Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 204
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
  • На изток от Ада
То в провинцията май има мн малко добри док.

# 346
Мацки кога ви свърши първия цикъл след кюретаж по силен ли беше от обикновенно , при мен кръвта е с много странен алено червен цвят .

# 347
Не помня аз нито колко силен беше, нито за колко време приключи. Помня само че и двата пъти ми дойде точни месец след кюретажа.

Happiness, какво стана? Ходи ли при друг лекар?

# 348
Мацки кога ви свърши първия цикъл след кюретаж по силен ли беше от обикновенно , при мен кръвта е с много странен алено червен цвят .
При мен цикъла дойде на 36 ден след кюретажа и беше около 6 дни като първите 2 дни бяха по-обилни от обичайно ,но лекарката ме беше предупредил, че ще е по-обилен .

# 349
Здравей, не съм имала кюретаж, а спонтанен аборт, но смятам, че все пак има общо. Цикълът ми на следващия месец беше нещо страшно, с алено червена кръв. Продължи ми 6 дни, както обикновено, но нямаше превръзка, която да помогне - някакъв ужас! След нея менструация нещата се нормализираха и всичко си е постарому. Simple Smile

# 350
Мина ми аборта днес, но съм много разочарована, защото материала, който са пратили за ДНК анализ се оказа, че е от моята лигавица... И анализ няма да има, оставам само с хистологично изследване, каквото и да е това. Някой бил ли е в подобна ситуация? Казаха ми от лабораторията, че се било случвало ...

# 351
Здравейте,не знам въпроса дали ми е за тук.
В понеделник претърпях аборт по медицински показания в 13г.с +5 дни.
Кървях само 2 дни ,нямах силни болки след това. Но от вчера забелязвам че гърдите ми станаха адски твърди и наедряха, а тази сутрин от двете ми зърна при лек натиск излизат капчици бяла течност. Моля за вашите мнения.

# 352
Консултирайте се с лекар. На мен след аборта ми казаха, че са нормални само леки болки ниско в корема и кървене като при цикъл. Друго състояние би изисквало консултация. При секрети от гърдите, бих пуснала и пролактин.

# 353
  • Замък сред облаците
Нормално е вече в края на 3, начало на 4 месец да има такова явление при претърпян аборт. Организмът реагира като при раждане и пуска кърма. Консултирайте се с АГ да ви изпише достинекс или да ви препоръча начин да спрете кърмата естествено без да правите мастит (изцеждане, компреси, мазане с гелове).

Пролактинът ще е висок, Нала, бременна е била. Няма смисъл да го пуска.

# 354
Здравейте, включвам се с огромна тъга и все още повлияна от случващото се, но искам да споделя с някой, който ще ме разбере. Прочетох само тази тема, следила съм малко и другите в ИБ.
Започвам от началото, ще бъде доста дълго...

Скрит текст:
Имам едно детенце родено ноември 2020г, бременност като по учебник, нямах никакъв проблем. Единствено се наложи да родя секцио, а не естестевено, както исках (никави контракции и родова дейсност не тръгнаха).
По препоръка на АГ изчакахме 1г и започнахме опити за бебе №2 (искахме породени деца).
Нашата мъка започна тогава.

Май 2022 г имах закъснение, направих тест - беше отрицателен. Цикъла ми е на 30 дни, като се случва понякога да закъснее. След една седмица направих втори - положителен. Запазих час веднага за лекар и ШОК.... има сак, където трябва, но напълно празен. Отговаря на 10 г.с. дори леко кървене се видя още на прегледа.
Преминахме към медикаментозен аборт, защото исках да съм с детето си, а не в болница. Приехме, че е било случайност. Изчакахме поне 3-4 месеца и започнахме отново опитите.

Декември трябваше да ми дойде ок. 28-29-ти, но ми закъсня и на 31ви реших да си направя тест, за да ми е спокойно на НГ и да знам дали да пия алкохол. За моя изненада той светна веднага, и нямаше как да отида на преглед, за това след почивните дни отидох. (тук ситуацията беше странна, защото ММ беше командировка по времето на О и не очаквах, правихме с*кс 4-5 дни преди деня, когато трябваше да ми дойде) Обясних на прегледа всичко на АГ, каза, че може да е късна О, видя сакче и жълтъче вътре, все още нямаше пулс, и ме извика след 2 седмици отново.
След 5-6 дни (средата на януари 2023г) прокървих, получих болки. Отидох на спешен, изписа ми прогестерон, но за мое съжаление всичко приключи след 3-4 дни.

Тук вече започна и моята мъка...

