Сполучливи имитации на маркови парфюми - 57

• 52 712
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Взех тези - Just Jack Patchouli, Just Jack Scarlet Jas и този Just Jack Wild Orchid

Би трябвало и трите да са имитации на ТФ. Много бързо реагираха, утре ще са при мен и ще пиша.

# 31
Оо, чакам отзив за пачулито на Джак, чудех му се!
Аз си получих Гиза, ето набързо първи впечатления:
Д326 Невидим мускус - чист, бял, ефирен, нежен мускус. За след душ си го представям, много приятен.
Д324 Богинята в теб(Burberry - Goddess) доближава се доста до оригинала, приятна ванилия и лавандула. Може би защото е на масло все още не ми е толкова силна, на Рефан имам и тя е доста по-излъчваща и силна. На Гиза ще си я разредя и ще чакам да узрее, предполагам ще стане по-силна.
Д324 Слънчев морски бряг - усеща се жасмин, натурален кремест, не толкова сладък, лек портокалов цвят и морски полъх. Малко ми е обикновен, но не е лош, свеж и лек. Ухае на морска градина.
Д321 Дона Корал фентъзи -беше спрян и не мислех, че ще успея да го взема, но за късмет го пуснаха пак, този вече е супер летен, тропически, не е тежък и прекалено сладък, мирише ми на плодов душ гел.
Д323 Ухание(Guidance) - пипнали са го мнооого! Подправковия и ядковия профил на аромата са хванали, докато в други имитации са наблегнали на цветята и креместите нотки. Много хубав! За съжаление на масло ми е малко слаб, оригинала е бомба, но пак от първо намазване с масло толкова, след разреждане,  надявам се, повече 😁
Подаръче UNS104 Страсти(Gris charnel) - също перфектно направен и близък до оригинала. Смокиня(не сочна и сладка, а зелена) и ирис, пудрен, тежък, красив... Единствената разлика, която леко долавям спрямо оригинала е, че той е по-унисекс, има и мъжко звучене, този ми се струва по-дамски някак си, може да е от моя нос. Но несъмнено разкошен, топъл, за мен зимен аромат.

# 32
Благодаря за темата!

Получих 3 Дивайн-чета днес /след 1 седмица уговорки с Интерлогистика, но нямали хора и доставят което, когато смогнат/.
I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess - Сладкишест, момически аромат, който тръгва като Лира, но бързо завива в по-свежа посока сладоледено-чаена. Сладичък е но мисля да го нося с мен на морето, защото чаеният му характер го прави някак ефирен и свеж. Типично дамски, без никакъв шанс за унисекс Simple Smile
Santal 33 - разкошен свеж унисекс аромат. Очаквах да е в посоката на Сантал Бланк на ВКА, който имам в оригинал, но не отива съвсем на там. Свеж и млечен сантал с полъх на подострени моливи и съвсееееееем лек повей на таратор /както някои обвиняват Santal Blank/ Simple Smile. Не е в посоката на Молекулите, които за мен идват острички, а е един заоблен, топ.
Ganymede - както казва синът ми, това е мръсният топ Simple Smile. Преди околко 2 месеца си взех оригинал на Essential Parfums - Bois Imperial, от който едва открих наличност, и вече е преполовен. Това е и парфюма, за който поне 20 човека са ме питали кой е, приятелки, непознати по улицата... Реших, че трябва да намеря нещо подобно, и според ФРГ това е Ганимед. БИ е по-свеж и летен, докато Ганимед е по-мръснишки, но определено гледат в една посока. Не препоръчвам да се взима на сляпо, т.к предполагам, че ще е особен за по-класически вкус. На мен първият фъс ми мирише на метален пистолет с барут Joy. В живота си не съм виждала/мирисала оръжие, но това ми е асоциацията, заради минералната нотка явно. Унисекс за мен, който ще нося много! Мирисах оригинал и на Super Nova - Gritti, където също има допирателни. За мен най-добрият от трите Дивайн-чета.
Може ли линк от къде е този Ganimede. Само, като чета описанието ви, мисля че ще ми хареса 😁😊

# 33
Ганимед не е много за насляпо, доста е специфичен, има и той една лекарска нотка, но несъмнено е страхотно различен. Може да пробвате от Гиза UNS81, който е този от същата фирма
https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Antoine-Barrois/B683-46802.html
Супер близък до него, за мен една идея по-носим.

