Почистване на френски прозорци

• 821
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, скоро ни предстои да се нанесем на ново място, но ме притеснява как ще почиствам някои от прозорците. Става въпрос за един голям френски, който не се отваря… (не знам защо започнаха да ги правят такива). Може ли съвети - имайки предвид разстоянието между двата (този който се отваря и този големия френски), дали ще успявам с четка или пък с някакъв робот, но пък дали ще мога да закача робота…
Дали ако плащам на почистваща фирма ще може да ги чисти? И как ще го направят всъщност, ако не са алпинисти, които чистят офис сградите и ще ми одерат кожата

# 1
Само отвън. Сградата случайно да има спускаема платформа? Или само офисните имат.

# 2
Само отвън. Сградата случайно да има спускаема платформа? Или само офисните имат.

Ще попитам инвеститора тези дни, нямам представа. Вкъщи в момента също сме с френски, като единият голям прозорец не се отваря, но са “залепени” с този, който се отваря и не ми е проблем да го почистя така. Притеснява ме, че има 25-30 см разстояние между двата и ми се струва невъзможно…

# 3
  • София
С телескопична чистачка за стъкла.

# 4
Щеше да може, ако стъклата бяха наравно със стената. Но те са педя навътре. Трябва цялата да се надвеси навън (с риск да падне) и пак няма да може да измие една полоса от близката страна.

# 5
Щеше да може, ако стъклата бяха наравно със стената. Но те са педя навътре. Трябва цялата да се надвеси навън (с риск да падне) и пак няма да може да измие една полоса от близката страна.

Абсолютно. Кой и защо проектира такива прозорци?! Когато купувахме апартамента гледахме за други неща (локация, големина на стаите и т.н), но изобщо не ми е хрумвало да гледам какви са прозорците 🤷🏼♀

# 6
  • София
Може, де. Главите са чупещи се, има профи серии, аз ползвам такава.

# 7
Може, де. Главите са чупещи се, има профи серии, аз ползвам такава.

Благодаря за информацията, ще потърся подобни!

# 8
Стъклопакетът се сваля. Няма да е за сам човек, ще е необходима помощ, но вариантът е, сваля се, мие се и се поставя отново. Няма нищо сложно.

# 9
Дали да не пробвате с робот? Има фирми, които дават за тестсрещу депозит. Подле или си купувате от тях машинка или от някой сайт и т.н. ако Ви харесва резултата. Ако е възможно да се присегнете и да го лепнете на статичния прозорец е вариант, аз така ги миех.

Друг вариант е да се обърнете към фирма за дограма и да направят статичния прозорец отваряем. Нищо не се кърти! Сваля се стъклопакета и се изроботва крило захванато на съществуващата рамка.https://

# 10
Дали да не пробвате с робот? Има фирми, които дават за тестсрещу депозит. Подле или си купувате от тях машинка или от някой сайт и т.н. ако Ви харесва резултата. Ако е възможно да се присегнете и да го лепнете на статичния прозорец е вариант, аз така ги миех.

Друг вариант е да се обърнете към фирма за дограма и да направят статичния прозорец отваряем. Нищо не се кърти! Сваля се стъклопакета и се изроботва крило захванато на съществуващата рамка.https://

Затворен комплекс е. С множество правила, мисля че нямам право да пипаме по дограмата… още не съм имала контакт с инвеститора, ще попитам по този въпрос. Засега надеждата ми е за много лек робот, който ще мога да го прикрепя, или някаква дълга четка. Не знам ако извикам фирма за почистване дали ще могат да направят по-различно от мен. Нооо, все пак имам и съседи, ще ги видя тях какво ще ги правят тези прозорци..

# 11
Ако водите този разговор е много важно да изясните с него, че няма да подменяте прозореца! На същата рамка се монтира просто отваряемо крило, т.е. визуално ще се промени само ширината на стъклопакета най-общо казано, но по фасада и дограмата демонтаж и ремонтни работи включващи къртене и кърпежи няма да има!

# 12
  • София
drago_2008,
Не е удачно да се дават такива "съвети".
Направата на отваряемо крило на мястото на фикс променя фасадата. В случая ще се вижда още една рамка (погледни отваряемото крило в съседство).
Също така този прозорец става опасен, когато се отвори. Гледайки и размера - ще стане и тежко, отделно, че трябва да е с триплекс.
Не коментирам "безумието" на колегата архитект, но възможните начини за миене са: външно почистване с фирма или робот за прозорци, ако успее дамата да го закрепи.

Ако водите този разговор е много важно да изясните с него, че няма да подменяте прозореца! На същата рамка се монтира просто отваряемо крило, т.е. визуално ще се промени само ширината на стъклопакета най-общо казано, но по фасада и дограмата демонтаж и ремонтни работи включващи къртене и кърпежи няма да има!

# 13

С монтажа на отваряемо крило на неотваряем прозорец се променят, както прозореца, така и фасадата. И това не остава незабелязано.

# 14
Щом сте комплекс, викате фирма да ги измие наведнъж на цялата сграда. Алпинисти ли ще са, с вишка ли...

Общи условия

Активация на акаунт