Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 17

• 70 954
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • Кърджали
Снощи изгледах новите епизоди "Черна черница" и "Черно сърце" (че не успях да го гледам в четвъртък).
За Черницата. Действията се развиват бързо. Сватбата на Аслъ приключи преждевременно. Стана ми много тъжно на сцената, където Аслъ плачеше за пропилените 5 години от живота си. Семейството на неосъщественият младоженец са наистина ужасно зли (майката нарочно пусна муха в главата на бащата на Аслъ , знаейки че за него честта е над всичко. Сега дано това съмнение не го накара да я принуди да осъществи неосъществената сватба. Не вярвам, ама тоя баща е страшно непредвидим. Иначе ми хареса как защитава децата си, макар че неговото е малко на принципа "Само аз мога да мачкам дъщерите си".
Зухял разбра че не може (и не иска) да бяга от любовта. Лека полека започна да придобива увереност и да поставя граници. Дори и спрямо баща си. Все още недостатъчно, но се опълчи и се остави да лети на крилете на любовта.
Тайфун продължава да е затворена със сто катинара кутия. Неговата тайна ми става все по-интересна. Че сега положението "толкова хубаво у един мъж не може да е на хубаво". Прекалено е пренавит някак си да я има тази връзка (окей, да кажем влюбил се и загубил се, ама тези признаци на ревност, почти обсебеност... Отделно Нора не остана нещо много очарован като разбра че братовчед миома връзка със Зухял). В предварителната информация се говореше че Тайфун има дете, досега нищо не сме видели такова. Бора ми се струва прекалено голям (или Тайфун прекалено млад) за да му е син, а не братовчед, пък и защо да го пазят в тайна... Та (почти) отписвам този вариант. Не знам, надявам се да не нарани момичето ми, че ще се караме с господин Мистериозен.
В края на серията бащата разбра че дъщеря му му изневерява (знам звучи странно, но той така я е обсебил к поставил на мястото на мъртвата му съпруга, че само дето не спи с нея, с извинение). Накрая ще вземе да се окаже че самият той носи вина за смъртта на майката на момичетата,но удобно е прехвърлил чувството за вина в Зухял.
Да спомена че Фиген (къдрокосата сестра) ужасно ме дразни. Усещам голяма доза завист у нея. Дано не създава проблеми на Зухял, че ще ги хвърля в Босфора, заедно с татето им.
Малко ме плаши предстоящият фраг. От отдавна, от времето на Присъда (липсват ми) не бях изпитвала тревожност в очакване на фраг.
Иначе продължавам да съм очарована от химията между Ирем и Шюкрю, много добре им се получава.
Харесва ми и иронията в езика на Тайфун, оф силно се моля да не излезе идиот, чиято глава ще искам да счупя. Отношението му спрямо Аслъ в трудният ѝ момент на провалена сватба и разочарование, беше много добро, с две думи успя дори да я накара да се усмихне. Така успя да спечели сърцето на още една от сестрите на Зухял. Да видим какъв заек ще изскочи от мистериозната му кутия, дано не е нещо, което прекалено ще ме разочарова. А аз съм почнала лесно да се разочаровам.
Но засега сериалът наистина ми задържа вниманието напълно. Нито веднъж не охках че някоя сцена ми е досадна или скучна.

Уф, гледайки рейтинга, Черницата няма да се задържи на екран. Жалко, на мен много ми допада, поразбута ми заспалия мозък. Трябваше да е в друг ден от седмицата

# 346
За съжаление официално канселираха KörNokta.Ще направи своя финал след 4 ти епизод 🙂

# 347
За Кьор нокта не ми е жал- има едни актьори (и актриси), дето не стават за главни герои и това си е. Simple Smile
Още като видя, че ще участва някой от тях и знам какво ще се случи с филма им. Simple Smile
А това момче не ставаше. Sad
Иначе за други сериали нищо не познавам. Simple Smile

Обаче за Черницата  и мене много ще ме е яд, АлексчеHeart.
Това беше моят сериал този сезон, но не би- много му е нисък рейтингът.
Направо се чудя какво искат да гледат тез турски зрителки, ако Шюки не им харесва. Simple Smile
Още не съм гледала новия епизод, но и аз предполагам, че Зухял няма да е виновна за смъртта на майка си, даже направо съм сигурна.
Може да й е внушено нарочно от баща й, гадината Smiling Imp или е някаква всеобща семейна заблуда.
Залагам на първото.
Тайфун имаше един момент на гневно избухване, който много ме уплаши да не излезе и той някой скрит извратеняк (не точно, де, ама вие ме разбирате Simple Smile ).
Ако Фиген е онази омъжената сестра и на мене ми е неприятна, лицемерна комплексарка.
И всички са неблагодарни колкото могат да са едни завистливи, не толкова успели хора- цялото охолство и лукс им е осигурено от Зухял, ама хич и не се сещат, а бащата, нахалникът, можел и с малко, видиш ли. Rage

Момичета Heart Eyes, извинявам се предварително за мнението си за Гений, но надявам се да няма обидени.
Надничам в темата, чета ви и лайквам това, с което съм съгласна, но може би съм на друга вълна тази есен.
И втори епизод ми се видя някак разтегнат, на места ми беше скучновато, а на Уур Полат (много го харесвам и то доста преди Присъда) тирадите ми идват малко излишни (или излишно дълги).
Но не знам, може и да са поучителни Simple Smile, ама не ми се слушат и не зная защо се сещам за монолозите на дядо му на Рибарчето Simple Smile.  
Разбира се финалът на епизода поддържа интереса ми към сериала и засега не се отказвам от него.

Нощната приказка го спрях, а Лейля ми е на кантар, така че само 3 нови имам. Засега. Simple Smile

# 348
И аз не съжалявам, че спират Кьор нокта . Гледах 2 епизода, но тази Рабия е пълна нула и Шашмаз не харесвам. Интересувах се накъде ще поеме историята, обаче е отчайващо елементарен / поне за мен/

Току-що изгледах втория епизод на Черницата и то с удоволствие, ако го спрат ще бъде жалко.
Не знам какво не му харесват комшиите , има си всичко по много - интригуваща история за всички персонажи, семействата коренно различни, оттам и възпитанието .
У мен има два основни дразнителя - сестрата Фиген и авторитарния баща.Rage
Обаче тази Фиген води класацията и ми идва да и острижа косата, толкова ме дразни - завистлива, интригантка, с комплекси, с мои думи - вещица.
Така ми е приятно да гледам Шюки, че чак му се усмихвам пред екрана като се появява.

Този прехвален Гений взе да ми доскучава, въпреки че Арас го харесвам, както и Уур Полат - добър им е кастинга, ама нещо липсва или причината е у мен, явно съм "преяла" със сериали. Надничам в темата за новини и слагам по едно пръстче тук-там.
И Лейля натам върви, ама ще изчакам поне до петия им епизод.
Приказката я зарязах още на третия епизод, нещо не ме развълнува, може би заради тази Су Бурджу. Само бърчи джуки и декламира.

Черно сърце засега ми е фаворит от новата реколта. Гледам и очаквам с интерес новите епизоди.
Търкалям си в списъка и няколко стари - Шербета, Безграничната, Капките, трудно върви превода на Камък, ножица, хартия, но ще стигна и до него, защото Екин ми е на сърце.

# 349
Дими, 😍 и аз приключих току-що с Черницата и финалът много ми хареса, чак се засмях на глас - злобно обаче. 😂
Нека му на  стареца, изплъзва му се от контрол Зухял.
Не ми се мисли каква отрова ще излее върху нея, но сега финалът беше хубав.
Иначе аз вече две серии се усмихвам глупаво с отворена уста  (също като онова девойче от Приказката 😂) още щом Шюки се мерне на екрана. 😂
А Фиген все повече ме нерви, лош човек ще излезе.
Тайфун ще излезе май "блудният син" или нещо такова - Бора пази в тайна завръщането му и срещите им, защо ли?! 🤔
Забравихме да отдадем заслуженото на младоженеца и майка му. 👿
Станаха ми 4 дразнителите. 😂
Актрисата май нещо се е "реновирала" в лицето, странно ми изглежда и се разсейвам като я гледам. 😂
Интересно, тази огромна, красива къща цялата ли е на Зухял?! 🤔

За старите сериали - Бахар вече не ви ли е малко безинтересен?
КНХ нещо не разбрах какво става, ще трябва пак да изгледам 1еп. от новия сезон.
Чакам вече с нетърпение Перлите, започнаха да ни подгряват в ИГ, но дата не спoменават, само першембе 😂.
Надявам се да е следващият.

