Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 17

• 68 762
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
  • Кърджали
Качих редактираният филм, подмених линка в предният пост, но ще го сложа отново.
Синята пещера, редактирано.
https://videa.hu/videok/film-animacio/mavi-maara-5KurvPBz4kTfVzq0

# 721

Аси и Алаз - гореща сцена специално за интернет.

# 722
# 723
Пускам Новата тема,  защото утре не знам дали ще имам възможност затова и да съм спокойна . 

НОВА ТЕМА
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701673.msg48713499#msg48713499

# 724
Този Боран изчезна от полезрението. Къде се загуби, някой нещо знае ли?
Предпочита да снима за платформи и филми. Скоро приключиха "Благодаря, следващият"-3.
Иска ми се да го гледам и на ТВ, аз там го и харесах- в "Ти си моята Родина", но така е решил. Предполагам варварското спиране на "Хълмът на соколите" е допринесло за това решение. След това се е появявал епизодично на ТВ.
А с Бурчин са в Остин по рекламни дела.

# 725
Да, да, за телевизията питах, Онче!
"Хълмът на соколите" беше хубав сериал, ама както винаги с турците бяхме на различно мнение.

# 726
  • Кърджали
femmi2 , погледнах, пише че някои сцени са заснети в Истанбул, но повечето са в района на Каш, където е и тази пещера.
Това го пуснах в друга тема, но мисля че и тук ще е интересно. За самата пещера. Ще го сложа в скрит текст, че е малко дълго.
Скрит текст:

Синята пещера е пещера в района на Каш в Анталия. Намира се на 18 км от Каш и на 6 км от Калкан и на 600 м от плажа Капуташ. Синята пещера, за която се знае, че в миналото е била обитавана от тюлени, е открита през 1972 г. от геолога д-р Темучин Айген.

Единственият достъп е само по вода. До пещерата може да се стигне с малки моторни лодки, които тръгват от пристанището Мейс за 15 минути. Входът на пещерата е огрян от слънчева светлина от сутрин до обяд. Затова пещерата се посещава само в тези часове.

Входът на пещерата е около 1,5-2 метра. Дълга е 50 метра, широка 40 метра и висока 15 метра. Това е много голяма пещера с различни камери и канали. Името на пещерата, която е разделена на вътрешни и външни галерии, идва от синята светлина, която прониква през външните галерии. Вътрешните галерии, които позволяват достъп до въздушната кухина, са напълно тъмни. Както във вътрешните, така и във външните галерии на пещерата вниманието привличат меки коралови образувания и разнообразие от живи същества. В зависимост от периода във вътрешните галерии се наблюдават скариди. Със своето ниво на дълбочина и структура пещерата позволява на водолази от всички нива да се гмуркат в нея.

Някъде са споменали, че не са снимали в самата пещера, с цел да не нанесат вреди и да не смущават фауната там.

# 727
Всички нови сериали, които ще бъдат представени на изложението MipCom в Кан тази година!

Общи условия

Активация на акаунт