НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 917
  • 758
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря и аз за темата Flowers Hibiscus Да е изпълним само с положителни емоции.

# 16
  • София
А добрютро, на добър час и на тази нова тема! Яко заглавийце, Спункич!
Признавам си без бой, че от предната не успях да прочета абсолютно нищо. Влязох по едно време - ами то толкова непознати имена се появиха.., няма лошо, но как чак сега се вдъхновиха да пишат, много ми е странно, но здраве да е.
На добър час на всички деца и да им харесва това, което ще учат!

# 17
  • На планетата земя
И мен ме впечатли пътуването до полярния кръг, досега не съм чувала за такава програма по Еразъм, но звучи УАУ.
Etomira, керванът потегля на 5 октомври, опознаващата седмица е от 7 до 14 октомври. Ние летим обратно на 11.10. за Варна.

Не знам и аз, има полет довечера Варна-Берлин и после влакове, също и съседни  държави. Едно много оправно момче от техния клас се занимава с цялата организация.

# 18
  • София
BoeL, вие късно заминавате. Ние отиваме на 12 септември, а аз се връщам на 15ти. Тяхната опознавателна седмица започва на 16ти.  Надявам се да си намеря другарче за обратния полет. Много ме е страх да летя.

# 19
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Спунк благодаря, че се грижиш така добре за нас!

Извън темата имам нужда от малко помощ.
Скрит текст:
В събота ще летим за Италия по повод 20 годишнината ни от сватбата. Днес влезнах да видя правилата за летене с Ryanair и малко се притесних (тъпия им чатбот ми отговаря глупости). Искат валиден документ за самоличност със срок от 3 месеца преди да изтече. Моята ЛК изтича след по-малко от месец и съм подала документи, но ще излезне след това. От друга страна имам шофьорска книжка и международен паспорт отговарящи на изискванията. Дали ще ми създават проблеми и да тичам да сменям поръчката на експресна?
И друго - малкия няма 18 години.  След като пътува с двамата си родителя предполагам, че му трябва само ЛК и акт за раждане?    

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 10:06 от ninanb

# 20
  • София
Нямаш никакъв проблем с международен паспорт. Само, ако билетът ти е издаден по личната карта, носи и нея.
За малкия - само лична карта.

# 21
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря, Санака, отдавна не съм летяла и това ме притесни доста.

# 22
  • столицата
Сега с въздушния Шенген, къде на летището проверяват документите?

# 23
  • София
На гишето на самолетната компания. Joy

# 24
  • Пловдив
Привет в новата тема и от мен. Спунк, благодаря!
Моят син в момента е по програмата Discover EU в Исландия... Аз самата му казах за програмата, но той сам се оправи, освен това негов приятел набор 2004, миналата година ходил в Исландия, та той му е казал, че и за там може и така спечелиха пътуване 4 деца, но заминаха 3. Цялата организация я направи той, като са с рент-а-кар, за който няма да ви казвам колко сложно беше. Имаше изискване освен за 19 г, то и за минимум 1 год. книжка. Той ги прави на 04,08, тоест не му достигаха 10 дни, а другите пък съвсем нямаха стаж.И като започна да пише на компанията, и да се моли. Та разрешиха му, за доказателство имаше само мейл. Една камара пари депозирахме, за да му издадат кредитна карта и направи резервацията. Пристигнаха посред нощ, и естествено служителят първо казал, че няма право да наеме колата. Но след показаните мейли, се оправила работата. И сега всеки ден са на различни места, като той шофира по около 150 км. Направил е малшрута оптимален, да видят най-много неща. Аз за това помагах, че на мен са ми страст пътуванията. Следващата спънка беше, че за снощи нямаха къде да спят, и щяха да спят в колата, което мен много ме притесняваше. Но намериха къмпинг, пак са в колата, но легално и имат баня и тоалетна. Оправни са децата и най-важното много са щастливи! Снимките, които праща са уникални и наистина това ще му остане за цял живот!

# 25
  • София
ninanb, няма да имаш проблем с тази ти лична карта, както няма да имаш проблем и да се чекираш с парспорта.
За детето е достатъчна ЛК, щом е с двамата родители.

Големият + на Шенген е, че при кацането няма да чакате за паспорт контрол.

# 26
  • Smolyan
Здравейте, рядко пиша, но много сте ми полезни 😘 Благодаря за темата 🌻🌻🌻Наборът ще учи в УНСС Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език.  Сега чака класиране за общежитие, дано да стане, защото с квартира не ми се мисли... В началото на септември ще се настанява, правя си списък какво да занесем, дано стаята да няма нужда от сложни "ремонти". Засега работи 4 часа дневно и живее на max. Не се спират, ще ходи на море с приятели в Гърция за малко и така.
Успех на всички дечица с учене, адаптация, настаняване, нови приятели и всичко, което им предстои. На нас, родителите пожелавам да не ни е много мъчно за децата и да се справим леко с издръжката им 😉.

# 27
Страхотно заглавие ! Много късмет и весели студентски години за децата!

# 28
  • София
И моят се е отдал на почивка. В началото на ваканцията имаше планове да работи, но му се провалиха и сега активно почива. В момента е в Будапеща с още 7 съученика и обикалят и околните страни. Организираха си всичко сами, направиха си и програма кой ден къде ще бъдат и какво ще посетят. След като се върне пък идва с нас на море. Мислехме си, че ще предпочете да си остане тук сам на спокойствие, но каза, че иска да е с нас. И така в почивки и пътувания му тече ваканцията и събира сили за това, което му предстои на есен Laughing

# 29
  • София
Нова тема имало -аз пак не съм разбрала Laughing Благодаря!

Последната картинка с майката- не е точна за мен....само ако кафето е ирландско ще съм така
 /няма начин/ Pensive
BUBA_k- отвъд полярния кръг!!!!    Flushed
Мале моето ще ходи на море с приятели за три дни...само ще се закара до там....и аз го мисля....направо не знам Unamused

Абе здраве и късмет да имат-друго не искам! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт