Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 100
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Sa936, Strawberryyyy, на мен Михайлова ми беше отговорила за 2 работни дни.
Успех и на двете ви в търсенето на причината и справянето с проблема! Flowers Four Leaf Clover Heart Flowers Four Leaf Clover
И на мен вчера ми отговори (Тоест в рамките на ден и половина след като й писах), но нищо конкретно не ми е предписала като терапия или като препоръка какво да правя от тук нататък ... Сега иска да си пусна и ANA профил и след като й изпратя и тези изследвания щала да ми изготви терапия.
Мисля в понедленик да го пусна този ANA профил и после ще видим какво ще...

# 601
Аз минавам да се похваля, че днес ходих на контролен преглед и всичко се е изчистило супер, даже лигавицата ми е точно като за средата на цикъла и имам доминантен фоликул 18мм.
Пуснахме и кариотип тая седмица и ММ мина и през андролог. Изписаха му разни добавки, та ги почва сега. Аз чакам час за репродуктивен.
Сядаме на скамейката за няколко месеца и после обратно в играта Simple Smile

# 602
И на мен ми е любопитно как стоят нещата с пращането на проби, ако някой мине по този път моля да сподели

# 603
В понеделник ще ходим при Матев. Излезе спермограмата, По-добре е от миналата година, но морфологията по Крюгер ме притеснява. Има ли специални добавки за подобряването й? Миналата година нещата бяха по-зле, забременях, вярно, че краят беше лош. От тогава пие разни неща, но видях, че много се лансира този FH pro за мъже.

# 604
На мен ми звъннаха от Еконт, за да ми кажат, че ми е пристигнало повторното разчитане на ЯМР. Обаче не мога да отида да го взема днес, защото пътувам за София. Отиваме да видим имам ли още кисти. На 20тия ден бяха останали 2 от 5. Да видим днес там ли са. Цикълът ми подрани с 4-5 дена. Съответно предходния беше 24 дни. Почнах тази седмица акупунктурата, та се надявам от нея да има ефект, ако на ЯМР всичко е наред. За добавките реших да приемам само тези, от които виждам ефект. Е, не е в качеството на яйцеклетките. Grinning Но пък имам хубави кожа, коса и имам енергия. И от спорта не виждам ефект, ама там се насилвам да ходя, защото сега не работя и това ми е единственото движение, като изключим работата по градината. Въпреки че сега не мога да ходя. Ударих си крака и едва стъпвам. Хаштаг чувствам се късметлийка. Grinning

# 605
  • София
В понеделник ще ходим при Матев. Излезе спермограмата, По-добре е от миналата година, но морфологията по Крюгер ме притеснява. Има ли специални добавки за подобряването й? Миналата година нещата бяха по-зле, забременях, вярно, че краят беше лош. От тогава пие разни неща, но видях, че много се лансира този FH pro за мъже.
В инвитрото доста изписват Mito motile, някои минават първо през по-евтините и ако не става, качват. И при нас имаше подобрение, така че сега пак сме взели и двете - Opti ova и Mito motile, при мен ще има и допълнителни неща.

# 606
  • На изток от Ада
Мини успех!

# 607
  • Благоевград
Здравейте!
Писах в няколко други теми, накратко ще разкажа и тук.
След трансфер на 5 дневно балансирано ембрионче, на 7 ден чхг 47. Голяма радост и вълнение, защото 2019 г. имам загуба в 24 г.с. и от тогава имам 2 неуспешни трансфера.
След 3 дни ново чхг и резултат 65. От тогава се започна. След още 3 дни 105. Мислеха, че е извънматочна и пусках чхг през ден и ходех на преглед. Миналата седмица даже лежах 3 дни в Надежда заради болки в ляво и се бяха притеснили, че ще се спука тръбата. Този понеделник се видя малък плоден сак и ме изписаха. Вчера пак на преглед, чхг едва 5500, в сака няма жълтъчно мехурче, камо ли ембрион. Доктор Чапанова ме вика пак в понеделник зя последно да видим какво става и да планираме махане на сака.
След това ходих и при доктор Калчев. Категорично потвърди, че сакчето е празно. Чудим се как при ембрион с ПИД, при това балансиран, се получи кухо яйце. Явно при изследването са повредили ембриона, друго обяснение няма.
След загубата в 24 г.с. развих Синдром на Ашерман, тъй като по време на раждането не са ме изчистили добре и 5 дни по-късно се наложи втори кюретаж. Вътрешността на матката беше цялата в сраствания. Отне ми 5 години и 7 хистероскопии, за да направим хубава до колкото е възможно лигавица.
Доктор Калчев каза, че ако сега направят кюретаж, се връщаме от начало и пак операции, пак сраствания, пак чакане.
Аз съм вече на 36, мъжът ми на 42.
Предложи ми медикаментозен аборт. Вече съм в 6+4. Каза ми, че за 2 часа всичко ще приключи. Много ме е страх от кръвоизлив. Каза, че ако съм в болница под наблюдение, сто процента нямо да издържа и ще ми направят кюретаж. Трябва да направя всичко възможно, за да го избегна.
Моля ви тези от вас, които са имали медикаментозен аборт, да ми дадат повече информация как протича, болките много ли са силни, кървенето, целия процес.
Благодаря!

