Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 205
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро! Днес ще започна малко по-различно. За мен Петя Дубарова е едно съкровище в нашата литература, жалко, че си е отишла толкова млада.
На днешния ден едва 15-годишна Петя Дубарова ни дарява със своя шедьовър "Доброта" ❤️
Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме.
И вените ми, сплетени в гора,
ми търсят ново, благородно име.
Понякога съм толкова добра!…
И скрива ме във коша си чемшира
на двора. Неизмислена игра
ме търси и ръцете ми намира!
Понякога съм светла като мед.
Тогава светли устни ме обичат.
Понякога съм златен слънчоглед,
красив като главата на момиче.
Понякога съм бяла и добра.
Как рядко ми се случва да съм бяла!
Тогава искам сън да подаря
на всекиго. И свойта обич цяла
да счупя на парченца от стъкло,
да пръсна и добри ръце да сгрея.
И дала сок на нечие стъбло,
да пазя свойта тайна, че живея!

Маги, честити да сте - още дълги години заедно - щастливи и усмихнати!
Дунди, изпраха ли дивана?
Мис Ю, оздравяхте ли?
Аз тази седмица изненадващо за мен бях в болничен - всичко тръгна от подути лимфи и накрая се оказах с възпалени уши и сега си пия антибиотика. Правих изследвания, уж всичко е наред, но за втори път ми се подуват лимфите, което е странно за мен. Та така, и аз се лекувам, но се надявам всичко да мине бързо.
Фло, относно заповедта - ами ще се опитаме да я спазим!
Доколкото разбрах много хора са със синузити, възпалени уши, други пък са с висока температура и болки в главата. Какво е това чудо, не знам, дано мине бързо, но навън е топло и няма какво да утрепе вирусите.
Това е от мен, бъдете добри!

# 316
  • София
Привет, прекрасни! Heart
Чудесно начало със стиховете на чаровницата Петя Дубарова.
Благодаря ти, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ! Hug
Минавам на бръснещ полет. Само да ви поздравя. Подробности като се върна довечера от поредното обучение по Позитивна психотерапия - майсторско ниво.
Хубав ден. Здравите да се пазят, болничките да се лекуват!

# 317
Здравейте, точно преди да вляза тук прочетох и във фейсбук за Петя Дубарова..много ми хареса!
Фло, пак си на педал! Чакаме да се включиш с твоите си дългиии постовеее! ❤️
Дафиново листенце, не е оздравяла още, днес за моя радост няма никаква температура, ноо да видим как ще е, кашля много пък сега и така, лекуваме се! ❤️
Бързо оздравяване и на теб!
Маги, честита годишнина! Още дълго да се смеете заедно! ☺️😍

Редактирам се с бисерите на дребосъчката:
След хиляда уговорки да хапне мед, защото е полезен и ще й помогне...заключението (3 минути!) след като е изяла 2 лъжици мед:
- Мамооо, нали щеше да ми помогне да не кашлям, ето виж кашлям... НИЩО НЕ ПОМАГА В ТОЯ ЖИВОТ!
😆😆🤣🤣

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 12:41 от Мис Ю

# 318
Здравейте, момичета! Грипът винаги идва в края на срока през последните години. При нас има много болни ученици и колеги. Днес бях дежурна на олимпиада за 4 клас. Милите деца, трябва всички да учат в СМГ още от 5 клас. Поне според родителите.
След това се разходих, времето беше пролетно. Снощи пък бях на купон с мои бивши ученици. Винаги се вълнувам като ме поканят на такива срещи, защото виждам, че всичко, което съм направила за тях, е имало смисъл. Дори едно благодаря да чуя, ми пълни сърцето. А снощи порасналите ми деца ми споделиха толкова хубави неща. И се забавлявахме много.
Бебето вече е на един месец, купих му книжки с черно-бели картинки. Утре се надявам да успея да му ги подаря. Много е мъничко още, не съм сигурна какво виждат бебетата, но така пише.
Приятна вечер от мен, бъдете здрави!

# 319
"Само една малка позитивна мисъл сутрин може да промени целият ви ден."
Добро утро ☕️❤️💛

Тук е пролет, момичета, вчера беше 18,5 градуса следобед. На мен ми е добре, но си трябва сняг и вода.
Лунно цвете, нагушкай бебока и от нас.
Мис Ю, разсмя ме със заключението на малката - ами право си е детето, като се замислим Simple Smile
Фло мина с бръснещ полет и пак отлетя - дано има време да разкаже как е минало.
Моята позитивна мисъл днес е - неделя е Smile
Аз ще готвя, ще се разкрасявам и утре пак ще се боря с будилника. Голяма поспалана станах.
Това е от мен, хубав ден!

