ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Lolla_Bunny, стискам палци всичко да е наред и възможно най-дълго бебчо да седи вътре. Мисли само хубави неща и почивай. Всичко ще си дойде на мястото.
Harmony25, май зависи от лекаря. По принцип може да се издаде с до два дни назад. Говори с АГ.
beautyaddicted, а кога ти е термина?
Вече нещата стават доста реални, така като започнат да се правят планове за раждане. Много хубаво.

# 376
Beautyaddicted, Lolla_bunny, радвам се да ви видя, момичета! Стискам палци!

В Надежда част от сумите се покриват по ЗК, зависи от процедурата.
https://nadezhdahospital.com/wp-content/uploads/2024/07/Cenorazp … 2.07.2024-1-1.pdf
Втората графа е цената, която НЗОК покрива. Сега пак изчислих, няма увеичение, нещо съм сметнала грешно. 1134лв е нормалното раждане, като извадим от общата сума тази, която се покрива по ЗК. Но има някакви други пакети "подготовка за раждане", "консултация за раждане"... та... не знам те дали са задължителни или само раждането може.

# 377
Благодаря Шишарче. А аз си мислех, че раждането там е към 4000, и ние покриваме 3080... А то само 2000 направо си е без пари Joy.
Аз не съм сигурна как стоят нещата. Спешно декцио по медицински причини е безплатно в държавна болница. Но планова секцио по медицински причини май се заплаща. Каква е логиката или аз се бъркам?

# 378
Lola, успех, стискам палци да стигнете до 37 г.с! Дано не се налага, но наистина няма страшно вече в тези седмици.

В Щерев мисля, че след 32 г.с могат да се грижат за недоносени бебчета. Мен в 35+3 си ме изродиха там, не е имало никакви проблеми.

Ох, аз сега имам голяма чуденка… моята фирма сменя ДЗО, в което вече ще имаме покритие за бременност и раждане. Да, обаче чета договора и от приятелки чувам, че щом “състоянието” е възникнало преди договора, не покриват разходи в категория бременност и раждане. Новото ДЗО ще е валидно от 1 септември и много се надявах да мога да ползвам покритието, но сега не знам точно какво да мисля. Засега не съм попълвала никакъв здравен въпросник, само че съм съгласна да ми удържат пари всеки месец. От HR не ми дадоха особено подробна информация, чакам една друга колежка да се върне в понеделник и ще говоря с нея. Има ли някой с подобен казус, знаете ли как стоят нещата с ДЗО?

# 379
Harmony25 моят болничен трябва да започне на 17.08, но АГ ми каза, че няма проблем да го издаде на 22.08, когато съм на преглед.

Термина ми е за 01.10.

# 380
Beautyaddicted, Супер, много благодаря за информацията.

Ах, наистина наближават октомврийските ни термини, а при мен е палитра от емоции - нетърпение, притеснение, щастие, тревожност. Но трябва да вярваме, че всичко ще бъде наред! 

Harmony25 моят болничен трябва да започне на 17.08, но АГ ми каза, че няма проблем да го издаде на 22.08, когато съм на преглед.

Термина ми е за 01.10.

# 381
Lola, успех, стискам палци да стигнете до 37 г.с! Дано не се налага, но наистина няма страшно вече в тези седмици.

В Щерев мисля, че след 32 г.с могат да се грижат за недоносени бебчета. Мен в 35+3 си ме изродиха там, не е имало никакви проблеми.

Ох, аз сега имам голяма чуденка… моята фирма сменя ДЗО, в което вече ще имаме покритие за бременност и раждане. Да, обаче чета договора и от приятелки чувам, че щом “състоянието” е възникнало преди договора, не покриват разходи в категория бременност и раждане. Новото ДЗО ще е валидно от 1 септември и много се надявах да мога да ползвам покритието, но сега не знам точно какво да мисля. Засега не съм попълвала никакъв здравен въпросник, само че съм съгласна да ми удържат пари всеки месец. От HR не ми дадоха особено подробна информация, чакам една друга колежка да се върне в понеделник и ще говоря с нея. Има ли някой с подобен казус, знаете ли как стоят нещата с ДЗО?

