WIZZAIR - 48

• 36 512
  • 773
  •   2
Отговори
# 675
Винаги е било така.

# 676
И при мен същото...Сега се чака до 1 януари, за да започнат наново, или до навършване на кръгла календарна година от издаването?

# 677
Вероятно е календарна година 2025, защото моята е издадена август и не съм правила много прехвърляния.

Видях си транзакциите в точки - 40 000 лв колко точки означава? Не ми се връзва математиката никак.

# 678
  • София
За всяка покупка на ПОС при търговец, събираш точки:
4 точки за всеки похарчен 1 лв. на сайта на Wizz Air
2 точки за всеки похарчен 1 лв. при всички останали търговци
Стойността на всяка точка е 0.01 лв.
т.е. 40 000 лв. е поне 80 000 точки или повече ако има покупки от Уиз

# 679
4 точки за всеки похарчен 1 лв. на сайта на Wizz Air
И на борда на Уизеър, когато си купуваш храна, напитки, парфюми и т.н. със Уиз картата.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:00 от diziler

# 680
40к точки са 400 лв, обаче 40к лв не са 80к точки, ами 4000к (4 милиона) точки, ако една точка е 0,01 лв. Simple Smile

Не знам как се харчат пари за 4000к точки. Нямам толкова годишен оборот по картата. Аз за една година съм похарчила точно около 40-50к. Simple Smile

# 681
  • София
amy_nka, нещо бъркате сметките. 40 000 лева е годишен оборот по кредитната карта (т.е. извършени покупки), върху който се начисляват точки. Ако сте пазарували само при други търговци, различни от Уизеър и сте изхарчили поне 40 хил. лева, ще натрупате 80 000 точки за годината, които се равняват на около 800 лв. като кредити в Уиз акаунта ви. Казвам около, защото в моя акаунт кредитите се обръщат в евро, а после купувам билети в лева и това двойно превалутиране е по не особено изгоден курс, ама не съм намерила решение на този проблем и тъй като тези кредити са подарък, го приемам за неизбежно зло. Ако сте купувала и билети с картата или покупки на борда на самолет на Уиз (обаче преди да стигнете прага от 40 хил. лева) може да имате и повече от 80 хил. точки за годината, колко точно няма как да се каже. Например за 200 реални лева, похарчени за билети от Уиз и платени с кредитната карта, ще получите 800 точки или 800 стотинки = 8.00 лева в Уиз акаунта. Надявам се, че е станало ясно.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 16:01 от миленка_д

# 682
Е, как 40000 лв стават 80000 точки, ако 1 точка = 0,01 лв? Thinking

# 683
Дават 2 точки за похарчен лев. Затова. После като използваш точките са по другата стойност. 80000 точки са 800 лв, когато ги използваш.

# 684
Ох, то висша математика направо. Защо са го направили толкова сложно- веднъж лева в точки, после точки в лева ( или по-точно в стотинки), а не стандартната система за кешбек, с променящ се процент в зависимост какво купуваш.

# 685
Ама вярно висша математика, аз затова и не си правя труда да смятам какво се прехвърля, какво се натрупва. Колкото, толкоз. Ползвам тази карта от 2018 и съм предоволен от предимствата. Билети на Уизеър не съм плащал оттогава.  Май имаше отделна тема за Уизеър картата...

# 686
  • София
Ама вярно висша математика, аз затова и не си правя труда да смятам какво се прехвърля, какво се натрупва. Колкото, толкоз. Ползвам тази карта от 2018 и съм предоволен от предимствата. Билети на Уизеър не съм плащал оттогава.  Май имаше отделна тема за Уизеър картата...

Много интересно изказване и понеже е от опит да ви попитам, предполагам и други потребители ще им е интересен отговора: колко пъти в годината и колко човека пътувате за тези 800 лв, че не купувате билети от Уиз въобще с тази карта?
Много се чудех дали да си направя такава кредитна карта, но някак сметката не ми излиза - ние сме трима, не пътуваме обичайно само с раница и за 800 лв са ми 2 пътувания годишно. Същевременно имам карта на друга банка, чиито точки конвертирам в пари директно, и харча отново като аз избирам за какво и къде.

# 687
Кое му е интересно на изказването? Казвам истината. Който иска да вярва. То е важно и какъв оборот правиш на картата. Аз месечно плащам не под 2200 лв с тази карта и точките се трупат. Полети с Уизеър правя поне 4-5 пъти в годината (останалите са с други авиокомпании) и понеже виждам, че сте скептично настроена и не ви се вярва,  все пак издебвам промоции и купувам евтини билети с тези точки. (Най-често двуцифрени). За догодина съм напазарувал няколко фейк полета с флекс, после ще ги местя.

# 688
  • София
Кое му е интересно на изказването? Казвам истината. Който иска да вярва. То е важно и какъв оборот правиш на картата. Аз месечно плащам не под 2200 лв с тази карта и точките се трупат. Полети с Уизеър правя поне 4-5 пъти в годината (останалите са с други авиокомпании) и понеже виждам, че сте скептично настроена и не ви се вярва,  все пак издебвам промоции и купувам евтини билети с тези точки. (Най-често двуцифрени). За догодина съм напазарувал няколко фейк полета с флекс, после ще ги местя.

Не, не съм скептично настроена. Написаното от вас е доста впечатляващо, а аз обичам математиката. На базата на по-горните изчисления, че максимума е 40000 лв оборот, което са 80000 точки или 800 лв кредити за билети, с вашите 2200 лв още повече не ми излиза сметката. 2200 лв са 4400 точки на месец или 22 лв кредити. Да приемем, че има толкова много флексове за 11 евро, то тогава вие успявате единствено и само за себе си да купите флекс от 11 евро, т.е. да пътувате само вие 4-5 пъти годишно.

# 689
Много сметки, много нещо. Вие мислите, че купувам билети за цяла тумба ли? Ами или за себе си, или за двама души. Не летим повече от двама (на моя сметка). Каквито и сметки да си правите, най-вероятно ще са криви, защото не знаете на каква цена са самолетните билети, които съм купувал.  И повечето флексове, които накупих през годината бяха по 5 евро, само един беше 6.75.   За февруари купих 2 флекса по 10 евро.  Как решавате, че съм накупувал флексове по 11 евро? И откъде знаете на каква цена са билетите, които купувам? Без да знаете това няма как да правите никакви сметки. Аз лично не ги правя, но Вие ги правите вместо мен, интересно. Да намеря какви са цените на всичките билети, които взех през 2024 и да Ви ги пратя на ЛС.  По мой спомен Бове беше 20+40 лв, Базел 20+60 лв

Общи условия

Активация на акаунт