С камера и телефон на маса, или кулинарна фотография от света и у нас - 1

• 46 220
  • 559
  •   1
Отговори
# 480
  • Glasgow
Aredhel, наистина някои храни са толкова "не инстаграмабъл", а толкова вкусни😂🙈аз често ходя по турски и арабски, ами рядко нещо изглежда добре за окото, но е толкова вкусно.

# 481
Jokerr,

Би ли споделила какво има в пакистанската закуска, която си показала? Не знам дали се различава много пакистанската кухня от индийската, но ми е интересно. Единственият ми опит с пакистанска храна беше в Бирмингам, в т.н.  Balti Triangle. В ето този ресторант https://www.shababs.co.uk/our-food/ но ми се стори почти същото като индийски ресторант. Ще потърся снимки, макар че беше отдавна.

# 482
  • Glasgow
Може би е еднаква, все пак до неотдавна са били една държава. Едното е тип леща, по едра от нашата, едното е тип омлет, по пикантен, с кориандър, и "хлябът" е тяхното "роти", съвсем обикновена смес от брашно, сол и вода, пекат го на едни плоски кръгли тигани. На майка ми всеки път като и пратя снимка на английска/шотландска/пакистанска закуска и реакцията заради боба и лещата е "ама как закуска, това е обяд"😅

# 483
Апетитно изглежда, ще пробвам задължително. Но по нашите стандарти си е обяд отвсякъде. Simple Smile Аз мислех, че е нахут това в купичката.

# 484
# 485
  • Glasgow
На някои места е нахут, на някои леща. На някои места в закуската има и моето любимо "carrot halwa",  някой ден ще се преместя да живея в Пакистан само заради това 😭😂 не знам защо се казва халва, не е като нашето, някакъв десерт от моркови и млечен продукт

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 20:37 от Jokerr

# 486
От Гърция, веган мусака и тортила с картофки.

# 487
На някои места е нахут, на някои леща. На някои места в закуската има и моето любимо "carrot halwa",  някой ден ще се преместя да живея в Пакистан само заради това 😭😂 незнам защо се казва халва, не е като нашето, някакъв десерт от моркови и млечен продукт

Тая халва я има и във вариант с тиква (и кокосово мляко).
Не се различават индийска и пакистанска кухни.

# 488
  • Glasgow
Предполагам, то и балканската е на обща база, но какви войни се водят онлайн чия е мусаката, примерно. И пак е нищо в сравнение с арабските, ходя често, йеменски, Омански, иракски ресторант, еднакво почти меню и всеки твърди, че принадлежи на тях😂😭
Ще пробвам и с тиква, не съм виждала. Иначе морковената е това оранжевото, тук в пакистанския Макдоналдс, Chaiwala 🙈

# 489
Индийският ванилов сладолед с моркови, супер ситно настъргани и май запържени, е вълшебен.
Ядох на една сватба, май ще проуча как се прави.

# 490
Аз съм яла такава халва при една индийка. Наистина е много вкусна.

# 491
  • При елфите ...
Вкусотии от Суши бар" Guest" Сливен... има и обедно меню.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 14:11 от Aredhel

# 492
  • Glasgow
Грийни това на твоята снимка в горния ъгъл, по тъмните топчета също много го обичам, но е доста сладко, Gulab jamun се казва, сиропиран десерт със сладолед обикновено се поднася, малко на вкус като реване.
от моята снимка от Chaiwala e лявото, в кутията с подаръчни сладки това дето съм оградила.

# 493
Ох, завидях за кутията! Чакам Дивали с нетърпение. Ще има пир в офиса 🤣

# 494
  • Glasgow
Много са им хубави нещата нали😅🙈после "как така от нищото напълнях."

Общи условия

Активация на акаунт