Отидох на друг лекар, посъветвах се с още едно мнение, на своя глава си пуснах изследвания, посетих хематолог. Единствено излезе Тромбофилия с тези мутации:
- PAI 5G-4G - Хетерозигот
- MTHFR A1298C - Хомогигот
- Фактор 13 - Хетерозигат
- FGB ( фибриноген ) G455A - Хетерозигот

По препоръка на хематолога трябва да съм на фракси 0,4 от положителен тест. Консултирах се с репродуктивен специалист и друг АГ. Всичко уж беше решено, оставаше само да забременея. Да, но това не се случваше...
През цялата година минах няколко различни мнения, ММ си направи тестове и той - нищо.
Пусках хормони, вит Д, АМХ, антимюлеров, всичко за което се сетих, или прочетох, или ми казаха приятелки. Нищо... "Всичко ви е наред, не се нацелвате. Изчакайте още."

Изчакахме до ноември 2023 г и минахме на следене на О с ехограф - пак нищо не стана. Отказах се да мисля за това, пиех си витамините и започнах да мисля за други неща. Започнах повече спортуване, всякакви активност, за да не мисля. Един прекрасен слънчев ден, началото на август видях 2те чертички и бях много щастлива. Нещо, което при предната ми пременност (втория спонтанен) не успях да изпитам. Бях сигурна, че този път ще стане, биех инжекциите, пиех витамините. На преглед сакчето отгоравяше на 5г.с., имаше жълтъче и насрочихме нов преглед след 2 седмици. За моя изненада след 2 седмици нямаше никакви пулсации, размера си остана отговарящ на 5г.с. и този път бях съкрушена. Не знам къде бъркам, не виждам посока вече. Исках този път да пусна хистология и преминах през оперативно абразио. Все още се възстановявам от него, чакам резултатите и тъгувам.

Сринах се... ужасно много искам още едно детенце, сина ми постоянно пита кога ще имаме бебе (негово приятелче от градина има братче и последно време само задава въпроси). Знам, че не съм единствената в тази ситуация, няма да съм последната. Знам, че има и много тук, които нямат и едно детенце. Но тези, които имат и са минали през това знаят, че "е поне имаш едно" не е утеха.... не боли по-малко.

Търся препоръка за лекар във Варна, както и къде мога да изследвам НК клетките. Споменаха ми като ме приемаха в болницата, че трябва да приемам нещо преди забременяване. Вече съм много объркана, естествено ще изчакаме преди да пристъпим към нови опити (ако въобще се реша на това), но реших да си излея мъката.

Обмислям да посетя Красимира Желязкова и/или Бойчев в Тутракан, братовчед ми правиха там инвитро и със много проблеми успяха от 1 път, единствено ме спира това, че няма кой да гледа детето и ще трябва да е с нас. Просто тук с часовете е ужасно и трябва да запазя поне 2м преди това. Търся и добър ендокринолог, защото там положението с часовете вече е много тежко..

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 14:07 от flow_rs

# 355
  • Замък сред облаците
Флоу, а спермограма пускахте ли (не знам това ли визираш под тестове?)? Защото също е вариант да е проблем с качеството така описано - ако са минали над 6 месецаот последните изследвания е добре да повторите;  СГ при него, също щитовидна жлеза при теб и него и ИР при двамата могат да влияят на качеството. Пролактин евентуално да провериш при теб, това се сещам.

Отделно и аз съм в същия кюп като теб, също ме насочиха за НК, но съм в София. При мен роденото дете беше момче, дали и твоето е? Има теория при проучванията, че след раждане на момче често се повишавали някакви НК клетки.

# 356
Момичета вече съм много притеснена моля за помощ, след кюретаж съм . 1 цикъл е , но продължава 9 ден и си е така обилелен , имам и леки болки от време на време , търпими . Говорих с доктора каза че е нормално , но аз съм изплашена , прегледа ми е във вторник . (п.п. след кюретажа установиха че имам и киста и полип) моля някой да каже дали е било така при вас?

# 357
Момичета вече съм много притеснена моля за помощ, след кюретаж съм . 1 цикъл е , но продължава 9 ден и си е така обилелен , имам и леки болки от време на време , търпими . Говорих с доктора каза че е нормално , но аз съм изплашена , прегледа ми е във вторник . (п.п. след кюретажа установиха че имам и киста и полип) моля някой да каже дали е било така при вас?
Щом си се чула с док, не е притеснен и не те вика на преглед преди вторник, предполагам всичко е нормално. Ако е много обилен (голяма превръзка се пълни за час в продължение на няколко часа и имаш големи съсиреци) тичай в спешно.

# 358
  • Замък сред облаците
Какво значи обилен? Така е субективно казано. Притеснително е, ако една превръзка се пълни от край до край за час или по-малко.
А, с Кенди писахме заедно.

# 359
Какво значи обилен? Така е субективно казано. Притеснително ако една превръзка се пълни от край до край за час или по-малко.
А, с Кенди писахме заедно.
Като линейки сме Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт