в исковата си молба, че купувал от ответника стартерни  акумулаторни батерии и ги продавал в Испания в своя автосервиз.
Става въпрос за спор между търговци, а не между краен потребител и продавач.
Ще взема и аз да си помисля, че си търгаш, като цитираш такъв спор.

Европейските разпоредби за тръговската гаранция и защита на потребителите, както и транспонирането им в българските закони определят задълженията на търговеца и при какви условия може да откаже гаранция. За всякакви стоки, не само за акумулатори. Ако искаш си ги прочети, ако искаш вярвай на блъфовете на търговците.
Аз бих си търсил правата в случай на дефект, независимо дали са ми измерили предварително алтернатора или не. Но всеки сам си преценя дали да го прави.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 04:07 от bboiko

# 11
  • София
Последно пазарувах от ето тези хора преди две години и останах много доволен: https://akumulatorisofia.com/kontakti.html

За моята кола и за колата на баща ми взехме едни и същи акумулатори с три години гаранция и супер доволни. Това е най-добрия акумулатор, който някога съм ползвал. Шофьор съм от 25 години. Акумулатора е немски и е марка "Moll". Виждам, че са поскъпнали за съжаление. Според хората в магазина тази марка акумулатори била даже по-добра от Бош и Варта.

Преди това сложих един акумулатор 4car(чешки или полски) , който много ми хвалеха в друг магазин. Малко след изтичане на гаранцията се предаде, а колата си зареждаше перфектно в 99% от случаите.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 15:17 от ghost27

# 12
  • София
Купувала съм акумулатор от специализирани магазини само. Единият е в Дървеница близо до светофара за към Студентски град, а другият е на бул. Йерусалим в блока с магазин Зиг-заг, до Фантастико. И на двете места ми замериха колата и дадоха гаранция. Във втория се наложи да ида с друга кола да взема акумулатора и вече с поставен на моята кола се върнах за замерването. Не знам как стои въпросът законово с гаранциите, но бих настоявала за замерване, дори и само за да съм наясно впоследствие къде е проблемът - в колата или в акумулатора.

# 13
Останал съм с много добри впечатления от качеството тук?:
https://maxcar.bg/akumulatori?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3vO3BhC … Kr_gaAtFrEALw_wcB

# 14
  • София
Купувала съм акумулатор от специализирани магазини само. Единият е в Дървеница близо до светофара за към Студентски град

Още едно положително мнение за тях.

Общи условия

Активация на акаунт