WIZZAIR - 48

• 36 756
  • 773
  •   1
Отговори
# 750
Е то тва е ясно, аз ако ще е пикачване ще си пътувам  с ЛОТ. но идеята е да не е с прикачване, надявах се поне една компания да го предлага... явно няма да стане обаче. Адски неудобно е .
Разберете, че когато има един полет дневно, на дадена авиокомпания, значи поне в едната посока прекачването ще е е невъзможно. Трябва ви сутрешен полет от София на отиване и вечерен до София на връщане, за да стане прекачването. С един полет дневно по средата на деня - не става. Изпитано е с ЕърБалтик от София и с Турските авиолинии от Варна например. ЛОТ имат само един полет дневно София-Варшава.  Луфтханза работи заедно с Австрийските и дневно имат много варианти от София и затова се предлагат удобни връзки.

p.s.
Иначе е "прекачване", с "е".   "Прикачване" означава съвсем друго нещо. Когато се прикачват два вагона един за друг примерно.

# 751
Или от Букурещ с Уиз, както предложи Змимка, или евентуално от Истанбул с Търкиш. По-изгоден и удобен вариант от рисковани прекачвания с различни авиокомпании, според мен.

# 752
От Скопие Уизеър летят до Стокхолм Сковста, Гьотеборг и Малмьо.
От Ниш Раянеър летят до Стокхолм Арланда.

# 753
Здравейте! Предстои ми полет с 9 месечно бебе от Германия за България. Ще пътувам само с ръчен багаж! Доколкото разбрах от написаното в сайта нямам право на допълнителен багаж за детето ( не съм закупила такъв). Интересувам се дали мога да взема вода за бебето и доза с адаптирано мляко? Всяка информация би ми била полезна! Предварително благодаря! 🌻🌻🌻

# 754
  • София
От Скопие Уизеър летят до Стокхолм Сковста, Гьотеборг и Малмьо

И там Стокхолм отпадна.

# 755
Да, то и един "Стокхолм" беше... на практика Нюшьопинг, на 100 км от Стокхолм, кацал съм там.
Ами значи... опция остава от Ниш: Раянеър, директно до Стокхолм Арланда.

Според уики, полетите от Скопие са сезонни:
https://en.wikipedia.org/wiki/Skopje_International_Airport

# 756
Здравейте! Предстои ми полет с 9 месечно бебе от Германия за България. Ще пътувам само с ръчен багаж! Доколкото разбрах от написаното в сайта нямам право на допълнителен багаж за детето ( не съм закупила такъв). Интересувам се дали мога да взема вода за бебето и доза с адаптирано мляко? Всяка информация би ми била полезна! Предварително благодаря! 🌻🌻🌻

Специално за бебето имате право на още една малка чанта за него, доколкото помня изрично го пише, но не ми се търси сега.
Можете да вземете вода, пюре, мляко, като трябва да е в разумно количество за пътуването, не за 4-5 дена. Може да поискат да го отворите и опитате на проверката, та имайте готовност, че няма да е запечатано при пристигането.

От Скопие Уизеър летят до Стокхолм Сковста, Гьотеборг и Малмьо.
От Ниш Раянеър летят до Стокхолм Арланда.

лично според мен едно ходене до Скопие/Ниш/Букурещ е доста по-затормозяващо от едно прекачване (на един билет, не с нискотарифна компания). Ако не тръгвате от София и така или иначе пътувате до София е по-малък проблем де.

# 757
E то аз заради това препоръчах Луфтханза, с прекачване на една резервация. Като пари излиза горе долу същото. А пък отнема доста по-кратко време като път. Но понеже тук други препоръчаха Букурещ и Истанбул за живеещи в Източна България, написах и 2 опции за живеещи в Западна България.  Летял съм и по този начин, през Скопие, хамалогия си е. Да не говорим, че летището е далече от града и си бях резервирал отделно WizzTransfer от автогарата до летището, а той е веднъж на няколко часа.

# 758
  • Somewhere far away

. ЛОТ имат само един полет дневно София-Варшава.

Не само съм го разбрала това, а и съм пътувала че даже и повече от веднъж - в сравнение с останалите варианти този през Варшава ми е най-удобен и най-лесен, ако изобщо може да се говори за удобство, защото пак казвам- удобно няма когато има прекачване.

# 759
  • София
ЛОТ имат два полета от София дневно към момента. Има връзка за Стокхолм, ако това се търси.

# 760
никакъв проблем не е прекачването, свиква се
за да се върна в България летя с две прекачвания всеки път

# 761
ЛОТ имат само един полет дневно София-Варшава.

LO632 & LO634 всеки ден.
ПС: без 634 в събота

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 18:54 от ztztt

# 762
 Ами браво. Разписанията се променят, преди беше един. И съм летял до Варшава с тях.  Колкото повече полети, толкова повече опции за прекачвания.

# 763
По повод на разстоянията от различните летища. Арланда е уж на 50 км от Стокхолм,а се пътува един час с автобус. Има спирки. А от Скавста е директен и пак е час.

# 764
Малко над час е,  пътувал съм м/у Сковста (както го произнасят шведите) и Стокхолм и с автобус (Фликсбус), и с влак (SJ).  Като самият влак е от гара Нюшопинг, а тя е в града, не е при летището. Има 7-8 мин. с автобус от летището до гарата.
Разстоянието от летище Стокхолм Сковста до Стокхолм е 100 км.
А от летище Стокхолм Арланда до Стокхолм е 50 км.
Ако сравнявате автобус с автобус или влак с влак, разлика има. При всички положения Арланда е по-близо, но и летищните такси са по-високи там, билетите по-скъпи.

@amy_nka, ще има ли нова тема скоро?

Може да се допълни с още инфо в първия пост. Да се сложи график на шатъла м/у Т2 и Т1 (така и така е споменат) или просто да се сложи линк към сайта на летището, там, където пише часовете.

А там, където е спомената DSK Wizzair картата, да се сложи линк към темата за тази карта в Бг мама.

Може да се сложи и анкета, например "До кои дестинации на уизеър летище най-често" и отдолу изредени всички 40-50 града, с опция за multiple answer  поне десетина отговора. Нека има обновяване, не всеки път един и същи текст.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 19:41 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт