Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 117
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, извинете ако вече има въпроси като моите. Също така може да ме сметнете за невежа, просто от толкова много информация тотално се обърках. На 23 години съм и юни месец беше моят кюретаж. Дори за това ми дадоха минимална информация, какво да очаквам, колко да се пазим или каквото и да е. Преживяното само по себе си беше стресиращо, но и лекарите не бяха в никаква помощ. Не ми разясниха нищо, а аз изплашена не знаех и какво точно да питам.  Все пак четох предимно в този форум и се информирах до колкото можах сама. Знам, че трябваше да посетя друг лекар, но бях емоционална развалина и не мислех. Абортът беше на 17 юни (10тина дни след това бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред), а МЦ дойде на 27 юли. След това ми дойде на 36ти ден, сега на 32ри. Правим опити, вече два, но неуспешни. Има ли някакви изследвания, които задължително трябва да пусна, витамини, които да пия или нещо което е изключително препоръчително? Гледах за пакети изследвания, които излизат над 1000лв, което за момента ми е непосилно.
*За уточнение беше задържан аборт в 8ма седмица, като плодът беше спрял да се развива в 6та и един ден.

# 556
  • Замък сред облаците
На първа страница на темата са подробно описани изследванията. Първите три цикъла е нормално да са разбъркани и с различна продължителност.
Като цяло, хубаво е да се направи пълен пакет щитовидна жлеза, защото понякога след аборт се отключват проблеми. Ако продължава да е нередовен цикълът, също и полови хормони между 2-5 ден от менструацията. Много е важно да се пие метилфолат (по-добрата форма на фолиева киселина, предлагат се различни марки популярни са Неофолик мета и Абофолик мета). Ако мъжът е над 30г бих препоръчала и спермограма при него.

# 557
В.ИИ, съжалявам за това, през което си преминала. Ако не си изследвала тромбофилия, аз лично бих почнала от там.

# 558
Малко ъпдейт и от мен Simple Smile

Миналата семдица бях на консултация при доц. Михайлова и очаквано ми назначи изследвания на НК клетките и антифосфолипиди.
Днес ми излезнаха резултатите, ще ги сложа в скрит текст и й ги изпратих. Все още нямам отговор от нея, но по това което виждам, имам само няколко показателя които са съвсем леко извън референтните стойности и чесно казано от тук на татъка вече не знам какво да очаквам и на къде да се насоча.
Скрит текст:

Разбрирам, че е хубаво че всички изследвания са супер ама при 3 спонтанни аборта, някак си не ми е успокояващо, защото релано не съм в начална позиция и нямам идея къде е проблема и какво да правя.

Ще изчакам отговова на Михайлова и ще споделя какво ми е казала, но ако някой има мнение по въпроса ще се радвам да го чуя ;*

# 559
Strawberryyyy, и според мен с тези леки отклонения не е имунологичен проблемът. За ИР правиш ли нещо - здравословно хранене, спорт, прием на медикаменти? Извинявай, че вероятнно ще те накарам да се повториш, но какво си изследвала досега? Ембрионите изследвала ли си? Спермограма за ТМ и кариотипи, вродена тромбофилия?

# 560
Strawberryyyy, и според мен с тези леки отклонения не е имунологичен проблемът. За ИР правиш ли нещо - здравословно хранене, спорт, прием на медикаменти? Извинявай, че вероятнно ще те накарам да се повториш, но какво си изследвала досега? Ембрионите изследвала ли си? Спермограма за ТМ и кариотипи, вродена тромбофилия?

За ИР чесно ако трябва да кажа ми е доста странен резултата - от години се хранила здравословно (като не изпадам в крайности), спортувам за жалост не много редовно, но по 1-2 пъти в седмица успявам, медикаменти до сега не съм приемала никакви защото не съм и предполага че може да имам ИР.

Относно изследванията които съм пускала до сега - тромбофилия още при първия спонтанен миналата година, като според всички консултанции които съм направила казват, че са "козметични" отклоонение. Въпреки това при последната бременост бяха на Фраксипарин 0,4, Михайлова каза, че и при следваща също ще съм.

Спермограма пуснахме , бяха я споделила малко по-назад, направиме и консултация с андролог, защото стойностите на морфологията ме стрснаха, но той потвърди, че ДНГ фрагментацията е  много добра, количестовто и подвижноста също и не мисли че проблема е там.

Последния ембрион изследвахме и всичко беше наред. Щитовидната жлеза преди последната бременност изследвяах, заедно с пролактин и яйчников резерв - всичко беше в супер граници.

И сега съм като в задъдена улица. Попринцип Михайлова каза, че дори сега да са ок НК клетките, те може да се активират при бременност. Но ми е суепр притеснено да разчитам само на това и при селдваща бременност, да стане същото.

Иначе като пояснение, че бая отдавна съм писала за първир път, но имаме си едно живо и здраво детенце на 5 години. Като при него не съм имала подобни проблеми.

