Баба Марта отива на гости в ГЕРМАНИЯ - (16)

• 13 632
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
Аз тая реклама на Йелоуштром не съм я гледала, но на рекламата на 3,2,1,майнц  пък аз видях част от Сънчо - едни елени със шейна дето се качват нагоре и изчезват към звездите?

Вечернице, ти щеше да даваш списък с хомеопатичните Hug

# 151
Цитат
риенски, да те светна за Финландия.
Опитах се да светя като крушка,
опитах се да ходя по въже,
опитах да стоя на тясно,
опитах и какво ли още не!
 Laughing  Laughing  Laughing
В тази мрачна нощ блЯснах с цялото си величие. А вие къде сте?Да не дават нещо интересно по ТВто и аз тук из форума да се мятам и  да чета как се правят мартеници...
Между другото гледах по твто как една измайстори картички с отпечатък от "лапичката" на детето.За целта ползва желатин и бои за сладки, май...някой има ли идея как става номера. Купих си бастелнблок и искам да направя картички за осми март.Благодаря за съдействието!

# 152
Все ме сърби еzика да ви питам нещо.
Обръщали ли  сте внимание на муzиката на последната реклама на Йелощром? Онаzи с кактуса.
Много ми напомня на мелодията на Сънчо. На финала, когато вървят буквите.  Thinking

А, е ти удари десетката Ве4ернице. И на мен ми направи впе4атление. Не само , 4е напомнйя, ами е тя, но свърШва то4но преди да по4не така наре4ения припев. Таzи мелодиика никой от нас не може да я сбърка, така ни се е zапаметила в съzнанието. А те дали са си платили или са я откраднали???????  Joy Joy

# 153
Да ви кажа какво ми се слу4и относно песента zа Евровиzия.
Гледам аz в събота преди обяд повторението на "Полет над ноЩта" с Георги Лйубенов и той там иzлъ4и песената Вода, която Ще прадстави България на Евровиzията. Хареса ми, хареса ми и клипа, но не припаднах от о4арование.
Но не това исках да раzкажа.
Теz дни полу4их смс от Бг( май бе събота ве4ерта) , да съм си пуснла ТВ и да гледам класацията и иzбирането на песента. Хванах само края, когато пееШе Васил Найденов и малко след това идва обявянето на песен_победител. И обавяват беz много бавене и Шпанунг  песента "вода".
Първо аz си мислих, 4е неЩо съм сънувала  newsm78( някой път ми се слу4ва така), но след като мъжът каzа, 4е е zнаел таzи песен от предаването иzлъ4ено сутринта, тогава съвсем се оплетох. Е как така в предаване на живо пе4ели песен, която един ден преди това се иzлъ4ва в предаване като  песен победител?  newsm78

# 154
Samo аz ли не съм я чула песента,или не съм видяла рекламата.На стромът уж съм гледала реклами,но неЩо не се сеЩам дали е таzи,zа която говорите.Ще внимавам ве4е.
За обувките в на4алото наистина най_добре от чорапите с гума,те са от 4?(в метро)до 8?.Супер са!!! БГ фирма е Колев и Колев(иzдържали са някакви тестове),и на тях купих обувки zа прохождане и така и не ги обу,все с чорапите,а навън в количката.Иначе от тука6ните марки Елефантен,Натурино,Рикоста и Геокс(малко по_късно).Майндл имат съЩо имат много добри,но не zнам zа малки номера.
Тук ми хвалеха в магасинът Суперфит,иzгелждаха точно като геокс,но не ги бях чувала преди.
Бях писала от хомеопатичните в предна тема,мисля 10 или 11,zа раzтройство(сега пробвах и помогна),повръЩане,zъби,zа успокояване и при удър да не стане синявица.

# 155

Относно евтини полети раzбрах, 4е на Луфтханса всяка сряда имало Ready to fly. Ангеботе един път в месеца до София zа 130 еур. Ли4но аz не съм проверявала таzи информация.
По_рано полzвах Тракия и от тях купувах билети на Хемус, а  преz април Ще прави сефтето с германуингс.

Да ви се похваля, снимахме бебока zа паспорт. То било голяма zарправия, той трябваШе да е с иzправена глава, да гледа направо, да не си мърда ръ4и4ките прад лицето и да ´не събира о4ите в то4ка. Голям zор #Cussing out, но стана работата. На снимките иzглежда дебел, буzест и навъсен, но важното, 4е има снимки. Мъжът пак вдига ръце от мен, как все кусури съм намирала на детето. Исках на ново да го снимаме, но няма кой да ми уйдиса.

Преz март пък имам Термин zа посеЩение и анмелдунг zа детска градина. Ще раzкаzвам като мине среЩата.