# 350
Напълно споделям предходните мнения и допълвам на база фрагове от снощи.
Черницата ми е фаворит, но, да не се пренавивам, явява се мадама в дома на Тайфун. Резан, свекървата ми е много любима актриса, но ролите у са ... Въпреки това.
Останах гръмната от фрага на Див. Че е  зле, зле е, но такова затриване, стреляне, изчерпване.
Чакам Безграничната .
Приказката не гледам, но прави впечатление, че тя и Лъжа прилагат едно контрастиране, което хич не ми допада. Нереално червено бие първият и на черно вторият фоново.
Черно сърце чакам, но ... Нещо не ми достига там. Не съм уточнила.
Загледах и Güzel aşklar diyarı, става засега.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 04:32 от janakrasi

# 351
На мен ми останаха само Безгранична ,доглеждам си и Присъда също 😁 ,и от новите Черно сърце не е лош, и този на Бурак,който всъщност ме изненада защото принципно не съм му голяма фенка,но за сега ми допада.
Като гледам много силно удари по Бахар .Сериала който беше с най-високи рейтинги миналия сезон сега лека - полека пропада

Не го следя и нямам идея дали са развалили и там историята или просто конкуренцията е по-силна🙂

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 13:55 от *Аня*

# 352
аз очаквах бахар да почне сезона с 8-9 оценки във всички категории, не случайно той и шербета бяха най-големите рейтинги сериали миналия сезон, но явно още публиката не се е настройла да гледа сериали затова отдавям спада на бахара. Айде Шербета си остава с твърда публика и мачка всичко ново и старо с рейтингите си. Приказката почна ударно, но и то почва да сдава мястото си. От новите може би лейля и деха да бъдат по-добри от приказката от към рейтинги.

# 353
Нови кадри от първия епизод на BluTV сериала #İlkveSon, който ще се завърне с втория си сезон 💥

# 354
  • Кърджали
Ох, стената, която се вижда на първата снимка как ми заприлича на стената в къщата на "Ти разкажи, Черно море" (Не, не, грам не ми липсват, не... Frowning1Frowning1)
Нямам търпение да видя какво са направили Улаш и Хазал. Не се и съмнявам, че и вторият сезон ще е така поглъщащ като първия /от сега съболезнования за мозъчните ми клетки/

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 16:04 от Aлекcандрa

# 355
Привет! Hug Да направя и аз един разбор на сериалите които гледам. Такааа, от старичките за сега "Червени пъпки" ми е фаворит, любопитството ми потдържат  "Див" и "Безграничната" до някъде, "Кирливите ризи"са все още на ниво, макар да ми липсва комичната нотка. "Рибарче" никога не  ми е бил преоритет, а "Шербета" и "Бахар" яко забуксуваха. "Перлени мъниста" още не е започнал, та не знам там какво ще сътворят.  От новите вече казах- "Гений" ми е на първо място, после нареждам "Приказката"(само заради Бурак Денис, въпреки, че не ми е любимец, но невероятно играе), после"Черно сърце", "Лейля" и "Лоша кръв"(макар , че е пътник). Тааа, това е , чакам новите сериали, които ще заемат мястото на приключилите без време. Имам място, а и както виждате  доста мога да заменя. Joy Heart

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 20:46 от pipilota65

# 356
  • Кърджали
Шюкрю отговаря на въпрос от къде идва името на сериала "черна черница".

"Петната от черница може да се изчистят само от листата от нейните листа. Затова и нашата "черна черница" иска да ни каже, че човек може единствено сам да се излекува."

# 357
"Нощната приказка" върви по много шаблонен сюжет- то са всесилни старци, бели бради,отмъщения. Малко ми е досадно. А и не виждам химия между ГГ, заради разликата във възрастта. "Бахар" го затриват с ускорени темпове- Много разтегателни локуми...Не се научиха да спират дотам, докъдето са стигнали корейците.

# 358
  • Варна
"Див" се промени, но много късно. Не знам как ще вместят всичко в оставащите две серии. Язък за хубавите актьори.

# 359
"Див" си стана откровенно мафиотски сериал, нищо общо с началната история на изгубеното дете оцеляващо на улицата търсещо майка си.
Сериала трябваше да завърши с един сезон, не зависимо как щеше да бъде разказана историята. Просто едни продажби ги спасяват в момента иначе NOW да са ги приключили. Хората не им харесва вече сериала.

Общи условия

Активация на акаунт