Любители на котки - Тема 197

• 31 494
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
  • Terra incognita
Не си лош стопанин ❤
Няма място за самообвинения. Важното е животното да е спокойно и обичано ☺

# 736
И моите са капризни, пробвам нови и нови марки и вкусове, докато не нацеля нещо, което ядат. В зооплюс - избор бол. Избягвам захар на всяка цена, зърнени за сухата и поне 70% от мократа, която им давам. Purizon и almo nature имат най-голям успех от сухите с моите четирима, cosma, applaws и greenwoods от консервите. С паучовете е повече зор, а са ми по-удобни за закуска, там давам и по боклучави като miamor ragout royale, animonda, poesie, та даже и sheba или Purina понякога..

# 737
Абсолютно съм съгласна с VickyTaylorнека не бъдем крайни за храните! От както пиша в темата се въздържам от коментари когато стане въпрос за марки и качества на храните! Изчела съм много, но... Линка не може да чете, тя или яде или не. И като не яде гранули да се ядосвам ли, пробвах и тези на Про план деликейт с пуешко, а уж пуешкото месо ѝ е любимо, не яде, но виж същия пауч го омита за секунди. Взимам рядко, но попадна ли на хубава промоция взимам и от тях и от индора по малко. А тя даже порасна с паучовете на про план китин, по цяла кутия взимах е не е най - доброто, но го яде от време на време и сега.  Гледам да са по - рядко и да яде по - доброто Нуево, Пайпър, Долина, ама някой път неще, ако че по състав са в пъти по - добри. И си казвам добре де защо да си мъча душичката и да ми стои гладно, нали съм го взела да го обичам и обгрижвам. Тя и моята кака е капризна, може да ме лудне, ама да я смотам ли какво да правя, даже Линош ми е в пъти по - лесна от кака та... Не си го слагайте толкова на сърце, излишни мъки са това. Да са ни живи, здрави, доволни  и щастливи - това ми е важно на мен лично. Да отглеждам щастливи деца. ❤️😻

# 738
  • Terra incognita
Котаракът ми е с наднормено тегло и затова все гледам гранулите да са без зърно и т.н.
Супер изчистените дори не ги помирисва, затова ги смесвам с някакви други.
Като мокра храна от време на време му варя пиле и пуешко, но основно яде пастет на Гурме голд, който си е джънк, но това можем да си позволим, все пак имаме и две деца.
Да отбележа, че живеем в чужбина и принципно месото е сравнително евтино, затова му варя чисто месце, а от нашата трапеза си похапва прошуто, защото просто подивява като го подуши.

# 739
А нашият младеж омита вкичко, което му сервираме. Прилича на мм, не на детето, че тя е каприииз.

# 740
  • Между гори и планини
Здравейте момичета, не съм писала от хиляди години... Много ме завъртя въртележката на живота.
Благодаря, че моите четирима пухчовци са все още в списъка ви и има техни снимки.
За съжаление решихме утре да приспим моята първа, пухкава котешка любов , с която децата ми израснаха и ни даде 14 години от любовта си. Знам , че е стара и болна , на цели 16 години. Знам, че от поне 3 години има някаква деменция, но мен ме помни, обича... През последните месеци много отслабна, започна да се изпуска, залежа се и реши да спи сама в една празна стая, идвайки само вечер да спи до мен и за хранене и тоалетна. Изяждаше двойни порции и продължаваше да слабее, а няма паразити. Знаете, кал някои възрастни хора стават кожа и кости. А моята Кети е само пух. Преди 3 дена мъжът ми я е видял да отива към полето до нас, тя която никъде не излизаш с месеци. След 2 дни се върна, бях я прежалила, все пак животните се крият към края си. Но тя се върна. Но от тогава не яде, диша тежко, понякога промяуква жално. Пие малко вода, не иска да я галят и просто виждам , че си отива. Не искам да се мъчи повече, но егоизъмът ми не ми дава да я пусна. И откакто тази вечер решихме да я приспим, не съм спряла да рева, да я галя, въпреки, че тя не иска но пак леко ми мърка, да гледам старите ѝ снимки...
Вие сте единствените които ше ме разберете. Нали не бъркам с това да я пусна, да не я боли и просто да заспи?

# 741
  • София
Пусни я.
Знам, че е ужасно трудно, непосилно.

Описваш последните дни на моя Хари. Не искахме да го пускаме до последно.
Гугъл непрекъснато ме радва и разплаква едновременно.

Да покажа едни други муцунки

И едно щастливо Дейзи на балкона

(розовите ѝ лапички станаха черни Joy)

# 742
  • Между гори и планини
Ще я пусна, не мога да я гледам как се мъчи...
Преди 5 години ми почина коте пред очите, бях изпаднала в истерия пред мъките му, до степен мъжът ми да ме изгони и да остане сам в последните му минути. Не знам дали ще мога да отида до ветеринаря и да гледам, а дали тя ще се чувства изоставена... Моля се тази нощ просто да заспи, сама, просто да заспи...
И твоят Хари ли беше стар?

# 743
Еех Доня Дафина❤🙏.

# 744
+1   за лечебните храни на Пюрина, за сега с тях се оправяме. Пред таблетките с биотин за козина бих предпочела маслото от сьомга - незаменимо е, макар, че всеки път се гоним, за да и го дам, а таблетките изобщо не ги яде, макар, че са овкусени. Приемаме и добавка за черния дроб вече за втори път.

# 745
Действай, Доня. Тя просто ще заспи и ще престане да страда. Трябва да сме по- решителни в такива ситуации. Не бива да пренасяме своите чувства спрямо тях.

# 746
  • Между гори и планини
Чакам да стане към 9, за да звънна на ветеринаря в нашия малък град, дали може да дойде у дома. Да не я стресираме допълнително с лашкане 50 км до областния град. Тя и без това мрази да пътува с кола .
Снощи въпреки всичко дойде и легна в краката ми за около 40 минути. Не знам как се е качила, тя едва има сили. Явно е искала да е до мен. Сутринта пак я намери скрита в празната стая, не яде, не пие вода, ако е извикаш по име , едва промяуква, сякаш и глас няма. Ушите ѝ са студени... Милата ми бабичка... Много ѝ личи пе е стара, а беше такава красавица!

# 747
Трудно решение. На нас се очертава така с кучето. Но ако можем да им спестим болки и страдания, това е по-хуманното решение. Прегръдки за теб, Доня, и за твоята котанка.

# 748
Ох, Доня Дафина , колко добре те разбирам. Върна ме в април месец, когато моя Лъки се беше скрил под леглото, защото беше много зле, а аз седя на килима пред леглото и рева и го викам - Лъки, стани Лъки ........ Ужасно е, и сега се разплаках. Много е трудно това решение, но е правилно. Кураж и сила ти пожелавам.

# 749
  • Terra incognita
Ох, как не искам да чета такива неща 😭
Кураж, Доня Дафина, просто приеми, че ще я избавиш от мъките, тя ще ти бъде благодарна.
Вчера бяхме на кино с децата и гледахме 10 живота. Накрая котката спаси стопанката си от удавяне, но но се удави тя. След години се прероди и отиде пак в този дом. Синът ми прие много тежко този филм, а е на 9. Плака много, на мен също ми домъчня. А уж отидохме да се разтоварим

Общи условия

Активация на акаунт