Сполучливи имитации на маркови парфюми - 57

• 55 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Кой е този със смокиня на Гиза, за който стана въпрос в предишната тема, и на кой парфюм е имитация?

BDK Gris charnel, мисля че за този , и аз май ще поръчвам 😄

Не, по-нагоре писа Silver Mist, ароматът е копие на Thierry Mugler Alien Goddess и се казва Слънчева богиня. В Gris Charnel не виждам да има смокиня в пирамидата.
Аромата е много  хубав и има смокиня.

https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Gris-Charnel-57038.html

# 136
Добър ден от мен! Миналата година изкарах ужасна бременност и не можех да понасям никакви миризми, но сега клин - клин избива и такава мания по парфюми ме е ударила, че не е истина! Исках да споделя с Вас прекрасните ми впечатления от аромата на Maison Alhambra -  Bright peach, 1:1 е с Том Форд - Bitter Peach. Даже, аз намирам  версията на Алхамбра по - приятна. Иначе, някой беше питал за мнения, относно версията на Наксос на Гиза, днес пристигна при мен 30мл., не зная как мирише оригинала, но Гизичката е прекрасна, моят нос усеща цитрус, мед, ванилия (доста ненатрапчива) мек тютюн… много красив аромат.           

UPDATE: след известно време вече аромата на тютюн се разтваря във ванилова и медено - цитрусова сладост.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 13:18 от bsdk

# 137
https://makeup.bg/product/825172/
Alhambra Maitre De Blue
Ето този спрягат за клонинг на Bleu de Chanel, но не знам колко е добър. Някой беше питал за него в предишната тема.

Аз днес трябва да си взема Reyna Maison Alhambra. Не се стърпях и го поръчах и аз от Емаг. Да не остана по-назад! Stuck Out Tongue
Ще се радвам да кажеш мнение, аз останах много доволна, пък и за тези пари е перфектен.

Да оставя отзив за Reyna Maison Alhambra. Много ми харесва ароматът, не познавам оригинала, но този е прекрасен - страхотен плодов букет. Аз не мога да различавам много отделните нотки (само, ако рабира се ароматът не е супер натрапчиво открояващ се), но оценявам крайния продукт, това което се е получило като се съберат всички. Та, тази Reyna много ми допадна, защото е различна от всичко, което съм поръчвала напоследък. Не е типичен арабски аромат - по-лек, по-умерен, но в същото време много траен. Много съм доволна. Bowtie
Почти точно копие е с оригинала и няма традиционната арабска нотка, която много дубайски парфюми, реплики имат Simple Smile

# 138
  • Варна
В parfimo са пуснали доста just jack и jenny glow на много прилични цени.

# 139
  • Sofia
Случайно попаднах на един сайт, който може да ни бъде много полезен. Впечатли ме това, че предлагат услугата "Try It First", която е същата като в Дивайн "Try And Buy". Досега не бях виждала подобен сайт в БГ. Има доста арабелки. Simple Smile

https://myperfumes.bg/pages/mostra-za-proba-try-it-first

Днес пробвах в един магазин клонинг на мъжкия Bleu de Chanel, казва се Cadet Blue и е на Grandeur Elite. Не знам дали сте взимали нещо на тази фирма, аз имам две арабелки на нея и са хубави. Та този  Cadet Blue е доста добър, свеж и държи вече няколко часа на китката ми, но не мога да кажа до колко си прилича с оригинала.

# 140
Аз да кажа, че в DP Сливен случайно открих D3-Diorissimo-голямата ми любов. Намирала съм го само в Турция
Имат мисля и сайт във ФБ

# 141
Здравейте, момичета и момчета!
Vanilla Diorama на Zag Zodiak как ви се струва? Искам ванилия, силна, присъствена и не много сладка

# 142
  • Deutschland
Ванилия със силна алкохолна нотка при мен. Не е сладка, но това ракиеното ме потриса. Все пак изхабих 50 мл., мразя да хвърлям парфюми.

# 143
И според мен е доста алкохолна тази ванилия. Не знам в Гиза има ли налична Белуга, за мен е най-силната ванилия, много красива при това.

# 144
  • Sofia
Здравейте, момичета и момчета!
Vanilla Diorama на Zag Zodiak как ви се струва? Искам ванилия, силна, присъствена и не много сладка

Vanilla Diorama na Zag Zodiak не знам как е, но аз я бях поръчала от Дивайн. Е, не можах да я харесам и не можах, накрая я върнах. Това не беше мой парфюм ама въобще. Не бих я поръчала отново, от където и да е. Но ако сте пробвали аромата и ви допада, може. Нито на мъжа ми можах да го пробутам, на никого, а дъщеря ми се изрази, че това е парфюм за "стари дами", каквото и да значи. Аз просто не го харесах.

# 145
да , ванила диорама има леко ретро нотка , пробвала съм на заг ,взех 15мл за проба. Преди време бях поръчала доста по 15мл.от Иво от Базар.
Най-добре е така, вземете си малко милилитри ,разносете го и вижте дали ще си паснете. Ванила диорама не е лош парфюм, на есен ще си доиспръскам остатъка от него , за мен е парфюм за по особено настроение.

# 146
В parfimo са пуснали доста just jack и jenny glow на много прилични цени.
Оооооо,много благодаря:)
Много исках Нектарина блосъм да си презаредя,на дъното ми е и ме е жал да си го пръскам Laughing Поръчах Money

# 147
  • София
Някой може ли да опише по - подробно UNS104 Страсти на Гиза? Не познавам оригинала. Интересува ме как точно се усеща ириса? Защото имам молекулата + ирис и я обожавам. Но пък не харесвам землисти, сухи ириси, та се колебая дали да го поръчвам. Към кардамона също съм със смесени чувства, обикновено ми превзема всичко, дори когато е върхова нотка.

# 148
Бях решила да не коментирам този път Дженитата, които поръчах, защото има доста писано за тях, но се предадох.
След последния ми коментар, потребител от групата ми предложи Red Rose, та се сдобих и с него.
Липата за мен е разкош! Точно както някой я беше нарекъл "прашна', точно такава я усещам. Въпреки жегите, не ме отблъсква, напротив! А в помещения с климатик, все едно съм под липата и дишам, и дишам, и дишам.
За Wood sage е писано доста, така че ще го пропусна. Обожавам го! И този, и на D&P, даже и на Джо Малоун 😆.
Oak & Barries е интересен аромат, който по мое мнение е 100% мъжки. Не мога да го нося. Дъбът придава едно опушено излъчване, което за мен е много силно и остро в началото. В последствие уляга и става мек и земен.
Мъжът го хареса!
Red rose, аз тези рози! Аз ги обичам по всяко време на годината. Имам на Зара Someday Sometimes, който е една прекрасна, мека, плодова, не твърде сладка роза, която се променя от Пачулито по много красив и зрял начин. Имам и C'est La rose също на Зара, но от друга серия. Бих я определила като хладна, изискана, леко пикантна в началото и дървесна в края, без сладост и по-деликатна от другите. Та сравнявам Red rose с това което имам и не прилича по нищо на другите. Красива, пищна, течна, силна, като сладко от рози. Бих я оставила за есента или поне за по-късните летни вечери.
Заедно с Red rose получих и Vision на Jenny Glow, който е спряган за клонинг на See by Chloe. Не ми хареса, много бели цветя има за моя вкус. Ще го разменям.
Не мога да преценя трайността в жегата, струват ми се доста прилични.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 19:13 от AsyaR

# 149
А Wood sage как бихте го сравнили- този на Jenny с D&P и с този на Martinez?..

Общи условия

Активация на акаунт