# 34
Ганимед на Гиза не е за на сляпо,както аз поръчах:).Има луксозно излъчване,адски траен,мисля да го оставя за хладни и студени дни,но е много специфичен и труден.

# 35
  • Sofia
https://makeup.bg/product/825172/
Alhambra Maitre De Blue
Ето този спрягат за клонинг на Bleu de Chanel, но не знам колко е добър. Някой беше питал за него в предишната тема.

Аз днес трябва да си взема Reyna Maison Alhambra. Не се стърпях и го поръчах и аз от Емаг. Да не остана по-назад! Stuck Out Tongue

# 36
И аз да не остана назад, си взех новите на Гиза. Нещо не мога да си харесам летен парфюм. Изкарах две седмици на море с Waterlily tea dress на Zara, но доскуча и сега съм на вълна смокини и редувам Fico di Amalfi (shobi, но не е достатъчно добре направен) и Остатъци от Средиземноморските градини на Парфен.

# 37
.. Нещо не мога да си харесам летен парфюм. ....
И аз съм така,все нещо не ми е това,което ми се носи...и миналия ден  минах през D&P и си взех Номад на Клое и Wood Sage & Sea Salt Jo Malone .Ми страхотни са за това време. Най-накрая нещо свежо и лятно. Сега чакам и Дженитата...и Гиза няма да подмина:)

# 38
Скрит текст:
Взех тези - Just Jack Patchouli, Just Jack Scarlet Jas и този Just Jack Wild Orchid

Би трябвало и трите да са имитации на ТФ. Много бързо реагираха, утре ще са при мен и ще пиша.
Scarlet Jas е много красива и точна имитация на Jasmin Rogue TF

# 39
Супер. Дано и откъм трайност да ги бива, че ще го пръскам поне две години
На тази красота да сте срещали имитация TUBEREUSE NUE

# 40
Супер. Дано и откъм трайност да ги бива, че ще го пръскам поне две години
На тази красота да сте срещали имитация TUBEREUSE NUE

Рефан го имат. Номерът е 019 - Tubereuse Nue T. Ford.

# 41
  • Sofia
В Дивайн пуснаха всички аромати по 28 лв./100мл. Пише, че промоцията е само за 5 часа.

# 42
Ганимед на Гиза не е за на сляпо,както аз поръчах:).Има луксозно излъчване,адски траен,мисля да го оставя за хладни и студени дни,но е много специфичен и труден.
М? Аз на Гиза не виждам Ганимед.
Кой номер е Hushed
Аз Ганимед имам само на Мартинез.
Знаех си, че трябва да мина през Гиза. Бяхме на море миналата седмица и си мислех да прескочим до там. Но в последният момент се отказах, тъй като парфюмния долап прелива отвсякъде....Innocent
И сега виждам, че съм сгрешила....ясно е - ще се поръчват новите, трябва да ги имам Purple HeartBlue HeartGreen HeartYellow HeartSparkling Heart

Редактирам се:

Поръчах следните масла от Гиза:

Парфюм D325 Слънчев Морски Бряг
Парфюм UNS104 Страсти
Парфюм UNS81 В683 Ексклузив
Парфюм D326 Невидим Мускус
Парфюм UNS103 Аква Универсалис
Парфюм D323 Ухание (този го имам, но си взех още един, за да имам да пръскам, без да се притеснявам, че ще свърши бързо Innocent)

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 15:53 от Bonbonche

# 43
Кристал, 019 наливен ли е или капсулован?

# 44
  • Стара Загора
.. Нещо не мога да си харесам летен парфюм. ....
И аз съм така,все нещо не ми е това,което ми се носи...и миналия ден  минах през D&P и си взех Номад на Клое

Как се представя откъм сила и близост до оригинала?

Общи условия

Активация на акаунт