Баба Зима таз година е добра, очарована от Септемврийските деца!

• 19 118
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София - Бургас
Здравейте, от цялото ни семейство.Е, да днес е неделя и нашият тати си е вкъщи.За съжаление плановете да пием кафенце навън с количката отпаднаха, но пък сме си заедно...
 За сънят - Карина не се е будила нощно време, отнкакто стана на 1 месец.Спи си съвсем спокойно през цялата нощ.Ляга вече в 20,30ч. и се буди около  7,30ч. чак сутринта.Много съм щастлива от тови факт, защото си поспиваме и честно казано доста късно лягаме въчер и ако трябва да станем в 4,00ч например, защото бебето плаче....незнам, не си го представям....
За памперсите - съвсем в началото, още за болницата бях купила НАНИС, но ти ми изпускаха и хич не ми харесаха, особенно като видях веселите ПАМПЕРСЧЕТА.От около първата навършена седмица на Карина , използваме памперс и оттогава не съм и помислила да ги заменя с други.Много съм доволна,а и ми харесват дори и на мен.
Ирини, аз снощи гледах прогнозата за времето и наистина го дават лошо през цялата седмица, но добрата новина е че след лошото време, температурите, отново ще започнат да се повишават.
Целувки и приятен неделен ден.....

# 46
Привет и от нас!

Мари-анка, силен момент сте имали тази сутнрин  Hug очаквам с нетъпрпение да ви гледам в Горчиво, радвам се че така добре сте се забавлявали  Simple Smile

Ирини, да си призная и аз не забелязвам лъжичата ми да се оцветява от горещо, според мен разликата в цвета е почти незабележима.

Бон Есперанс - време беше да се включиш  Hug

А за съня - при нас е ужас - обикновено суче към 2, после в 5 и в 6,30 става окончателно..тогава обикновено ака  Sunglasses
Аз ползвам пелени Либеро и съм много доволна от тях.

Снежка-смешка и Сефи си мята така главата, както описваш ти и дори доста се чудех на какво може да се дължи и щях да питам има ли го това при някое друго бебече..но явно не е само при нас  Crazy

Хубава неделя от нас ...отивам да правя мекици

# 47
Ето ни и нас. отдавна не сме се вясвали, но сме малко болни. аз настинах с болно гърло и нос, а след мен и марти вече е с хрема. душичката така ми е мъчно като го чувам как хрипа с носа. пръскам низита, капя виброцил, мажа го с пулмекс бейби, ама вече 3ти ден и няма кой знае какво подобрение. иначе през деня е весел

Да ви се похваля, ние от миналата събота вече имаме два зъба - едновременно. и доста хапе. ние като се кърмим също мнооого се разсейваме от шумове, светлини и т.н. имахме само няколко малко по-безсънни нощи. и много му беше намалял апетита. а това за дърпането на ушите, което ви бях питала - наистина е свързано със зъби.
днес забелязах, че горното дясно зъбче е доста побеляло и може скоро да се похвалим с още едно зъбенце.
сега като му ги пипна и са като триончета Joy

Спарки, аз като давам ам - гледам да е около 160-170-180 - изяжда си ги, но имам чувството че и повече да има пак ще ги изкльопа. е има и дни, които явно не му се яде и остава и по 60мл.от вчера вече сме на аптамил (досега давах нан ха), ама тоя тъп аптамил странно изглежда като се разтвори и е толкова мазен. сложих биба с 3дупки, че досега карахме на 1дупка и не сме имали проблем. ама нали сутрин само се кърмим, а после се дохранваме, не искам да свиква на лесно.
заспиването ни все още е свързано с цицка. като го видя, че е кисел -оп цицка и заспива за 2-3мин, после бум бибата и си спи човека.
за забелването - при нас педито още в началото на консултацията на 1м му дръпна кожичката и от тогава всяка вечер при баня му я мия. обаче от долната страна на главичката е съвсем лек залепнало(но съвсем в края). в сряда бяхме на нефролог, че нали имаме проблем с бъбречето и трябва да се следи, а сега ни откриха е.коли, и лекарката каза че и тази част трябва да се отлепи. да го мажа със зехтин/беб.олио или нещо мазно и след това да отлепяме леко. ама то като е мазно как точно newsm78. и да го киснем в смрадлика и после пак стерилна урина да видим има ли някаква промяна в бактериите.
със захранването имаме малко проблеми. вече яде каша ориз. определено я харесва, но сега я спрях че малко се запече. следващата седмица ще почна плодове, за да мога да редувам каша с кисел и плодово пюре. иначе се мъчим със зеленчуковите пюрето (за разлика от миналия месец когато почнах, но ги спрях след 10 дневен прием и сега съжалявам) яде трудно морков с картоф, но яде. опитахме картоф с тиква - на втория ден се ужаси от него и не искаше. пробвах картоф с карфиол - погнуса голяма, чак повърна. после картоф с тиквички - гадна работа, хапва по 2-3хапки (хем го смесвам с ам или кърма) и после не иска повече. сега спрях всичко, че нали е болен и от пон-вторник пак наново. нещо не върви така както си мислех, че ще стане. ама ще се борим.