При нас смениха ДЗО през Април, дори минахме към нова застрахователна фирма, вече бях бременна и бях изразходила покритите прегледи от предното здравно и сега си използвам новото без проблем. Не съм чувала за такава клауза в договора.

# 382
Моми, не знам дали ще ти е полезно, защото е за извън България, но при мен смениха застрахователя за здравно осигуряване преди няколко години, и всичко поето като ангажимент се прехвърли от стария към новия застраховател. Тогава не съм била бременна, но имах одобрено друго лечение, което новият застраховател продължи. Според мен има логика да важи и за бременността това, иначе се появява един вакуум, който би ощетил много хора по заварено положение. Твоят казус е малко по-различен, защото става дума за нова услуга за състояние, което вече е започнало, но все пак те съветвам да говориш подробно с ХР, и да събереш максимално много информация как можеш да ползваш разширеното покритие.

Лола, успех! Дано закрепите ситуацията максимално дълго и бебчето да остане да расте на топло вътре.

Адриана ми е много любимо име, така че един глас и от мен Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 05:48 от Moonlit

# 383
Ако някой още не се е регистрирал в хип, пращат масово награди, само се регистрирайте с кода 😊

# 384
Ако някой още не се е регистрирал в хип, пращат масово награди, само се регистрирайте с кода 😊
А от къде се взема този код?

# 385
Здравейте момичета , следя ви от известно време и се включвам към вас .
Моля да споделите какви са необходимите дрешки първоначално и горе долу колко трябва да имаме .
Благодаря .

# 386
А от къде се взема този код?

И аз се регистрирах без промо код и сега няма подаръци, а този код не е ясно от къде се взема...

# 387
Мерси за споделените мнения за ДЗО. Четох условията и нищо не намерих конкретно относно бременност и раждане. Не видях да има “отлагателен” период, който трябва да се изчака, за да се ползва покритието. Аз ще се пробвам да си възстановя разни прегледи от 1 септември натам и ще видим.

Между другото, ние си взехме това столче, но в черно: https://aiko-bg.com/product-60765070007
После като го видях този цвят ме хвана яд и още го преживявам, че не сме си взели сиво… ама ще му свикна. Grinning По принцип и количката ми е черна, преди години като я взехме изобщо не съм мислила за цвета. Иначе столчето го качихме директно в колата и сега имаме 2 столчета на двете врати отзад, много е странно.

Относно дрехите - бодита, ританки, блузки, гащеризони, чорапки, шапки като за начало. (Около 10 комплекта дрехи според мен са достатъчни от най-малкия размер) Аз взех един пухен космонавт, защото много ми хареса, ама не знам дали ще го ползваме, уж е от 3 месеца. Ако нещо ми потрябва друго, ще купувам в последствие.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 10:56 от mommy22

# 388
Ние име сме избрали."Ние" е силно казано,тъй като мъжа ми си е решил как ще се казва-Галин,на майчицата му.Аз не знам как ще му казвам,но няма да е по име.
От около седмица вече съвсем не ям.Веднъж дневно,към 18-19ч

Вашето семейство ме забавлява Grinning

Ох, и моята майка с това къпане - по два пъти на ден. Joy Помня като дете колко мразих да се къпя вероятно заради нейния тормоз.
Ами света от преди 40 години е бил такъв. Много ще има да споря с нея, но сега просто нямам сили. Joy

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 12:06 от Фрида

# 389
Фрида, с това къпане слушам от както съм забременяла. На братовчед ми бебето го къпят 4 човека, баба ми сега с акушерки и медицински сестри, къпане, къпане всеки ден се говори. Все едно цялото съществуване на това дете е в къпането. И все едно аз ще зарина в пръстта... Кучетата и космите им са друга работа...  Страшно е просто.

Общи условия

Активация на акаунт