Отговори
# 1 860
Прекрасна маслинка видях, Мид!!! ❤❤❤
Попи, не съм си в Бг вече.
Преди, ама много “преди”, още като ми се случваше да пазарувам в Била, т.е. преди близо 15 години, съм вземала от там прясна сьомга, която си мариновах сама (на бул. България по това време имаха доста добри попадения откъм свежи риби и морски продукти). Сега, честно казано, не зная откъде бих купила. Трябва да попитам моите познати със суши ресторанта откъде се снабдяват. ☺

# 1 861
Голям проблем ми е прясното месо и риба в момента и на мен. Що нещо отиде в коша за боклук последните няколко седмици, не е истина просто. И от Метро, и от бившата бакалия на Тринки, и от кварталната месарница....
За момента съм нарочила виновник, малката глезанка виси пред отворен хладилник по половин час, докато се чуди какво да извади...ще кажеш, че ѝ оставяме огромен избор на храна.

# 1 862
Кло, да не би хладилникът да "издъхва" от жегите?
Аз щО баене му избаях на нашия в Сф да не ме предаде баш в най- големия пек!!! От него самия излизаше топлина, едвам смогваше горкият. Но нямам наблюдения върху бързоразвалящи се продукти тип месо/ риба. Беше пълен със зарзават, плодове и млечни.

# 1 863
За хубава риба знам Капитанска задруга https://www.facebook.com/KapitanskaZadruga/
Хубав ден да имате днес.

# 1 864
  • sf
В 5:30 сутринта тръгвам за работа и установявам, че едната ми задна гума е на мекица. Зарязах колата и звъннах на един колега да ме вземе. Добре, че ни е близо работата, та не закъсняхме. 🙄

# 1 865
  • Наблизо
От един час се навивам да взема колата и детето и да идем на площадка и ресторант.
А иначе у нас си карам все ден.Някой да ме ритне.

# 1 866
  • Пловдив
Аз! Simple Smile

# 1 867
ММ почна работа в завод за риба, та прясна сьоНга и пъстърва си отядохме. Вече чак ми втръсна. 🤣
Мид, ❤
Пак съм на работа, гладна съм, спи ми се, не ми се работи…. 🤪

# 1 868
Отпуската тече, последни дни на море сме. Хубаво ни е, но свършва и малко ни е тъжно. Другата седмица обратно в Немция и въртележката пак ще се завърти.

# 1 869
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Първи учебен ден на последната година преди университета.
Не знам дали съм щастлива или ме хваща шубето

# 1 870
Аз забравих какво исках да ви напиша!
 Аааа, стиснете палци,моля ви, от 14.30 до 15.30 ! Имам нужда от положителните ви мисли!
   С голям кеф се лиших от клиент, когото не понасях, изключително нагъл и безцеремонен, че и прост на гъдулка. Шефът одобри.
   ДобрЕ, расте момчето и ще отлети!!! Какво по-хубаво от това ?!

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 14:18 от марулета

# 1 871
Палци, Марулетова!!!
Не зная какво ще измисля за вечеря, но прегладняла оползотворих голяма част от останалия ми от снощи ориз.

Фкусно беше!!! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 1 872
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Палци, Марулетова!!!
Не зная какво ще измисля за вечеря, но прегладняла оползотворих голяма част от останалия ми от снощи ориз.

Фкусно беше!!! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

Това ли е "поук боул", който спомена вчера? Я подскажи какво и що. Търся нещо различно, че моите ястия ми писнаха. Joy Като се наиграем, чак ще мина на по познатото, но да покажа готовност за промяна 'се пак. Joy

# 1 873
Ммммм, Тилка, обожавам авокадо в салата! Аз мислех да пълня от онова пиле с хляб и чесън, но видях , че е единия хладилник има мариновани свински пържоли. Та пилето утре.Довечера св. пържоли и панирани чушки за мъжете, за мен ще видя. Салата. Ще ходя до бакалията да дарявам бутилки, ще си взема авокадо и лимон. И една пилешка супа, по поръчка на Графиня Кати. Пу-пу , разяде се на супа детето - топки,рибена и сега иска пиле супа. Дедко й я разяжда добре, не знам как го прави, ама може да я накара да яде всичко,че и после да иска.
    Снощи на полубебешки ми обяснява,че иска супа пиле, да си папкат с дедко си, ама баба готви.Мама много "боти" .
   В София, някъде в Ман.ливади има заведение с такова ........боул. Големите задължително ходят като са там,.Не е ли деконструирано суши?
   И ние много обичаме суши и често си правим у дома.

# 1 874
Това е poke bowl (в мой прочит Blush), да.
В основата- ориз за суши, аз сипнАх и соев сос още при подготовката. Отгоре вече се импровизира, аз сложих сьомга, има няколко рулца от раци, авокадо, обикновено се слага наситнено манго, но аз нямах, не исках да замествам с папая, та сложих шепа боровинки, японска майонеза. Може да се поръси и със сусам (запечен), но и с това не ми се занимаваше, може и прясна краставица да се наситни, въпрос на вкус и наличности в хладилника, общо взето. Накратко- деконструирано суши в голямо количество. Joy

ПП. Марули, писали сме едновременно. Баш "деконструирано суши" си е. Ама без кори.
Такива poke bowl последните година- две се нароиха навсякъде. Даже дали и в "Хепи" не ги мернах в лятното меню... не помня.

Общи условия

Активация на акаунт