# 608
Съжалявам за това, през което преминаваш, signora_tina! Кураж и сили ти желая.
Аз не съм правила медикаментозен аборт и не мога да бъда полезна с информация. Тук има дами, които са правили такъв и ще разкажат.
И на мен ми е интересно как след ПИД става кухо яйце. Може би и на мен ми предстои такова, ако имам късмет. Въпреки че вече започнах да се примирявам, че няма да мога да стана майка.

# 609
  • София
Аз правих медикаментозен в Токуда наскоро. В сряда пих три хапчета, планът беше в петък сутрин да ме приемат за второто хапче, но тръгна малко по-рано през нощта.  Изпадна сакчето, но ми дадоха вторите, за да се доизчистя вече в болницата. Бяха ми казали да отида в петък гладна и жадна, защото ако не стане или има много остатъци, ще има кюретаж. Имаше малко и ми даде още едно хапче. Изписаха ме ранен следобед без нужда от кюретаж. Направиха всичко възножно да не стигам до него, че имам няколко. Понякога обаче колкото и да се опитват, не става и се налага и малко късмет си трябва.

# 610
Аз съм правила за жалост два пъти МА, и двата пъти си бях вкъщи. Всичко минава за няколко часа, доста е неприятно, но пък е по-щадящо за организма. При мен и двата пъти беше абсолютно успешен, никакви проблеми или нужда от допълнителни манипулации, а аз бях даже по-късни седмици.
Ако искаш ми пиши на лично, ще ти разкажа всичко.

# 611
  • Замък сред облаците
ПИД се прави на етап бластоцист, Мини. Дава инфо само за гените от майката и бащата дали са ок. Юосле при дупликирането на ДНКто, ако стане грешка може въобще да не се размножат достатъчно клетки че да се оформи ембрион.

# 612
Знам кога се прави ПИД, АА. Казах, че ми е интересно как след това може да се превърне в кухо яйце. Не че го отричам, че може да стане. Благодаря за другата информация.

# 613
  • На изток от Ада
Мини какво става с теб?

Аз се чудя какво да правя уж с ММ да говоря за опити пък не съм готова

# 614
Благодаря, Насито! Hug Heart

Взех си днес повторното разчитане на диска. Според мен изобщо не са обяснили на доктора за какво го искам. Което е много несериозно за такава болница. Пише, че всичко е точно, ама диска не отговаря на някакви критерии. Grinning Ето го становището:

Иначе в петък на прегледа се видя че са си там двете кисти. Ще пробваме пак с противозачатъчни(коректора го поправя на противопаразитни Grinning). Този път ще пия 2х1 хапче. Моят лекар извика нейна колежка. Тя веднага отсече, че отговора на яйчниците ми на стимулация и тези кисти, са вероятно резултат от ниското ми АМХ. Каза й, че няма смисъл да ме тъпче с естроген, а е по-добре на естествен цикъл или с лека стимулация. Реално ние това вече го говорихме. Иначе миналата година юли АМХ ми беше 1.04 ng/ml, декември 0.71 ng/ml, а миналия месец вече е 0.58 ng/ml. И те така. Сигурно скоро ще трябва да мисля за донорска яйцеклетка, а изобщо не съм готова.

Общи условия

Активация на акаунт