Любители на котки - Тема 197

• 31 510
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Тази Мая със същите цветове като моята. Heart Eyes

# 721
  • тук и там
Има ваксина за бяс.Днес пътуват мъжът ми и децата,но нямаха място в кабината за този полет за животни,та смених датата на полета ,за да може Мая да е в кабината.Та аз и Мая ще пътуваме вдругиден.На 9ти ще е навършила четири пълни месеца Мая и влиза в петия,та не е толкова малка.

# 722
  • Terra incognita
Днес ходих до близкия ветеринар и в крайна сметка взех тези (по повод обилното скубене)

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 13:48 от VickyTaylor

# 723
И аз оставям две котки сами. Последно за 6 дни.
Както Поми е написала.
Общо взето спят и ядат когато ни няма.
Даже бяха спали заедно на дивана, което иначе не се случва.
А като се върнем... Лелеее! Мяукане, гушкане... Докато разкажат и споделят чувствата си...

# 724
Нори, и Сина  ги  обожава тези  сушени  /лиофилизирани / пилешки сърчица. Води ни до бурканчето и го гледа, после нас, все едно ни подканя да дадем. Всеки, който е наблизо, бива подсеща да даде.

# 725
Не минаваме ние само с гледане, крещят истерично и двамата само да помръдна  Joy

# 726
Познава бурканчето. Ако взема друго, не ме отразява. Застава до бурканчето със сърчицата и няма мърдане. А за врещенето,  Сина принципно не мяучи много, само когато уведомява, че влиза в тоалетната и чт да се строява да чисти, когато усети детето, че се прибира / тя му е вожд / и много деликатно когато иска награда, т.е. тези сърчица. Купуваме ги по 6 бурканчета в кутия.

# 727
Покажете бурканчето, моля!

Може ли и снимка и инструкции на седатива за пътуване?
Феликс е много страхлива. Ходене на доктор е ужас - не дава да я хвана, а по пътя, дали с кола или ГТ е ужас. Реве сякаш я колят. Веднъж сглупих - изведох я в новата раница  на брат й. Тя излиза навън само при нужда и то в обикновена транспортна клетка. И в двата случая гласа й се чува. Ако дойдат гости вкъщи се крие.

Кокорчо е друга работа. Иска да се разхожда по етажите. Майка ми рядко го извежда навън на каишка но тогава е най - щастлив.  Тя може на ръце с каишка с автобуса да го заведе на доктор и никой не разбира.

# 728
  • тук и там
Мая и тя страхлива.Притеснявам се как ще лети, и тя много реве като я сложат в клетка,и се крие.Доктора ми даде някакви успокояващи билкови  капсули днес,но действали с натрупване,та не беше сигурен,че ще и подействат до полета.Голям дерт ми е това пътуване с Мая.Доктора ми даде и гранули ,които според него,се харесват на капризни котета.И наистина,Мая хапна за първи път гранули,явно и харесаха.Пускам снимка ,ако някой е с капризно коте,може да пробва.Аз взех само пакетче от 300 гр.за проба от доктора..Изяде си ги гранулите,а до сега  отказваше.

# 729
  • Terra incognita
Транквилантът, който използвахме, се казва Killitam, има го под формата на капки и хапчета и се дава според теглото, но не знам дали ги има в България

# 730
Аз не искам да влизам в спорове относно горния пост за Пюрина. Чета темата от дълги години. По - знаещите потребители са писали че Пюрина и Унироял са боклук с подсладители.
Не че моите няма да им дам Уискас пауч - химия.

Не знам коя марка е качествена, но то като го обича как да му откажа? Състав ли да гледам, от него ли да се водя?

# 731
  • Terra incognita
Супер качествените храни не са по джоба на всеки,  това важи и за нас, хората, какво остава за животните. Не всеки може да си позволи висок клас храни за котки, така както не може да си го позволи и за себе си. Тъжно, но истина. В крайна сметка е важно да няма гладуващи и лишени от любов и грижи.

# 732
  • тук и там
Ами аз точно висок клас гранули взех,поне за такива ми ги продадоха в зоомагазина.Три вида-нито един не яде.Не разбирам от храни,но е факт,че днес за първи път и харесаха и си изяде гранулите.

# 733
  • Terra incognita
Това е така, защото по- качествените имат изчистен състав, а когато са свикнали с по- нисък такъв, това им действа пристрастяващо. Също като при нас- хората. Трудно се минава от храна с глутамат и овкусители към чиста такава, струва ти се безвкусна. Просто се иска търпение

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 22:05 от VickyTaylor

# 734
Вики, не говоря точно за джоба. И да събера пари за скъпа и качествена храна то като не я иска? Едва отделените левчета отиват за уличните а аз на моето искам да дам.

Не мога точно да обясня какво питам. Не е ли по - добре евтина храна каквато обича и да яде отколкото да давам пари за скъпи и то да не иска?

Преди години гледах възрастен котарак. И един варненец дето мина и изчезна реши да ми прати Мак консерви и други подобни. Дядото само ги пробва. Яд ме беше че човека не ги даде на друг.

Аз уж намерих баланс за моите относно храна. Но чета темата от дълги години и ми тежи. Като нямам пари за качествено, пък и кое точно е то, лош стопанин ли съм?

Общи условия

Активация на акаунт