WIZZAIR - 48

• 36 413
  • 773
  •   1
Отговори
# 765
Кому е нужен влак и то от близък град,когато си има директен шатъл? От Скавста,от летището.Макар и скъп. От Арланда по спомен излиза по -евтино придвижването до града .
Аз съжалявам много ,че WIZZ спряха директните полети. Несравнимо е с другите опции. Които са си и доста по-скъпи.

# 766
Кому е нужен влак и то от близък град,когато си има директен шатъл?
Хаха "кому е нужен", вика. Виждам, че много ги "разбираш" нещата. Не знам колко пъти си пътувал/а от летище Стокхолм Сковста до гр. Стокхолм, но да ти кажа: ако самолетът ти закъснее, автобусът няма да те чака. А тъй като полетите до това летище са малко, има няколко автобуса дневно, след няколкото полета. Имал съм купен билет за Flygbussarna от летището до Стокхолм и полетът ми закъсня с два часа и половина. Естествено, отдавна автобусът беше отпрашил, заедно с пътниците от белградския полет, който кацаше горе долу с разписанието на софийския. Следващият автобус беше чак след 4 часа.  А влаковете на всеки час!!! И дори са и по-евтини.  До жп гарата има автобуси непрекъснато.  Никога не знаеш дали полетът ти няма да закъснее.  Това не са автобуси като пред летище Бове, дето са през 5 минути и като се напълни единият, веднага се зарежда следващият. В случая го казвам от личен опит, като човек, който е изпускал автобус.  Имаше 3-4 автобуса за целия ден (Флигбуссарна и Фликсбус). И сега са толкова. Влаковете са на всеки час, виж сайта на SJ, ако не вярваш.  Автобус бих взел само в обратната посока, към летището. И съм взимал!
Кому е нужен влак и то от близък град,когато си има директен шатъл?
Близък, близък, колко да е близък? 100 км.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 22:30 от diziler

# 767
  • София
Ние миналата есен летяхме с Уиз до Стокхолм и после ползваме директния шатъл. Наистина излезе малко по-скъп от самолетните билети, които пък бяха 120 лв за двама двупосочно, но беше много удобен. Не ми беше цел Швеция, но си изкарахме супер. Даже пак ми се ходи. Само купуването на алкохол трябва да се планира, ако сте за уикенда.

# 768
Миленке, пробвай да видиш и самия град Нюшопинг, който е супер красив. При едно от пътуванията ни, разгледахме градчето, то е на няколко км от летището. Изобщо не сме съжалили и за секунда. Влаковете са начесто, така че когато и човек да свърши с разглеждането, може да иде до гарата и да си вземе следващия влак до Стокхолм. Пътува бързо, безшумно и комфортно. И е по-евтин от автобуса.

# 769
  • София
Сигурно е така. На връщане на летището (Skavsta) имаше доста брошури и видях колко много интересни места има в района. Обаче ние имахме само 3 дни и комфортът взе превес. Още повече, че с влака не беше много по-евтино. А и ни беше първо посещение в Швеция.

# 770
  • София
Кому е нужен влак и то от близък град,когато си има директен шатъл? ...
На мен ми е повече от нужен.
По-сигурно, по-комфортно, по-широко, всичко ми е по-. Съвсем не на последно място различни регионални, национални или международни пасове не важат за шатъли принципно, но важат за влаковете.

# 771
Кому е нужен влак и то от близък град,когато си има директен шатъл? ...
На мен ми е повече от нужен.
По-сигурно, по-комфортно, по-широко, всичко ми е по-. Съвсем не на последно място различни регионални, национални или международни пасове не важат за шатъли принципно, но важат за влаковете.
Само дето влакът в конкретния случай не е от летището,а от съседен малък град,до който се отива също с автобус от летището.

# 772
С автобуса се стига за няколко минути (на 5 км е) и той спира точно пред гарата, после спира в центъра на Нюшопинг.  Защо се опитвате да ни разубедите за нещо, което дори не сте пробвали, а ние сме?
Скрит текст:
Аз съм пробвал и с влак, и с автобус.. мога да направя сравнение. Знам предимствата и на едното, и на другото.  В автобуса - заклещен, няма мърдане. И ако самолетът закъснее... автобус през крив макарон. Влаковете са на всеки час, бързи, удобни, двуетажни, климатизирани, чисти, широки,  WC има, масички за храна и напитки.. Няма нищо общо с БДЖ.

Ето и гарата:

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 23:09 от diziler

# 773

Общи условия

Активация на акаунт