С камера и телефон на маса, или кулинарна фотография от света и у нас - 1

• 48 409
  • 581
  •   1
Отговори
# 60
Агент, страхотна тема. И полезна когато има местонахождение на кадрите. Да снимаш храна наистина е изкуство, което не владея. Но да се запиша все пак.

Сицилия Aci Trezza и едни много фотогенични калмари.

На Тарти мидите ме върнаха два месеца назад в Солун.

Където благодарение на форума ядох и тригуни.

И едно намигване към любителите на домашни мезета от Рандацо

# 61
Брускетите са вече в София
Скрит текст:
Къде са тези брускети?
Благодаря!

# 62
Тук са - https://maps.app.goo.gl/t8iDeFiXqEJ9X4AUA

Препоръчвам специално ресторанта в Солун, от който са останалите снимки в поста https://maps.app.goo.gl/FRHycrYQVziNj3bJ6
За петък и събота вечер обаче резервация поне 2 дни напред.

# 63
За почитателите на чай.

# 64
  • София
След соленото е време и за сладичко.

Център пюре череши, обвити с маскарпоне, ром и белгийски шоколад. Трохите забравих какви бяха, но са много вкусни. Лилавото е целувка с вкус на виолетки.Ресторант Бохеми - Пампорово.

Тествах още два сладкиша. В следващите дни ще ги споделя.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 17:24 от asa

# 65
  • София
Салата със сьомга, Тайланд

Кхмерска кухня. Телешко с кълнове.

Патладжан със свинско.

Салата Цезар, Камбоджа.

Алкохолна фламбирана напитка от рода на Пина Колада.

Салата Цезар, Сингапур.

Традиционен сингапурски сладолед.

# 66
  • Den Haag
Една вкусна риба Фагри от това лято в Гърция

Спагети с трюфел в  пермеджанова кошничка

Франция, пиле с Бри, нещо като рататуи и картофки:

# 67
Днес идвам скромно с една лимонадка

# 68
Хляб с квас, шоколад, какао и захар. Брат ми е майсторът му.

# 69
Да, следващата ни стъпка е да създадем карта на света с локациите на одобрените от нас кръчми! Grinning Ако имаме в Севиля съфорумки моля, моля идете да снимате всчико налична тапас в любимата ми Винерия Сан Телмо - там съм яла фантастични спагети със сепия ink и волска опашка!

Това, желатино-сополовидното може да е и китайско - яла съм супа от перки на акула с подобна консистенция и гълтах само от вежливост към домакините - троха любопитство не ми беше останало Simple Smile А може да е и супа от медузи.

Не крийте в спойлери снимките, моля - все пак за това е темата - да ни напълни очите! И не, не съм го мислила като фотография само от заведения (да си покажем къде сме яли, опази боже!), но някаква естетика или идея да има в кадъра!

Сек. да намеря кадър за днес! Ако не се лъжа някакъв пастет със гъби и със сигурност - италиански!

Обожавам да снимам, ям, готвя... последното не винаги.😏
^^^ Припознах се! 😏 😏 😏

PS За червено цвекло, козе сирене и морски продукти душа давам! И гъби! И суши/сашими! И тартари!

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 22:43 от Agent Provocateur

# 70
Щом не помни, явно не е било запомнящо се, но е било достатъчно ядливи, за да не остави лош спомен. 😂

Аз имам едно уж стандартно за Италия (Венеция), но иначе екзотично, спагети с мастило от сепия. Втори път такава гадост няма да си поръчам. 😂

Божкее, Илит, обожавам ги тези сепия спагети... колко сме различни хората. 😊

Да не е спам: червено цвекло, филе от червена риба тон и сос, много вкусно. 😋 Cheltenham, UK

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 19:35 от Аризона

# 71
  • Бургас
Отново рамен, този път от Виена

И от една прекрасна италианска пицария, също във Виена, които въпреки, че вече затваряха ни приютиха и нахраниха

# 72
  • В заешката дупка
п.с. Чека разбрах, само снимки от заведения! Моя е грешката. Извинете ме.Flowers Hibiscus

Е, не, няма проблем! Просто щях да те поздравявам, че приличат като да са от хубава рсторант, ако бяха лично твои. Simple Smile

Аз не мисля, че някъде има ограничения дали да е снимка от заведение само Simple Smile

Получи се някакво недоразумение. Аз исках да разбера дали това са ястия на Пинко, защото не ми стана много ясно, а снимките изглеждат хубави като от ресторант. Simple Smile  После от горния ѝ отговор, реших, че “само снимки от заведения” се отнася за нейните снимки, т.е. отговаря ми, че са от ресторант. Joy  Чак като Пинко ми писа на лични разбрах, че са нейни всъщност.

Въобще не намеквам нищо за това дали може или не може да се постват снимки на  лични ястия. Беше искрено неразбиране дали са от ресторант или не. Аз нямам нищо против да се постват снимки на домашни ястия. Изглежда, че може след уточнение на Агент.

И сега за майтап. Не знам дали това ще мине за храна и естетично, но ето една снимка на яйце на масата у дома от Велик ден. Joy

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 17:51 от ЧеКа

# 73
  • в сърцето на един мъж...
Когато изглежда добре, естетично е снимано и е интересно, не виждам проблем да е лично приготвена храна.
На мен лично много ми харесва масата ти с яйцето Simple Smile

# 74

Елзаски фламкухен

И ягодовата бира на мъжа ми. Аз заложих на местно бяло вино.

Общи условия

Активация на акаунт