Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 254
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте. Ужасно бързо минава тази ваканция. Литературата е прочетена. Задачи се дъвчат с мъка. Като цяло хич няма настройка за новата година, а май и почивката не се усети както трябва.

За помагалата от преди 2-3 години имат минимални и незначителни разлики в задачите и главно размествания. За съжаление, тези промени ги правят объркващи за децата, когато им дават задачи в училище или за домашно. За училище купувам, според изискванията на конкретния преподавател, но обикновено остават на половина попълнени, за поредните 150лв. Работим вкъщи по избрани от мен, като гледам да са според нивото на детето. Например книжките с тези сме ги купили, но е абсурд да напише подобна самостоятелно. Четем, коментираме и пише със свои думи.
От опита ми до сега, нанагорно идва зимната "ваканция", когато дават да се наваксат 3-4 помагала по Коледа, както и пролетната, когато се е натрупала умора. Ще се опитам да реорганизирам училищната подготовка тази година, за да избегна гърч в тези два периода, но да видим... Не се знае кои ще са преподавателите и по двата предмета. 😐

# 346
  • София
Много се радвам, че има и други родители, които ще си готвят сами децата по математика.
Ще обменяме опит.

# 347
..Ако ПИ са сканирани/има сканиращи безплатни програми и за тел/се чистят много бързо и лесно,от снимка е мъка-в повечето пъти тогава се налага пренабиране,което отнема доста повече време.

Може ли името на програмките? Аз въобще не съм се сетила, че може да има такива. Мъча се като грешен дявол Wink да изчистя отговорите.

Засега няма да искам пощата. Зная правилата на групата и редовно следя темите от миналата година за седмокласниците, училищата и други интересни неща. Макар че досега не съм писала, преживявах вълненията заедно с тях. Може би по-нататък ще се включа за ПИ (пробните изпити). В предишните теми някои от момичетата качваха материалите в групата, така че и сега, ако някой реши, би могъл да ги сподели. Въпреки че, както и на мен, вероятно на други също са дали неотворени сборници от миналата година. Всички имаме доста материал, стига да има желание да се използва. Но съм наясно, че не всичко ще бъде възможно. Ще има достатъчно за учене — от училище, школи, домашни, помагала и пробни изпити. Сигурна съм, че догодина и аз ще раздавам неотворени помагала.

# 348
  • у дома
.

Може ли името на програмките? Аз въобще не съм се сетила, че може да има такива. Мъча се като грешен дявол Wink да изчистя отговорите.

Аз съм ползвала преди години Tiny Scanner/Дидева ми е беше препоръчала/ -нямам идея още ли е безплатна,защото си имам вече скенер у дома,но се написва на търсачката безплатни сканиращи програми и излизат.

# 349
Vache, за ПИ основно. Както казах ние помагала имаме вече доволно количество надали ще изрешава всичко. Но се надявам и в темата да се споделя, ако не стигна до пощата. Знам правилата, следя няколко години седмокласните и тази, просто не намирам за нужно да спамя за да отчитам активност. А и целта в мамата винаги е била взаимопомощ, без значение от темата.

# 350
  • София
Хоуп, благодаря за пояснението! Heart
Като говорите за помагала... заринала съм се с тях. От сестрата на наборката, от приятелка, сега от друга приятелка минала тази година седмокласните мъки. Направо нямам идея откъде да подхвана да сортирам...  Simple Smile))))))))))

# 351
  • София
Аз ще си помисля дали да искам въобще парола за пощата, че имаме огромно количество помагала.  Само по математика са Просвета, Коала Прес, Архимед и Веди всички купени това лято. БЕЛ - Донка Кънева, плюс тези на издателство Персей. В школата отделно ги затрупват, в училище също ще имат задачи....не знам дали ще издържи повече.

Смятам да я пратя на почти всички ПИ, които са присъствени, организирани от школите. За да усети атмосферата, както не веднъж съм споменавала за мен е важно да пребори психологически страха от изпита и резултата.

По спомени от баткото ( преди 5 години) първи по съществени бяха на СМГ-учители ( за София), някъде началото на декември. Ще ми е полезно да разбера от вас и за други по-ранни. Мернах някъде за Междучасие - ноември или бъркам?   

# 352
Всъщност кои са по-големите школи, които правят пробни в София:

СМГ - Учители
Примерно
Междучасие
Веди
Регалия
Образователни технологии
Ния

Pouh, като казваш на всичките - кои всички визираш?

# 353
  • София
На Веди май са само за техни деца, нямат за външни.
Аз освен в неговата школа на пробни, мисля и в още една да го запиша и стига толкова. Трябва и да имат време да дишат.

# 354
На всичките няма да ходи. Ще видя като време как ще му се съчетаят и ще ходи на няколко поне. На СМГ мисля да го пускам, тъй като ги правят в неделя, евентуално Междучасие, тъй като имат много часове като избор.
За Регалия ми се иска, обаче пък там може за заявиш само като пакет пробните, което не ми е ок, тъй като не е ясно дали ще може да се яви на всички.
Абе, малко ми идват като една събирачка за пари тези пробни. Ако има школа, която освен огранизацията има после и събиране на децата с коментар на грешките, ще го запиша там.

# 355
  • София
Всъщност кои са по-големите школи, които правят пробни в София:

СМГ - Учители
Примерно
Междучасие
Веди
Регалия
Образователни технологии

Ния

Pouh, като казваш на всичките - кои всички визираш?

СМГ-Учители
Регалия
Междучасие
Може би и Образователни технологии ( ще видя как ще се подредят)

Веди - преди не правеха за външни ученици.
Ния нямам представа кои са.

Free Soul  - навремето това правеха Регалия - коментари, като май се плащаше допълнително за това, но имаше учител, който поясняваше.
За СМГ - също при получаване на място пак имаше възможност за коментар.
Но това е информация от преди време.

# 356
Да, проверих на Веди на сайта - наистина само за техни ученици. Жалко, защото отзивът за тях беше, че са най-близки до реалния.

# 357
Моята идея е да ходи на възможно най- много пробни изпити. Миналата година ходи на пробни изпити в Примерно и в Междучасие, като тези на Междучасие и по Мат и по бел  най- много ми харесаха като трудност и тип задачи. Пробните са най-доброто упражнение, там се концентрира и свиква с времето, вижда си грешките.

# 358
  • у дома
На Междучасие по математика преди ги бавеха  ужасно много-сега не знам как е-може да питате в 8кл тема.Миналата година не съм ги следила Междучасие,но преди ПИ по мат бяха по-трудни от реалното НВО.В което няма лошо,но на  деца,на които математиката е по-слабия предмет това ги демотивира и обезкуражава.
ПИ на Регалия по мат се доближават като трудност-те дават възможност,ако детето е възпрепятствано да го направи в рамхите на няколко дни онлайн.

# 359
  • Sofia
Аз не мисля да го записвам на повече пробни, отколкото има в неговата школа. Малко да диша между всички уроци, домашни и неизменните нерви. Вчера си говорихме за какво си мечтае най-много и лека-полека започнахме да избистряме коя е целта след 7-ми клас.

Онзи ден си направихме последна кино-вечер всички заедно, преди сестра му да замине, и гледахме "Отвътре - навън 2". Страхотен филм, аз и първата част много харесвах, сега се хилихме, че повечето пубертетски изблици, които са пресъздадени във филма, ги виждаме в момента вкъщи. Simple Smile Доста успокояващо подейства, че минават тези периоди, човек трябва да си го припомня от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт