НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 616
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
  • София
В учебния им план пише, че първи и втори семестър им трябва по един избираем минимум. Кредитите от тях се отчитат и с по един избираем са им точни Simple Smile От факултативните няма кредити, може да се избират, ако искат да трупат интересни курсове или по-специален интерес имат там. Така латинският по учебен план е факултативен за първи курс, но го няма засега. Синът ми си избра класическа юридическа терминология при Новкиришка за зимен семестър и пак Новкиришка - римско право за летен семестър. Сега до 30 октомври трябва да изберат и за двата семестъра и могат да избират и да заменят избираеми.

# 751
  • столицата
marinadp, къде четете тези европейски изисквания?

# 752
Ето тук преведено на български:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/content/download/182883/1 … editi-10.2017.pdf

Избираемите са въведени, за да се съберат кредити над или равни на 30, затова съм писала, че задължителните дисциплини не покриват изискването.

# 753
  • София
Доколкото си спомням, задължително трябва да имат поне по един избираем на семестър - общо 10 за цялото следване. Дори по мое време беше така, преди изобщо да сме чували за кредити и за Еразъм.

# 754
Задължително се покриваше поне една специализация - Правораздаване, Публична администрация или Международни отношения, като всяка включваше 10 избираеми предмета. Аз имам първите две специализации. Това преди 20 години.

# 755
  • София
ети, бърза адаптация, готини съквартиранти и много успехи на девойката!

# 756
  • София
Задължително се покриваше поне една специализация - Правораздаване, Публична администрация или Международни отношения, като всяка включваше 10 избираеми предмета. Аз имам първите две специализации. Това преди 20 години.
Да, вярно, че бяха разделени по специализации. Аз бях Правораздаване. И да, задължително трябваше да са 10, което се равнява на един избираем на семестър. Но мисля, че и дъщеря ми, която завърши миналата година, също трябваше да има поне по един избираем на семестър.

# 757
Бяха поне по един на семестър. Аз ги приключих бързичко, не ги влачих до края. Бях на индивидуален план, сливах трети с четвърти и пети с шести курс. Голям зор беше... Дъщеря ми не успя да влезе в СУ. В момента е на лекции във ВТУ. Набор 2006 е, но върви една година по-рано.

# 758
  • София
Да е спорна новата учебна година!
Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт