НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 685
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
За намаление в музеи, зоологически градини и т.н. Моята тази година си ползва и ученическата карта, онази със снимката, нищо, че е на български. Само в Германия и Англия отказаха да я признаят. В Испания, Италия, Австрия си ползваше намаления за ученик с нея.

# 556
В посочения линк има актуални обекти във всички държави. Разглеждаш и преценяш дали ще е полезна ..
Или пращаш линк на студента и да се оправя.
Има всякакви обекти.

# 557
  • София
На мен също ще ми е интересно да прочета.
Предвид, че тепърва я откривам.

# 558
  • София
Не може онлайн да се извади картата, защото се изисква уверение. На дъщеря ми й го дадоха още при записването. Тя си извади годишна, месечната беше по 20 лв, годишната излизаше по 15 лв, или общо 180 за годината. Тя поиска годишна най-вече за да не я мисли кога трябва да я подновява.
Картата и за месец е 15 лв (от май ако не се лъжа), тоест няма намаление при покупка за година. Доколкото разбрах предимството, освен да не го мислиш, е възможността за ползване с нея на нощния транспорт.

# 559
Не може онлайн да се извади картата, защото се изисква уверение. На дъщеря ми й го дадоха още при записването. Тя си извади годишна, месечната беше по 20 лв, годишната излизаше по 15 лв, или общо 180 за годината. Тя поиска годишна най-вече за да не я мисли кога трябва да я подновява.
Картата и за месец е 15 лв (от май ако не се лъжа), тоест няма намаление при покупка за година. Доколкото разбрах предимството, освен да не го мислиш, е възможността за ползване с нея на нощния транспорт.

Студентските карти нямат включен нощен транспорт.

# 560
  • София
Възможно е, не съм проверявала лично, така ме уведоми студента. Може и да не е вярно, ще попитам в някой пункт.

# 561
Възможно е, Лана, за тази година още не съм се интересувала, миналата година бяха така с различни цени, после май намалиха картите за учащи и студенти.

# 562
  • София
Мдааа, за жалост няма нощен транспорт в студентската карта, дори да е годишна, проверихме независимо с набора 🙂

# 563
Това с ограничаване на пътуването с ученически/ студентски карти явно е продиктувано от частните превозвачи. В нашия град забелязах, че ученическата карта до близко село /6км/,което беше квартал навремето може да се ползва веднъж на ден в двете посоки.  Аз навремето ходех и се връщах от училище и надвечер пак пътувах до града. И като работеща мома си ползвах карта за пътуване, точно,  че все излизах до града. Сега незнам как стои въпроса с работническите карти.
Иначе синът ми с кола се придвижва из Търново. Казва обаче, че квартирата му е на пешеходно разстояние до корпуса за лекции.

# 564
Потвърждавам за Испания - тази пролет ползва ученическата си карта за безплатни посещения в музеи в Мадрид -дори не за намаления. Същото важи и за студентските.

# 565
  • някъде ... тук ...
Isic и в България си ползват моите. В сайта пише къде и колко е намалението. Отделно, и намалението за БДЖ важи със стикер върху картата.
На големият в ТУ още при записването им извадиха от университета. Комбинирана с дебитна карта, май към ДСК беше. Ползваха я и като вход в сградите на ТУ.

# 566
За БДЖ може ли само с ISIC картата да се ползва намаление, или си трябва уверение от университета и после БДЖ карта за намаление?
За Мадрид - да, беше безплатно влизането в разни музеи и т.н, ако си ученик. Само гледат годината.
В Германия я отрязаха, това не било валиден документ, особено пък на български. По принцип ученическата карта и на мен не ми изглежда като валиден документ Simple Smile

# 567
За БДЖ намалението важи само с онлайн приложението ISIC. Пластмасовата карта пластика не важи.
 Няма нужда да се изкарва БДЖ карта учащ. Всъщност може да се изкара де, но струва 1 лв и трябва да се занесе хартиено уверение на гише на гарата. Но то ви трябва или едното, или другото. Няма нужда да има 2 карти.

# 568
  • някъде ... тук ...
На пластиката слагаха стикер в офис на isic след представяне на уверение преди и важеше. Не знам как е сега. Не съм питала синковците.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт