НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 670
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Мириел, чакай сега, как няма легло и бюро? Ако наистина няма, изискайте от домакинката, длъжни са да осигурят.
Хлебарките са си напаст по общежитията, но аз навремето си спомням как навсякъде имаше, не и в моята стая, защото пръсках здраво. Има и едни машинки за гонене, много да ефикасни.
За това че са три е най-малката беда, и стаята ако не в в добро състояние, може да се освежи, само банята ще е проблем, ако е зле.
И все пак можете да видите да се преместите евентуално следващия месец.

# 601
  • Разпиляна във въображението
Не е ремонтирана стая Simple Smile  Sad  Банята не е в добро състояние и се питам защо след като тези момичета са там поне три години това не е оправено. Това е баня!

Леглата са били три. Третото било в лошо състояние и са го изхвърлили и предишното момиче си е донесло свое и бюро. След като се е отписала си е взела всичко. Допреди този момент се било водело там, без реално да преспива и останалите две момичета са се разширили доволно Simple Smile Сега проблемът е да се "сберат" и трите контакта Simple Smile

Леглата били тип "Руен", в не много добро състояние. Пропадали, слагали дъски... Май ще разваляме нашето икейско и ще го занесем Simple Smile

Изобщо съществува ли възможност да се сменя стая, общежитие? По график трябва да се нанесе на 30 септември.

# 602
Мириел, може да се пробва на място при нанасяне да се попита домакинката дали могат да я преместят в друга стая.
Втора опция, пишете до комисията по настаняването, ето тук са писали, че е възможно да поискате смяна.
https://students.uni-sofia.bg/kn/
Трета опция, след настаняването проверявате дали в СУ са останали свободни места.
Четвърта опция, след настаняването проверявате в останалите университети дали са останали свободни места.

# 603
Благодаря! На пръв прочит момичетата звучат приятелски настроени и дават информация. Най-най-неприятно ми стана, когато се спомена банята. Ще се види около 20-ти.

# 604
Уххх… и ние ще сме там на 20-ти. Синът ми също се намери със “съквартиранта”, първокурсник като него. Като е в съшия блок, значи и стаята ще е същата .. надявал се, че като е пети етаж, нямало да стигат до него хлебарките 😊

# 605
  • Sofia
За хлебарките вземете фипронил от ветеринарна аптека и напръскайте хубаво. Адски ефективно е и безвредно за хора и животни.

# 606
Miriel като те чета, нищо от преди 25-30 години не се е променило. Моят замина преди час. Това колко ще е зле стаята/ банята зависи от обитателите, когато се поддържа е по-поносимо.
Групи на блока на моя намерихме няколко и легла продават и матраци и стаи видя на снимка. За хлебарките - неизбежни съседи ... Колкото и да се пръска в съседите като не се подържа е трудно. Последно лятото са пръскали прочетете в едната група, та поне малко повярва на разказаното от мен. И легла с дъски от европалети видя, че и моето навремето беше с врата от гардероб.

# 607
  • Sofia
Miriel като те чета, нищо от преди 25-30 години не се е променило. ...

И на мен ми се сви сърцето, като чета Miriel и като знам ние навремето какво сме заварвали. Хубавото беше, че дори по тройки, единият човек беше сестра ми и си почиствахме хубаво всичко, поддържахме си, донасяхме си някакви неща от къщи да ни създават уют, а и татко се включваше с дребни ремонти. В някакъв момент "се уредихме" в семейните общежития и бяхме само двете. Навремето домакинките на блоковете колеха и бесеха. Ако все още е така, може на място да се говори за преместване в по-приемлива стая.

# 608
Мириел, много съжалявам. Дано намерите нещо по-добро. Доколкото знам, може с молба до комисията да се премести в друга стая, след като мине първото настаняване. Може и в блок на друг университет. Но е неприятно, времето тече и ще трябва известно време да живее там. Домакинката раздава мебели, поне нашата. Аз питах дали може да занесем бюро и тя каза, че ще ни даде.
Ние в първия момент, като видяхме стаята, малко се постреснахме, но като изчистихме, стана прилично. В нашата стая живеят абсолютни мърли! Ти да си момиче и да не си изчистиш поне горе-долу, направо нямам думи.

# 609
Аз 4 години живях в една и съща стая, смениха се много различни момичета, но винаги сме подържали. Не знам при момчетата как ще е, моят чисти поне го видях в апартамента как е сам, дано да се сработят. На заявлението имаше графа пушач/ непушач надявам се да я взимат в предвид, че да мирише на цигари в помещението в което спиш не е работа.

# 610
Да, това е супер, че е имало такава графа, че в нашата стая смърдеше на цигари, хем аз съм пушач.

# 611
Поне в стаята им няма хлебарки Simple Smile Колежката ми казва направо да взимам Саво и фасаген /тя мина през същото преди две години в общежитията на ТУ/. Чудя се да вземем ли и някаква пяна, с която да уплътним дограмата.

# 612
Здравейте, има ли записани бизнес икономика- редовно към УНСС?

# 613
  • столицата
Мириел, те са длъжни да ви осигурят бюро и легло.
Я кажете каква е тази машинка против хлебарки.

# 614
  • burgas
На мен също ми е интересно какви са тези машинки за хлебарки.Когато дъщеря ми беше в общежитията на СУ - 57 бл беше нещо ужасно .Най-голям ефект имаше от  Frontline разтворен във вода.Безвреден защото е препарат за животни.Иначе наистина първите впечатления от общежитията и при нас  бяха  шокиращи -след 4 часа чистене и търкане,2л Доместос и куп други препарати долу- горе въведох някакъв ред.След това лепих тапети,мебелите и бюрото облепях с фолио получи се прилично Ще разберем съвсем скоро какво ще е положението в общежитието на набора във Варна,ама вече имам опит .

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 10:14 от nelito70

Общи условия

Активация на акаунт