Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 247
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
Аз обмислям семейно да водим наборката на Граф Монте Кристо, но нещо ме саботират с часа на прожекцията. Миналата седмица беше от 20.30ч., три часа филм, до 23.30ч. с таткото със сигурност ще заспим 😂 Сега е от 13.30ч. - трябва да не работим 😆

От училище още не са пратили хабер какви помагала да купуваме и чакам в нисък старт. Тази седмица мисля поне въпроса с униформата и здравно-профилактичната крата да реша.

# 361
Взех заветната карта, този път и профилактични изследвания пусна личната. Готови сме за старт....

# 362
Взех заветната карта, този път и профилактични изследвания пусна личната. Готови сме за старт....

+1 Simple Smile

Поръчах 2 от препоръчаните тук помагала по БЕЛ (благодаря!)

Школата започва от 15.09 БЕЛ и 16.09 МАТ.

Аз почнах Параграф 22. Подготвям се психически.

Купихме рокля за малката ученичка Simple Smile Там емоцията е друга Simple Smile

Тийнката ще е с униформа или поне необходимия минимум от нея 😀

# 363
  • Бургас
Ние имаме насрочена родителска среща за 10.09. Тогава ще дадат учебниците и ще кажат помагалата. Носят се слухове за нов класен ръководител, поредна година със смени. Дано поне задържат учителите по МАТ и БЕЛ, че и тях всяка година ги сменят, по математика даже няколко за една година.

Още не знам кога стартират курсовете в школата, очаквам обаждане скоро.

Каквото зависи от мен за старта им с първокласника е осигурено, оттам насетне са те. Всъщност остана раница за тийнката, но се разбрахме да стартира със старата и ако не донеса нова от командировката, тогава ще купуваме тук.

# 364
На междучасие математиката е много по-трудна от стандартните задачи. Бих казала че това изигра лоша шега на моя. Търсил е “под вола теле” на едни задачи в първи модул, щото си мислел че няма как да няма някаква врътка…

# 365
Голямото така си мислело, че му се подиграват, пет пъти пререшило задачите, но не се сетило да види дали е преписало грешно условие. Цели три точки струва това, но пак бяха достатъчно заради буквално изтискания максимум по БЕЛ.

# 366
  • у дома
Голямото така си мислело, че му се подиграват, пет пъти пререшило задачите, но не се сетило да види дали е преписало грешно условие.
Винаги обясняеам,на който иска да ме чуе да не преписва условия,а направо да решава при дадените условия без да ги преписва/има предостатъчно място-това за 1 част/ ако може и с молив,та ако се открие грешка,да се изтрие и пререши пак-пести се доста втеме,което преди,когато втемето беше 60 мин беше много полезно.По чертежите задължително с молив,та при грешни разсъждения да се изтрие и възстанови първоначалния чертеж,защото пречертаеането на чертежоте също изяжда от времето.

# 367
Една цифра 2 е написана като 4, ако не е било преписано да се види откъде идва грешката, дали нямаше да е по-скъпо. Никога в историята не е правена такава грешка от това детe, но тогава напрежението си е казало думата.
Някои учители не могат да прочетат задачата, ако няма всички стъпки. Вика ми, верни са му задачите, но не знам защо. Simple Smile

# 368
  • Sofia
Някои учители не могат да прочетат задачата, ако няма всички стъпки. Вика ми, верни са му задачите, но не знам защо. Simple Smile
Мисля, че много добре знаят защо са верни задачите, но искат да видят дали ученикът го знае също. Wink Да видят как е стигнал до отговора. Поне това ми е било набивано навремето доста стабилно и когато дъщеря ми беше 7-ми клас, ме вбесяваше, че не описва добре задачите, смята си на ум и пише само отговора накрая.

# 369
  • у дома
Ами за 1 част/особено преди,когато времето беше 60 мин а не 75 / колкото по-малко се пише,толкова повече печелиш време/никой не проверява какво или лак е писано/.За 2 част обратното трябва да се описва подробно и разбираемо защото  се проверяват решенията всяка стъпка носи точка.

# 370
Купих билети за https://ivosiromahov.com/balgarskata-literatura-nakratko/
Някой да го е гледал?

# 371
  • Стара Загора
.... когато дъщеря ми беше 7-ми клас, ме вбесяваше, че не описва добре задачите, смята си на ум и пише само отговора накрая.
Много деца масово смятат на ум и не изписват задачите. Когато нашият батко беше 7-ми клас беше решил от втори модул всички задачи без да ги изпише напълно и му бяха взели доста точки. Не че не му стигна да влезе в училището, в което искаше и каквото искаше, но можеше и да не му стигнат. Бързат децата, претупват. Това е по мое наблюдение разбира се.
При нас започнаха да излизат графиците по уроците по БЕЛ и по МАТ. Госпожата от школата по БЕЛ, където беше и големият, днес ми звъни и ми казва...вече не си майката на Слави /големия/, а си майката на Борис /набора/ ахахха
Ние разбира се имаме едно море точно когато ги викат, та децата ще ги оставя градски, а ще си взема кучето и мъжа и ще идем четири дена на море Simple Smile

# 372
Пише, че е премиера, едва ли някой го е гледал, иначе звучи интересно.

# 373
Статията е стара, просто хванах първия линк. От половин година се играе. Ще дам отзиви.

# 374
Добре звучи. Харесвам стила на Сиромахов, но за деца може и да е в повече....

Общи условия

Активация на акаунт