Глоби за служителите за кражби и бракувани стоки във Фантастико?

• 1 676
  • 12
  •   1
Отговори
Вярно ли е,че Фантастико(София) глобяват за кражби(от клиентите) и бракувани стоки? Четох много такива мнения,но още не мога да повярвам. Във никоя друга голяма верига не съм срещала такова нещо. Един коментар казваше,че така служителите се признават за крадци,а това е незаконно и то си е така. Някой работил/работещ там?🙏

# 1
  • София
Вярно ли е,че Фантастико(София) глобяват за кражби(от клиентите) и бракувани стоки? Четох много такива мнения,но още не мога да повярвам. Във никоя друга голяма верига не съм срещала такова нещо. Един коментар казваше,че така служителите се признават за крадци,а това е незаконно и то си е така. Някой работил/работещ там?🙏
да, 6 месеца работих там като управител, всеки месец заплатата беше надолу със от 50 до 200 лв

# 2
  • Melmak
Така е, глобяват наистина.

# 3
  • Пловдив
А глобата е за сметка на парите "в плик", или официално?
И какви бракувани стоки?

# 4
  • Melmak
Във Ф май няма пари в плик. Но има бонус, който могат да режат.

Много се краде, имам познат работи на камерите. Виждала съм го буквално да гони крадци, които бягат. Сам ми е разказвал колко се краде.

Бракувани - може би повредени, с лош търговски вид, нарушена опаковка.

# 5
  • Пловдив
Ясно, мерси.
Доста некоректно, поне към съвестните работници.

# 6
  • Melmak
За съжаление, да.

Много голямо текучество има. Много рядко съм виждала служители да се задържат. Идват за няколко месеца и се отказват.

Още помня една жена, работеше на каса и си говореше с колежката. Казваше й, че само да си изплати кредита и се маха. Тогава магазинът беше денонощен и тя караше само нощни смени. Мина се време и напусна.

# 7
Във редит пишат,че навсякъде било така и Билла,Кауфланд и Промаркет също удържали. Аз не съм чувала досега.
И друго прочетох,че мъж е работил във Фантастико,във магазина и се е преместил в охраната,понеже на тях не им удържат. Значи касиер-продавачите са виновни за бракуваните стоки и кражбите,а охраната- не.
Ами то 1400лв. е нормалната заплата във Пловдив дори(1200лв.+200лв. ваучери за храна) в малките магазини и в Лекси. Със удръжките ще е и по-малко от там.  А натоварването едва ли ще е, като в малък магазин.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 02:11 от Kikonata

# 8
За Кауфланд казват, че не е така.
Кражбите не се удържат от служителите.
Поне моите познати така твърдят.

# 9
В Кауфланд не удържат за кражби и брак от служителите 100% ,работих там 11г.

# 10
  • София
От 3 месеца и нещо синът ми работи във Фантастико и досега не са му удържали нищо от заплатата.  Ако няма отсъствие за месеца, получава и бонус.

# 11
  • София
От 3 месеца и нещо синът ми работи във Фантастико и досега не са му удържали нищо от заплатата.  Ако няма отсъствие за месеца, получава и бонус.
може да са решили да се поправят, защото е трудно да се борят с постоянно текучество

# 12
Работих във Фантастико (едно от най- големите)- 3 години. Нито веднъж не си взех пълната заплата. При изцяло изкарано предизвестие ми преведоха 260 лв, звъннах в Симеоново да попитам защо и ми казаха ''нямаме право да даваме такава информация". Ако имаш болничен за месеца- не получаваш ваучери. Уж те осигуряват на пълната заплата, а за 14 дни болничен през карантината-120 лв. Заплата, че и по- висока отколкото трябва си взимат само управителите и двама-трима, които си харесват чисто по симпатия. Работиш като за трима, а колегите ти, които са там, за да се каже че има персонал взимат повече от теб. Работното време е повече от отвратително, особено за семейни хора, отпуска дават когато искат те, без значение дали ти трябва в този момент. Ако си болничен или отпуска ти звънят да го прекъснеш, защото не могат да се оправят. Нон стоп ти извиват ръцете за извънредни смени, включително и нощни, които НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ! Отиваш да зареждаш стока, но хвърчиш навсякъде, като рова също не се оценява!  Общо взето за такива пари навсякъде може да си намерите работа и то по- нормална. Текучеството на персонал е бих казала безразборно. Наемат се всякакви- съответно след ден сами се махат. Имаше и свестни управители- махат ги с част от персонала, защото не са удобни на ''по- висшите''...

Общи условия

Активация на акаунт