момичета, да ви попитам за чашите - какво ще давате от тях - може ли и млякото от тях или само сокчета и вода. ние вода пием само нощно време по глътка две, сокове още не сме въвели. и се чудя???
ирини, четох линка за нитратите. определо е полезен Wink
марианка, много се разчуствах за мими. а за участието ви в шоуто  и на мен ще ми е интересно да ви видя.
за пелените - аз запчнах в началото с памперс, но много изпускаха и общо взето след по цял ден сменяхме дрехи. взех либеро, но не ми харесаха, че са по-твърди. после хъджис - и те изпускаха, после пак памперс и така и до днес. доволна съм, мекички са и попиват добре. бяха ми дали едни пелени - не помня как се казваха, ама то си беше направо кора, твърди, гадни и не попиваха. направо не знам кой ги купува.
сега отивам да ви видя на срещичката. Hug

# 48
олеле, сега видях колко дълъг ми е станал поста.
МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ Embarassed Embarassed

# 49
Аз също съм доволна от "Памперс", пробвах канбебе, ьепи, либеро и хъджис, но най-добре се чувствамв с "Памперс" и действително като му сваля памперса кожата му е суха, нищо че памперса е пълен.
За забелването- нашата я забелихме още във втория месец,дори не проплака, голям е юнак, и на ваксините не плаче. Със сигурност прилича в това на мен, баща му е голямо мрънкало и не търпи много на болка, като сички мъже, нали затова раждаме ние жените  Laughing  Grinning  Laughing 
Момичета вашите бебчовци как са с водата?Когато беше по-малък Криси можеше да изпие цяло шишенце с вода, ако не му го дръпнеш, а сега дори и когато хълца трудно мога да го накар да пие водичка.Притеснявам се след хранене не си изплаква устичката и да не направим някоя беля.

# 50
Мами много се радвам,че се запознахме,надявам се занапред да се срещаме по често.
Честита полувин годинка на Ана на МарияХ. и Павел на Десси1
Честито и на Божидара на мама avana
Ние също ползваме [b]Памперс[/b ]аз също съм доволна. Промоцията с играчките мисля,че мина, последният път ми казаха,че е до края на годината.
Аз още не съм качила снимките,поради липса на кабел,но утре или в други ден ще имам и ще ги кача.

# 51
Привет!
Промоцията на памперс е до края на 2007г.
Честита ПОЛОВИН ГОДИНКА на празнуващите бебоци!

# 52
ЗДравейте мацки!
 Ние сега се прибираме от разходка и въпреки слънцето е доста студено.
Валентин, не се притеснявай за раничката. Преди 2-3години аз трябваше да се подложа на същата манипулация и изглежда по-страшно отколкото е в действителност,боли  не повече от нормален гинекологичен преглед.
Марианка, няма да пропусна предаването! Naughty И аз се развълнувах много заради Мими. Пожелавам ви много такива моменти занапред. Дано и Веси скоро оздравява, а дали не е от зъбките?
Щастливка,  Тортата вече не става за снимане - преполовихме я.  Mr. Green Да си изкарате добре със сестричката ти, пък хайде щи ти извиним отсъствията! Wink
Венуш, моят белег е точно 10см  и си се вижда - макар и тънък, но честно казано това не ме притеснява. Не го мажа с нищо.
Ирини, весело изкарване на погачата и благодаря за линка! Heart Eyes Мноого полезна информация. Тази тема доста ме вълнува напоследък. Освен киселото  млякото Био, което редовно купувам не знам да има други био продукти на нашия пазар.  Някой беше казал за магазинче на пазара Ситняково, в което продават плодове и зеленчуци, които са изследвани за нитрати и на всеки продукт има бележка със съдържанието му. Питах познати, които живеят в района, но не бяха чували... Някой ако  знае нещо , щ е ни бъде много полезна тази информация.
Бебе 06, Рая все още отказва вода. Пие от време-на време чайче и това е. Не се притеснявай, че не изплаква устичката след хранене.

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 16:47 от stes

# 53
Здравейте
Днес ми е изключително апатичен и заспал ден.Бебока нещо мн мъдаше и мрънкаше през ноща и на няколко пъти го утешавахме-предполагам зъбите са това,но дали ще е така от сега нататък ConfusedПо-късно си поспах още малко.
Аз заместих едно хранене със зеленчуково пюре и 1 с каша,но ще ги редувам по дни,да остават все пак 3 чисти хранения с млекце(ние ядем 4 пъти на ден)Давах по-смело-за 3 дена заместих цялото хранене,не спазвам никакви схеми,карам наред с пюренцата,засега няма негативни резултати.
Вчера беше мн студено(не чак толкова в сравнение с други години,но на фона на миналите дни..),но за сметка на това се разходихме дълго със съпруга ми(без бебчо разбира се,че духаше вятър).Днес имаше слънце,но нямах кеф никакв за излизане,въоще неделята е много заспал ден Laughing

# 54
Здравейте слънчица  Heart Eyes
Срещата беше мнооого приятна  Hug
Вчера правихме изненада за 79 рожден ден на моят много мил дядо пилот изпитател ,От когото съм научила много неща и днес съм това което съм.Запазихме маса в ресторант'Весело село" в Пловдив./С удоволствие бих ви поканила там за една среща/Ще ви пусна по-късно и снимки.Събрахме се баба,дядо,двете им дъщери с мъжете и на всяка 2 те деца с мъжете и първият правнук Арен,вторият го очакваме след 3 месеца.ресторанта сам по себе си е една голяма атракция с интериора си и начина на поднасяне на храната.Имаше такава програмааа,динамична и интерестна,че всичко живо стана на крака да танцува....Певици в народни носии се люлеят на една дървена люлка,вее се един Бг байряк,танцуваха се бг танци.гръцки,румънски,сръбски,ориенталски...пяха се руски песни....беше един микс много сполучлив.Създаде се такава атмосфера ,че хората макар да имаха отделни поводи за празнуване и да не се познаваха,взеха да се поздравяват,да си казват наздраве...в 12ч.донесоха огроомна торта със свещи за дядо ми като разказаха малко за него и някой негови професионални заслуги.Той се изправи гордо и козирува,от една маса дойде едно момче младо и то пилот и той козирува,едно момиченце дотича за автограф. Grinning Дядо ми едни сълзи на щастие.Изпратихме ги с баба и от там му дръпнахме една дискотека,после пианобар.Долазихме си в къщи за закуската на Арен Laughing Днес само лежерно пиене на кафенца и лежанка и сладки приказки.  Heart Eyes
телетъбис тази твоя баба кафегледачка да взема да я посетя,че всеки път ме вълнуваш с нея  Laughing
Ирини -супер полезна статия.Благодаря! Hug
Добре че разяснихте за лъжичките,че и аз се чудех бая време и реших че сигурно съм взела други и ги бъркам
Марианкамного емоции  Grinning

# 55
Здравейте отново! Simple Smile
Веси продължава да е с температура и се наложи днес да я заведем в Пловдив във "Вела"-та на преглед. Няма никакви други видими признаци, но Т е висока. Накрая, след дълъг и обстоен преглед, лекарката видя, че на гърлото и има едри (сочни, както тя се изрази) мехури. Било вирусно и си тръгнахме с диагноза херб ангина. За сега се лекуваме хомеопатично, но ако скоро не се подобри, ще купувам предписаните лекарства - Тантум Верде и вит.Ц. Назначиха ни и изследвания на кръвта, та утре рано сутринта ще я водя. Тя и без друго след седмица прави 6м., а нали тогава задължително се изследва кръвта. Дано всичко е наред, че се притесних. Особено лекарката като каза, че детето имало жълт тен. Confused
venush, и моят белег се вижда, но не е фрапиращо. Не го мажа с нищо, той нали е в самото начало на триъгълника и не е чак толкова забележим. Това не е повод да се притесняваш. С времето все по-малко ще личи. Казвам ти го от опит, нали ми е второ секцио. Grinning

# 56
И ние поизлязохме малко но на гости на дядото на мъжа ми. Въпреки слънчицето и тук е доста студено. Минахме само да си купим мартенички и сега с нетърпение чакам 01.03 за да вържем първата мартеничка на малкия ни юнак.
lilisha честити зъбчета и на вас
За забелването -  и ние го придърпваме но със съвсем лек натиск, както е описала Ирини. Педито ни каза че засега е добре и да продължаваме така.
От 2-3 дни Крис предпочита да спи на една страна. Като го оставя по гръб и плаче и се разсънва, а на една страна като го тупна леко по дупето и го полюшна и заспива сладко сладко #Crazy
И Крис не пие вода нито чай, много рядко му давам по малко но с лъжичка иначе от шишето не смуче, а само го дъвче
Денис каква щура вечер и нощ сте си изкарали, ще чакаме снимки, с малко носталгия си спомних студентските години, а сега като излизаме гледам до полунощ да се прибера, да остане малко време за сън.
Стес каква марка е това мляко или самата марка е Био
Марианка, много ми стана жал за Веси, дано бързо се махат гадните мехурии температура  Praynig
Момичета кога смятате да водите малчовците на втори преглед при ортопед не се ли водят сега 6-ти месец  newsm78
Отивам да чета новата статия

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 18:40 от viki81

# 57
Бонджорно! Преди малко се прибрахме от бейби партито. Малкият мъж е страхотно оформен и красив  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes . Нежен, серозен и като новороден луко блуждаещ - още се ориентира в заобикалящия го свят. До него Спаси стои като 3 годишен, но знам, че след първата годинка разликата в месеците не се усеща и ще си играят добре.
Навън наистина е феноменално студено. Независимо, че упражнявам зимни спортове, бързо свикнах на топлото време и мен ако ме питате - хич не ми трябв асняг в града  Naughty
бебо06, Спаси не пие вода  Rolling Eyes
Вики81, кашата с чай яприготвям кат осмеся 100мл перварена топла водичка, с 1 ч.л. инстанет чай на хип /ябълка-маточина/ и 2 с.л с връх каша. Става мног овкусно и Спаси хапва с охота. /важно е захранването да им е приятно  Peace/
Лилиша, това за мазането със зехтин и придърпването малко ме напряга кат ого чета  Confused Нас ни посъветваха каквито и манипулации да му правим да е по време или непосредствено след баня, но за предпчитане под водата и после да му изплакваме добре пенисчето с чиста водичка. До глачивката не  е хубаво да попадат сапуни, мазила и т.н., но ти си решаваш  Peace
Денис, страхотна веселба при вас. Да е жив и здрав дядо ти, още моног години да му правит еизненади. Радвам се за теб и съпруга ти, че така пълноценно и по ергенски "безтговорно" сте се повеселили.  Hug И ние имаме нужда от нещо такова и вярвам, че в скоро време ще се отприщим малко на живот  Party
Веселка, неделите са с мързеливи по презумпция. А ти по колко каша  и пюре даваш при заместено хранене?
Марианка, от къде сте пипнали тази вирусна инфекция! дано кръвните изследвания са добри и най-важното  - дано темп. спадне бързо, з ада не страда детето.

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 18:31 от irinii

# 58
Добър вечер и от нас! Честито на празнуващите бебенца!

Всъщност Сашето замина на гости при баба си и дядо си на обяд и още не се е върнал, а аз чистих, прах, гладих, но успях и да поспя един час и да почета книжката, която си купих онзи ден в мола. Завладяваща е като всички други книги на Джефри Арчър, но ще трябва да се задоволя с по няколко глави вечер. Свикнала съм да чета подобни книги на един дъх и много ми липсва четенето. Вчера сутринта имахме гости на кафе и тук се развихри едно гледане - събраха се две гледачки на куп. Все хубави неща ми казват - то какво друго  Sunglasses

Лилка, много ми липсват срещите ни от лятото. Съчувствам и на теб. Вашият тати хем е тука, хем го няма, но поне сте заедно няколко дни в седмицата. И на теб не ти е лесно. Дано бързо надраснете дерматита и да успеем да се организираме да се видим.

Марианка, бързо оздравяване на Весито!!!  Praynig А пък тази чудесна и незабравима проява на Мими да се превърне в ежедневна радост за вашето семейство!!!

Щастливка, приятно прекарване с лелята! Дано всички се заредите с много положителна енергия!

Денис, отдавна сме разбрали, че си идейчик и купонджийка. Всеки ден го потвърждаваш!  Hug

Скоро искам да посетя изложбата на Леонардо. Не знам дали ще ме пуснат с бебето вътре и смятам да го оставя на майка. Предполагам, че в делничните дни има по-малко хора. Има ли мераклии да ходим заедно?

Приятна вечер и до утре!

Последна редакция: нд, 25 фев 2007, 21:48 от Ави

# 59
Хайде набързо и ние да се изфукаме - имаме си зъбче! newsm44 Преди малко при поредното мазане с гелче нещо ми се стори, че дращи ама не съм съвсем сигурна. Гледах, гледах - нищо не виждам и взех една метална  лъжичка и с нея леко почукнах по венеца  и  се чу звук, който не може да бъде объркан. В същото време говорех с майка ми по телефона и даже и тя чу звука. Голяма радост! На мама голямото момиче и като капак пак се изака в гърненцето и заспа спокойна.
viki81, млякото се казва "Кисело мляко Био" .
Марианка,  дано Веси оздравява бързо! И без това си имаш толкова грижи.
Ави, и мен ме зариби с тази книга, как се казваше?
Денис, браво за купона! Страхотни вълнения сте изживели.

Спокойна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт