Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 184
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
Сега виждам, че veselyshko е дописала. Сякаш са намалели сертифицираните фетални специалисти, спрямо края на 2022, когато се интересувах. Тогава исках при Чавеева, но не можах да се доредя.

veselyshko, как вървят при теб нещата? Ако ти се споделя, разбира се.

# 331
nasito8988   това ми излезе на мен като информация и затова сложих и линк към сайта, за да може всеки да разгледа и провери. Нямам представа къде другаде може да се проверят всички специалисти, които са сертифицирани. Ако някой има друга информация, на мен също би ми била много полезна.
Minnie.Mouse благодаря ти, че питаш Hug Засега няма нищо ново при нас. Редовно се обичаме и още по-редовно ми идва. От 1 месец се мъча да запазя час в Тутракан при д-р Любомир Бойчев ( всеки ден звъня и всеки ден казват, че нямат график и чакат). Вчера ми казаха, че на 2.09 ще излиза  така чаканият график за м.Октомври и се надявам да успея да се вредя за час. В понеделник ще ходя да пускам разни изследвания и така.

# 332
  • На изток от Ада
veselyshko знам за сайта и аз . Аз бях при въпросният Иванов 2022 г уж тогава беше в сайта.
Аз така или иначе се насочих към Пловдив...

# 333
Няма нужда да чака всеки ден пред кабинети. Достатъчно е да посети друг гинеколог, да предостави всичката налична информация и да поиска хорион биопсия.

Нормален кариотип не гарантира следваща здрава бременност. Разбира се, много по-вероятно е следващата й бременност да е нормална, но съществува възможност и за другото. Хубаво е човек да е реалист. Разбирам че искате да я успокоите.

Happiness, в кой град си?
Съгласна съм,да ,нормален кариотип не гарантира следваща бременност да е успешна. Дано всичко приключи по-бързо! Пропуснала съм ,че имат направена хорион биопсия ,то в такъв случай всичко е ясно. Няма нужда от бавене.....

# 334
Тя ми каза, че мога да мина по здравна каса, но трябва да остана в болницата 48 часа. Ако не съм по здравна каса трябва да си платя, ще ме пуснат на същия ден,но няма да ми издадат болничен.
Още нещо се сетих, Happiness. Ако решиш да послушаш сегашния си лекар и направиш аборт, който не е по медицински причини, ще трябва да си го платиш. Цената е според ценоразписа на клиниката. Ако е по медицински причини, се заплаща от здравната каса. Като така в частните клиники плащаш само избор на екип.

# 335
veselyshko, стискам палци да успееш да запазиш час. Звънкай още рано сутринта в понеделник.
Няма направена, Линката. Обаче лекаря й я кара да направи аборт без хорион биопсията. За това според мен трябва да посети друг, за да се задейства изследването.
Happiness, да, трябва да останеш в болницата 48 часа, ако си по здравна каса. Не мисля, че здравната каса поема аборт по желание. Нека някой по-запознат да каже дали вярно си го мисля. Помисли си дали да правиш аборт без да си на 100% сигурна. Един ден може да съжаляваш, че не си и това да те тормози. Разбира се, решението си е твое.

# 336
  • Замък сред облаците
Оф, този списък е с лекари изкарали този курс конкретно. Нищо не значи от гледна точка на българската практика. Просто е бонус точка.
То и Сигридов някога беше там, а реално у нас никога не е имал лиценз за ФМ.

За казуса мога само да изкажа съчувствие и пожелавам кураж!

# 337
Благодаря на всички за мненията и информацията! Heart

# 338
  • На изток от Ада
Happiness направи наистина хорион биопсия. 
Док не мислят за нас..  Аз имам два случая 4 ми бременност. Бях на ЖК от по-рано с връзки..Отивам изтекли води. Обаче док ме води е друг кабинет , потвърди се и като ме връщаше в нейният кабинет се заприказва с жената от рецепцията и се посмяха аз стоя там.
После АГ ми ме излъга че да взели материал за изследване след кюретажа . Нямаше нищо такова.
И накрая съшия АГ каза след 3 м пак за опити... След 4 ти аборт, три месеца ?!

# 339
Благодаря за информацията, АА. Не бях на ясно, че това е някакъв определен курс. Мислех че е нещо като свидетелство за това, че можеш да правиш такива прегледи. Ама и не бях чела. Не знам защо бях решила, че е така както си го мисля.

# 340
Happiness, можеш да отидеш при Давидков. Преглежда в Близнаци, ще му обясниш какъв е случая и ще те вземе веднага. Много хора не го харесват, понеже е с високо самочувствие, но според мен е с покритие. Техниката му е на ниво, обяснява всичко и дава причини за следствията. Аз ходих при него след кюретажа и съм доволна.
Иначе, както са ти писали момичетата, потърси второ мнение, преди да престъпиш към действие. Дори и 10% надежда за добър изход да има, аз бих я търсила.
Успех Green Heart

# 341
Като пример за подобна ситуация, в която така и не стана ясно какво точно се е видяло на ехографа. Моя позната направи аборт в 12 седмица след първата фетална с удебеляване зад вратлето 7мм, гледано от двама специалисти. Не е правила хронобиопсия или амниоцинтеза, но дадоха материала за изследване в Геника. И на съкратения и на разширения пакет всичко излезна наред, без данни за генетични аномалии.

# 342
Една моя колежка ходи при Давидков. На говори и какви ли не страшни неща  - беше и казал, че бебето и е с множество малформации и няма никакъв шанс да е здраво. Каза и, че трябва да направи аборт незабавно. Тя и мъжът и се бяха побъркали от тревоги.
След това ходи при професор. Балев във Варна, след него ходи и в София на ФМ, прави и амниоцентеза  - резултатите бяха, че бебето е живо и здраво. Лекарката извършила  ФМ в София и казала, че твърденията на Давидков са абсурдни, като потвърдила това което и проф. Балев е видял и че бебето е здраво . Роди живо и здраво детенце след това.

# 343
Като пример за подобна ситуация, в която така и не стана ясно какво точно се е видяло на ехографа. Моя позната направи аборт в 12 седмица след първата фетална с удебеляване зад вратлето 7мм, гледано от двама специалисти. Не е правила хронобиопсия или амниоцинтеза, но дадоха материала за изследване в Геника. И на съкратения и на разширения пакет всичко излезна наред, без данни за генетични аномалии.

Изтръпнах.

# 344
И аз съм от Варна и съм на мнение, че тук специалисти няма. Година и половина ходя по мъките. Елементарни неща пропускат.
Все още не съм посетила Красимира Желязкова, но и тя е в списъка ми.
Моя съвет е да направите всички необходими изследвания преди да пристъпите към аборт особено ако това е съвет на варненски лекар.

Общи условия

Активация на акаунт