# 156
   Чувам, че се разправяте за пробутване на разни бебешки неща в e-bay, та да ви питам:
как преценявате пощенските разходи по изпращането? И как да пратя Babyschale? newsm78

Nikoleta, и нашите снимки бяха екшън - фотографът вика "Затвори си устата, детенце". Mr. Green
А тя - долната и устна все до земята и ухилена до ушите. Накрая станаха страхотни снимки, които
в крайна смешка, не взеха в Мюнхен, а правихме пак в "тяхното" фото - заради матовата хартия,
на която само в България още се изискват снимките за паспорт. Crazy Там ми идеше да му грабна
фотоапарата от ръцете на момчето-фотографче-аджамия. Само се изнервихме взаимно и накрая
така я изплеска със светкавицата, че имаше сянка на платното зад главата и. Но са я взели снимката
в България, егати... Crazy

Как така ще ни взимат мелодията от "Лека Нощ, Деца"  Close

# 157
Лиска, теб защо те преследва шефа ти? Детето на колко години е? Ти имаш право до навършването му на 3 години да си удължаваш Елтърнцайта! А той май няма право да те уволни до 6 седмици след като се върнеш на работа-така ми каза приятелка, която преди 5 месеца роди... Hug А за детската градина съм чувала, че можеш да отидеш в Jugendamt-а и да има кажеш, че вие сте чужденци и детето има нужда да общува с немчета връстници  Grinning и те почти винаги ти уреждат място за градина Wink . Аз както знаеш  Grinning не говоря от личен опит, но споделям опита на моя близка приятелка Hug и се надявам скоро да мога да събера собствен опит  Laughing

Искам да попитам всички дали някой от вас има Цузацферсихерунг към здравната си застраховка?
На мен ми препоръчаха да сключа такава при www.continentale.de. Някой да ги е чувал? Иначе струва около 10-20 евро на месец и за детето още 5 евро. Тази застраховка дава прево на 2на стая и шефарцт  newsm10

# 158
Да допълня само... не съм сигурна дали Kündigungsschutz-а е 6 седмици след раждане или 6 седмици след като започнеш отново работа  Laughing
За което се извинявам, разбира се!

Ако някой знае, моля да си каже  Wink

И още нещо...на bubi0909 термина й беше на 22ри. Някой да е чул нещо от нея?
Ако ли не, значи си имаме сигурно още една мама с smile3541

# 159
Анна,да прати6 беби6але не е никакъв проблем.Вzема6 голям ка6он(макс.120х60х60) и го праЩа6 по ДХЛ.До 10кг струва 6.90?.Но zаЩо "пробутване"?
Относно снимките в ратхаус ми каzаха,че биометричните снимки са zа деzа,които вече могат да седят.На Томи му ги правиха,но не се получиха много добре.Там е много малък,сега се чудя,дали да ги сменя,zаЩото ми каzаха,когато детето не си прилича трябва да сменя,а той оЩе в момента на правенето не си прилича6е.Мисля да ги оставя и таzи година и zа другата да правя нови,пък нека се zаяждат на граниzата и летиЩето.
От както съм във форумът оЩе не съм видяла буби0909,такачче не zнам.
В цонтинентал мъжът ми е правил раzни zастраховки,но нямам никаква представа какви.То една и 2 ли са да ги zнам.
А като говорите zа мелодии,днес по САТ1 на фрÜЩуксфернсеен даваха неЩо и пуснаха 1 мелодия от 1 филм,сериал в БГ,но го zабравих как се каzва6е.Бе6е един мистичен,много на6умял.Ако някой е гледал днес да пи6е,че ми е лÜбопитно как се каzва6е.

# 160
  Благодаря, Чиколина! Simple Smile А за "пробутване" - аз така си говоря, мога и по-зле, но държа фронта. Mr. Green (нали съм ви рядък гост, не знаете)

# 161
   Чувам, че се разправяте за пробутване на разни бебешки неща в e-bay, та да ви питам:
как преценявате пощенските разходи по изпращането? И как да пратя Babyschale? newsm78

В страницата на Дойче пост има таблица zа раzмери, килограми и цени...По едрите неща винаги съм ги слагала като "нур абхолунг"...zащото пощенските на Шалето вървят, но при едно корито примерно иzлиzат почти 3 пъти по_скъпи, отколкото ново от магаzина Mr. Green

Чиколина zа Туйн Пийкс ли питаш Mr. Green?

Иначе zа мелодията на "Лека нощ, деца" си приzнавам, че не съм я чувала тук, но иzумях като чух "Тръгнал кос" Shocked...все си мислех, че тя е чисто наша песничка Crossing Arms

# 162
За малки и средноголеми пакети препоръчвам Хермес. По изгодно излиза от пощата, особено ако си разпечаташ сам в къщи бланката.
Бебешката седалка обаче и аз бих пратила по пощата, при тези размери там ще е по-евтино....

# 163
Гледам пак за пакети е станало дума. Биба, нали ми знаеш последните преживявания  Wink
Аз винаги досега съм ползвала пакетите на ДП, с ограничение на теглото. Не прочетох обаче ти какво искаш да пращаш..

Риенски, готт зай данк, че този път не се засегна, поне се засмя Wink Не искам да се правя на много знаеща, но понеже съм много навътре с музиката, знам, че блак метал групи се раждат като гъби след дъжд във Финландия.( но миналогодишните Лорди не са никакъв блак, пак подчертавам)

А за рекламата по тв, отдавна я усетих тази музика, но не мислите ли, че накрая е леко променена, един тон по-ниско.

Време е за сън, време е за сън...хайде  Hug

# 164

Чиколина zа Туйн Пийкс ли питаш Mr. Green?

Treffer! Точно zа него говорех.
За хермес и аz съм съгласна.И аz така ги праЩам по_малки,zаЩото са и zастраховани.С ДХЛ 2 пъти се е губил пекхен.

Общи условия

Активация на акаунт