# 561
В.ИИ, нещо дребно, но също много важно - ако не знаеш коя кръвна група си и кой резус виж го (ако си - може да има нужда от една инжекция), мен АГ чак след 3 А се сети да ме пита, добре че съм запозната с това, че ако разчитах на тях.... Unamused

А някоя знае ли дали може да се направи онлайн консултация с Михайлова и къде? Ако си пусна сама и аз изследванията дали ще ми ги разчете? Без да се налага да ходя до София Rolling EyesRolling Eyes

# 562
  • На изток от Ада
Ягодке инфекция да е ?
Аз имам 5 спонтанни аборти. При 4 Б терапия от Русев за НК клетки интралипид аспирин и фраксипАрин през ден. Аз нямам тромбофилия..
Имах Ешерихия коли и уж я излекувах и имах чиста мб. След което ми изтекоха видите в 11гс.
5 Б също имах Ешерихия коли и според АГ уж светило няма нужда да я лекувам в 10 седмица..  НК клетки бяха ок. И аборт...

flow_rs може онлайн с Михайлова през medrec m

# 563
Момичета, включвам се пак с въпрос за щитовидните хормони. Онзи ден пуснах пълен панел в Геника. Преди година ги бях изследвала (пак там), и тогава ТСХ беше 1.75. Сега ТСХ излезе 2.10. Стана ми странно, че се е покачил, при положение че спортувам 3 пъти седмично и внимавам с храненето (избягвам захар и глутен). Дали е възможно покачването да е заради аборта? И въобще, дали може тази стойност да е била моментна (преди изследването бях недоспала)? Чудя се дали има смисъл да пусна пак ТСХ и да видя дали ще има разлика. Другите щитовидни са ми ок като стойности и са сходни с тези от преди година, но това ТСХ ме тормози.

# 564
  • Замък сред облаците
ТСХ флуктуира съвсем нормално. И да, по-висок е при недоспиване. И от аборта може да мръдне. 2.10 е добра стойност, но реално и при 2.10 и при 1.75 има значениеколко е фТ4, а не колко е ТСХ.

Давам собствен пример от днес с едно не оптимално фТ4 (трябва да е между 17 и 20) и добро ТСХ. Приемам 50мкг тироксин.

# 565
Аз също пусках скоро и ми излезе ТСХ 2,75. Направих онлайн консултация пез Healee и ми изписаха щитовиден хормон, още не съм го вземала, но след месец прием ми казаха да направя контрола. Но ми каза, че трябва да се приема и повреме на бременноста.

# 566
В.ИИ, нещо дребно, но също много важно - ако не знаеш коя кръвна група си и кой резус виж го (ако си - може да има нужда от една инжекция), мен АГ чак след 3 А се сети да ме пита, добре че съм запозната с това, че ако разчитах на тях.... Unamused

А някоя знае ли дали може да се направи онлайн консултация с Михайлова и къде? Ако си пусна сама и аз изследванията дали ще ми ги разчете? Без да се налага да ходя до София Rolling EyesRolling Eyes

След аборта изследвах кръвната си група и съм 0+.

# 567

За ИР чесно ако трябва да кажа ми е доста странен резултата - от години се хранила здравословно (като не изпадам в крайности), спортувам за жалост не много редовно, но по 1-2 пъти в седмица успявам, медикаменти до сега не съм приемала никакви защото не съм и предполага че може да имам ИР.

Относно изследванията които съм пускала до сега - тромбофилия още при първия спонтанен миналата година, като според всички консултанции които съм направила казват, че са "козметични" отклоонение. Въпреки това при последната бременост бяха на Фраксипарин 0,4, Михайлова каза, че и при следваща също ще съм.

Спермограма пуснахме , бяха я споделила малко по-назад, направиме и консултация с андролог, защото стойностите на морфологията ме стрснаха, но той потвърди, че ДНГ фрагментацията е  много добра, количестовто и подвижноста също и не мисли че проблема е там.

Последния ембрион изследвахме и всичко беше наред. Щитовидната жлеза преди последната бременност изследвяах, заедно с пролактин и яйчников резерв - всичко беше в супер граници.

И сега съм като в задъдена улица. Попринцип Михайлова каза, че дори сега да са ок НК клетките, те може да се активират при бременност. Но ми е суепр притеснено да разчитам само на това и при селдваща бременност, да стане същото.

Иначе като пояснение, че бая отдавна съм писала за първир път, но имаме си едно живо и здраво детенце на 5 години. Като при него не съм имала подобни проблеми.

Аз имам 2 аборта и все още няма точна причина
Само Калчев предположи, че е заради аномалия на матката и сраствания и правихме хистероскопия. Направих  консултация с Михайлова и трябва да пусна някакви специални имунологични които само в Александровска се пускат.

# 568
И на мен тази изследвания ми бяха назначени от Михайлова и ги пуснах в Александровска, но още чакам отговор от нея. Не знам в какъв срок отговаря ама се надявам вече днес.

А ти хистероскопия правила ли си и имаше ли нещо там? Аз не съм правила за сега, но съм съгласна всичко да направя вече само да разберем къде може да е проблема

# 569
Sa936, Strawberryyyy, на мен Михайлова ми беше отговорила за 2 работни дни.
Успех и на двете ви в търсенето на причината и справянето с проблема! Flowers Four Leaf Clover Heart Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт