Любители на котки - Тема 197

• 32 029
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Прибирам се, малкият съвсем гурляссал.
Поне играе и яде.
Малко киха.
Но не е топъл вече толкова.
Дано има късмет.
И дано не прихванат моите, че ще е мъка да им слагам капки.

Абе мисля, че ще живее.
Има жизненост и мерак за живот.
Ако трябва, в понеделник пак ще ходим на доктор.

# 211
Мария, късметлия е този мъник с теб. Щом има хъс за живот, ще го бъде. У нас стария куч Кардю, едва го държат краката, но му се живееее. А Сина не го интересуват старческите болежки и се закача. И затова са разделени на отделни етажи.

# 212
  • Бургас
Аз не знам трябва ли му антибиотик, капки му сложих.
И на Мони, и на Харко като са давали антибиотик,  дрискаха.
Дано е ок до понеделник,  ще ходим да го чуе докторът.
Харо плесна мъника с лапа, досега преследвах Харо да го бия, ама не ми дава сърце да го плесна. Само гонка си спретнахме.

# 213
cardhu, дано се държи Кардю, много е мъчителен този период да го мислиш всяка минута. Гушкам ви! ❤️
Мария, честит нов член в семейството, стискам палци да се оправи бързо котенцето, а то всъщност има ли си име? Или го пропуснах някъде? Много е сладък рижко!🐈
Снощи до 2.30ч Линошката игра с новата играчка кашон. 😆 Верно си е като децата - види ли нова играчка и е ненаситна, даже спи до нея, сакън да не избяга. Ама така ме радва пък! Добре, че кака спи дълбоко, че ако не се наспи е голям киселяк. Аз обаче се радвам не по - малко от Линка. 😂 Даже го измислих вече как ще е и като стане кака ще споделя идеите си, да видим какви ще ги сътворим. 😻😆

# 214
Вчера минаха първите ваксини на Джулиъс. Държа се мъжки, остсви се да го прегледат, изтърпя иглата. За награда такъв следобеден сън му ударихме, че реших, че нощес ще е дискотека, но спахме. Една идея по унил беше след ваксината, но нищо му няма.

# 215
  • на брега на морето
Прибирам се, малкият съвсем гурляссал.
Почиствай гурелите с отвара от лайка - започваш от вътрешния ъгъл на очите. Едно почистване - с едно памуче, дори е по-добре с марличка - продават нарязани марли. Не люти.
И не се обиждай, но да ти имам доктора, поне да беше премерил температурата. Колкото до антибиотика ти писахме с Аминка. Ако е вирус не се дава.
Стискам палци и не бий Харко Joy

# 216
  • София
Та за кого казахте, че била новата люлка?!😻😹

# 217
На моето, като го прибрах, му бяха рани очите. Много бързо се оправи с тампонче за грим, напоено със сребърна вода.
Така изглеждаше.

А пък след няколко дни -

# 218
  • София
И моят, като го прибрахме като двумесечно коте, имаше гурели. Бършех го, както децата бършех, като имха- кръгло тампонче за грим или памучна кърпичка(не памук, защото оставя власинки...и тампоните трябва да са по-гладки, да не е някое раздърпано). И в обикновена преварена вода, сребърна вода или вода с лайка бърша всеки ъгъл на окото в посока навън.И така постоянно през деня. На трети ден вече нямаше гурели.

Иначе да ъпдейтна за кастрацията и фунията му. Онзи ден му я свалих за малко, свекървата(т.е. мъжът ми) не спря да намила как щял да се ближе, да се инфектира, той по нощите нямало да търси ветеринар. Оставих го малко да се оближе тук таме и да хапне и пак му я сложих. След като се пооблиза и я сложих легна и до късно през нощта е лежал до мен на леглото-ни до тоалетна, ни нищо. Вчерашния ден го прекара спящ. Свалих му фунията, барем живнте и да отиде да яде, да пие вода и до тоалетна. Почна да бяга и да се ближе-сложих му я пак. По едно време гледам-кървави следи оставя. Мина през килима със задник да се чеше явно и направи кървава пътека.
Мъжът ми, естествено не спряда мрънка-ето, щото все знаеш повече от лекарите. Но спря да кърви де, сложих му едни гащи на малкото дете, да не цапа и да си търка задника. И пак легна-чак вечерта се дотътри до тоалетната и за пръв път се изака от кастрацията. Но ни вода, ни ядене и цял ден спи. Дадох му вода със спринцовка и малко наградки.
Днес беше на контролен преглед- едното му топче е разранено и там се слепила козината. Та му сложиха 2 инжекции-противовъзпалително, някакво обезболяващо, пак го намазаха с онова сребърното, което им слагат. И още 10 дни с фунията и да я свалям само за ядене и вода, под зорък поглед да не се ближе и тътри.

# 219
  • София
Дези, всички си ближат раната. И мъжките, и женските. Опасно е само ако е извънредно много близането. Някои чак се хапят и дърпат. Разранил се е, защото не е можел да стигне с език и се е търкал по килима. Но вече като има други рани, може би наистина трябва някаква защита. Sad

milanda, голям сладур е! Heart

# 220
Дези, каква е тая кастрация, душко, или касапница? То фунии, то кръв... чудо, че и 10 дни? Малей... Линка нито е кървила, нито фуния носи. Взех я на обед и как я извадих от клетката се щурна първо към тоалетната, после тръгна да се катери на прозореца, но успях да я хвана преди това, наврях я в клетката от страх, но момичетата тук ме успокоиха и я пуснах. Следобед пи много вода и на другия ден тя сама си се пазеше от големи скокове. Като те чета и настръхнах колко мъки изтърпя душичката, пък и ти се тревожиш още.

# 221
  • Бургас
Да, сребърна вода е ок.
Ама аз му взех капки.
Голяма война водим, но успявам.
С Харо и Мони не бих успяла.

Харко не е бит. Само му обяснявам как ще мяука до казаните, а той ме гледа с цялата любов на този свят и не ми вярва.
Но той се бие гадината.

Няма име малкото.
Уж още не искам да се привързвам, ама...
Явно е късно за отстъпление.

# 222
Така си лежат днес разделно един от друг. Феликс иска да играе със Сивак,  но той само футка и не дава

# 223
Две мъжки некастрирани на едно място трудно ще виреят. Кастрирай ги, и за тях ще е по-добре!

Зеленоочко Heart Eyes

# 224
  • на брега на морето
Харко не е бит. Само му обяснявам как ще мяука до казаните, а той ме гледа с цялата любов на този свят и не ми вярва.
Това е шегичка, знам, че няма да го биеш.
Наистина, кастрирай го.

Общи условия

Активация на акаунт