НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 614
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • В средата на времето
И аз не мисля, че ще учат на 16-ти. То откриването е от 1, после ще имат и откриване по факултети...

# 706
ЕлиТ препратих за преподавателите, отговори ми че го има това. Днес се е преборил за уверение и си е изкарал карта за градски транспорт. И аз мисля че няма да учат, още повече че ще получат след откриването разпределението по групи. Сега тъкмо каза, че докато е чакал за уверението са носили книжките.

# 707
  • София
Е затова трябва да има родителски срещи Joy
Нашите сладури все с третото ухо слушат и различни неща разбират. Ще се справят младежите! Това с разбитите стаи в общежитията е ужасно. Можеха да изискват някаква по-голяма първоначална вноска и да им предоставят чисти и базово обзаведени стаи.

# 708
  • София
Да разръчкам малко юристите от СУ, че нещо млъкнахме Simple Smile
Има вече "разписание" на лекциите за зимен семестър. Групата на сина ми има доста дупки и всеки ден е до късни доби. В т.нар. "муудъл" са се появили и курсовете, по които е включен в "протоколите", включително и избираемата му дисциплина (Новкиришка). Латински нямало тази година като факултативен.

Тъй като има валидна годишна ученическа карта за ГТ до октомври, още не е ходил да я зарежда. И уверение не е изкарал, защото "тъкмо бил тръгнал и случайно (пред Ректората!) проверил, че вече има издадена електронна ISIC карта в приложението (не пластика!)" и не влязъл в университета, да не се мине Simple Smile Въобще, страшен ентусиазъм го тресе.

# 709
  • София
Преподавателите в ЮФ са масово действащи адвокати, поради което има занятия рано сутрин или по късни доби, и съответно много дупки.

# 710
  • София
При хлебарките да ви върна аз. 😆
По-евтиният вариант на Фронтлайн е Фиприст. И на двете активното вещество е фипронил.

# 711
  • София
Преподавателите в ЮФ са масово действащи адвокати, поради което има занятия рано сутрин или по късни доби, и съответно много дупки.
Да, основните лекции (за цял курс или поток) са или от 7-8 сутрин или до 8-9 вечер Simple Smile  Синът ми с все още с рефлекса от гимназията прецени програмата като "много рехава" почна да си прави планове с какво да си запълва времето. Въобще няма идея колко много учене му предстои и колко ще му трябва това време. От маститите имена преподавателски не се притеснява, защото ги бил гледал "по телевизора и изглеждали "сговорчиви" и приятни "хорица" Simple Smile. И още не е избрал дали лаптоп или таблет ще му върши работа. Или 2-в-1 ултрабук. И тетрадки, и химикалки също няма, щото си дари всички гимназиални запаси на познати "зайци". Имало още МНОГО време, сега почива. А на мен ОКР-то ми вече избушва тавана.

# 712
  • Варна
Във всеки пункт на тези ЦГМ ли издават карта за пътуване? Четох в условията, снимка също трябва?

# 713
  • Sofia
pisho, жива и здрава да си, че следиш! Ама вЕрно си трябват родителски срещи! В Мудъл с кои данни влиза?
Просветлете ме - когато групата му има упражнение и в същото време лекция, какво прави (поне аз така разбирам разписа на места)? И какво е това започване в 7 сутринта - ужасен ужасон Trollface

Избираемите ги виждам тези за зимен семестър:
История на правните идеи - гл.ас. д-р Тихомир Николаев Рачев
Класическа юридическа терминология - проф. дюн Малина Николова Новкиришка-Стоянова
Политология - гл.ас. д-р Дилян Цветанов Начев
Увод в конституционното учение - гл.ас. д-р Александър Любомиров Цеков

И наборът получи мейл, че дигиталната ISIC е готова, свалил ли я е на телефона - не знам.

Я да си споделя с вас, че малката се падна в класа на г-жа Кендерова (някои приятелки вече знаят). Снощи имахме РС -  тази жена направо ще им изпие соса Trollface На мен ми звучи много добре.

# 714
За картите за ГТ. Синът ми си е извадил вчера в пункт при 56 блок в студентски град. Не можело с isic картата, та ходил до университета за уверение. Някой наясно ли е какво покрива? Някъде бях чела, че не могло нощен транспорт. Иначе 180 лв плюс 3 лв за пластиката и снимка трябва.

# 715
Аз не знам каква е тази isic карта и знае ли някой как се прави студентска карта за транспорта в софия за студенти учещи в чужбина. в с мисъл има ли нужда или ? За сега има едно дигитално приложение на което качва билети като иде в София. Това така ли си остава.

# 716
И аз разгледах (от любопитство и носталгия) разписанието на юристите, ами наистина им е рехава програмата, но май в първи курс винаги е било така. Независимо че през годините някои дисциплини са отпаднали, а други са новопоявили се.Няма чак толкова много учене и нищо трудно първия семестър.
За ранното ставане, всъщност от 7ч има лекция само по избираема дисциплина и упражнения няколко групи.От 8ч има само единият поток. В училище се започваше всеки ден от 7. 30 при първа смяна. Малко неприятно ще е за тези, които трябва да ходят от 7ч в биологически ф-т, а са избрали квартира до ректора та или пък живеят в отдалечен квартал но за веднъж седмично, едва ли е проблем.

За сметка на горното, аз за моята "родителска среща" нямам никаква идея от разпределение на лекции и упражнения, младежът също. Кара си щастливо лято и това е.  Smiley

# 717
  • Разпиляна във въображението
Аз не знам каква е тази isic карта и знае ли някой как се прави студентска карта за транспорта в софия за студенти учещи в чужбина. в с мисъл има ли нужда или ? За сега има едно дигитално приложение на което качва билети като иде в София. Това така ли си остава.

За СУ и УНСС си беше задължителна за записване.

# 718
  • София
pisho, моят си прави някакви сметки в дупките между часовете да ходи на фитнес Laughing За момента не го притеснява това, че сутрин ще има от рано лекции и вечер е до късно. В сряда му е най - натоварено, има от сутринта до вечерта с някакви си два часа почивка на обяд. В петък, обаче има само едно упражнение.
На вашите деца започва ли им се учебната година? Моят е много ентусиазиран и няма търпение да започне. Надявам се, че като се сблъска с действителността да има- все още желание да ходи на училище.

# 719
  • столицата
pisho,

Я да си споделя с вас, че малката се падна в класа на г-жа Кендерова (някои приятелки вече знаят). Снощи имахме РС -  тази жена направо ще им изпие соса Trollface На мен ми звучи много добре.

От личен опит- изкарали сте голям късмет при разпределението. Това е учителят, който научи детето ми на немски.

А по разпределението на правото в СУ забелязвам, че 10 група ще трябва да полетят във вторник между Биологическия  и Ректората. Заради удобството на преподавателите и недостига на зали, страдат студентите. Иначе могат да си четат в Библиотеката ако искат, но като си спомням как бяхме ние, ще изучат кафенетата в района.

Общи условия

Активация на акаунт