# 320
Ооо, защо така днес сме оставили Дафиново листенце сама да е... Ето ме посред нощ и мен..
И на мен тези температури НАВЪН ми харесват, добре, че другите вътрешните минаха... Сега поне може да се възползваме от разходки, въпреки кашлицата и хремата, които се настаниха след високата температура, но и това ще мине ... Вероятно ще си остана болничен цялата седмица, нови разпоредби при военните ми провалиха предварително мислените планове... Но поне на тази ми работа не гледат чаааак с такова лошо око на болничните листове... Или поне се надявам де 🤭😆, че още съм в изпитателен срок 🫣🤣
Само да ми е здраво детето, ние с татко й ще нагласим нещата без проблем, разбира се!
Радинка, как си, преминава ли вече при теб, децата как са?
Сети, вие как сте?
От утре още по-хубаво време дават тук, което ме радва, въпреки че наистина е нужна вода и валежи ...
Хубавото, че не съм на работа е именно спането до късно, защото сега пък стоя до късно .. вчера започнах една книга, тя пък се оказа доста интересна и току що я приключих... От утре захващам друга... Поне една приятна част на боледуването да намерим .. нали все казват хората да търсим позитивното във всеки момент, та и аз така ☺️
Лека нощ, успешна седмица на всички! ❤️

# 321
Мис Ю,аз нз от къде си подържам една никаква температура от 37,2-3 и ми се спи много,но от събота зетко ти е болен и там няма сваляне на температурата. На каката давам превантивно ,че ако и тя се разболеее ще хвана гората. Вие как се справяте с температурата ?

# 322
  • София
В друга губерния сте вие, милички. И аз не се оплаквам от температурите навън, но почивните дни изкарах затворена, на обучение. Все още съм в чуденка да бъде или да не бъде. Преподавателката винаги в началото и в края на занятието пита с какво сме дошли ( не с какво превозно средство, а с какви надежди и очаквания) а на финала с какво си тръгваме. Подложи ме на разпит вчера, на края на обучението, защото до този момент отговорът ми беше винаги един и същ. В размисъл съм... Попитаме какво толкова размишлявам. Отговорих й съвсем честно - тръгнах с голяма съпротива и все още съм на кръстопът. Не знам дали й хареса отговора ми, но поне не даде вид.
Болничките - не се мотайте, ами оздравявайте. Особено ми е жал за малките.
Отивам да се стягам, че след обяд съм на тръстиката, а привечер имаме среща на тая същата тръстика.

# 323
Фло, според мен всеки преподавател би искал да има студенти като теб. Или е време и ти да имаш възможност да прилагаш знанията си. Може би имаш нужда от още време за размисъл.
В училище има все повече болни колеги, децата се справят по-лесно с вируса.
Ние бяхме на погача на бебето, погушках го и от днес пак съм на работа.
До скоро от мен!

# 324
"Човешкият разум владее три ключа, които му откриват всичко: цифри, букви и ноти. Знаеш, мислиш, мечтаеш. Това е всичко."
Виктор Юго

Аз пак си поспах до по-късно. Днес ще се видим с децата и се надявам малко да се поразсея.
Изкарах тежка седмица на работа - проблеми с едни проекти, собственикът на фирмата почина и настроението беше мрачно и така. Целият януари ми беше тегав и никакъв, надявам се, че февруари ще бъде по-добре. Днес е слънчево, направо пролет, от утре го дават застудяване, та ще видим как ще е и февруари.
Това е от мен, наслаждавайте се на слънцето и мечтайте! Хубав ден!

# 325
  • Пловдив
Привет и от мен. Дафиново листенце, мерси за кафето.
Минаваме през такива напрегнати моменти, които не можем да предвидим. И при мен е така. Имам една книжка за превод, която изисква доста задълбочено мислене и проверка на много имена и заглавия на книги. Отнема ми цялото свободно време. На работата се заформят интриги и се опитват да ме напъхат там, където не ми е мястото. Работниците роптаят, защото заплатите им са ниски, а работят при не особено добри условия.  Другата седмица предстоят неприятни разговори. Но трябва да вярваме, че бурята ще отмине.
При ММ е лудница. И той е напрегнат и събира нерви, че при тях заповедите са от днес за вчера,  а утре вече ще има промяна на тази от днес. Да не говорим, че обират с колегите му непрестанното мрънкане на войниците, като че ли те са измислили всичко, а не са само посредници. Налага им се да работят с ... лигльовци. И това го изнервя още повече.
Не се радвам много на хубавото време. Не ми се излиза по улиците. Мръсно е, гадно, прашно. Въздухът, който дишаме тук, е отровен.
Днес ще поработя, докато ММ почива след нярад, пък после ще видим.
Усмихнат ден на всички, въпреки не чак толкова ведрия ми сутрешен поздрав.
Прегръдки от мен.

# 326
Добро утро,
Дано Февруари е по-добър, Януари беше...дълъг...
При нас вече поне здравословно са ок нещата, от Понеделник всеки по разпределение... Тегава седмица и половина беше... Мама и тя има малко проблеми, там я мисля постоянно, дано се разминем поне с някакво нормално лечение и не е нещо сериозно.
За ситуациите при ММ и на Дунди нейния... Ще си замълча, мисля, че е по-добре 🫣 защото съм от страната на войника и също не е много приятно... Ама като са там, ще изпълняват, както и ние като сме на работа-приятно, неприятно, изпълняваме ...
Дано минат проблемите при всички и последиците да са добри!
Ние днес ще отидем някъде на разходка, планирала съм го ден за нищоправене... 🌞
Хубав ден и от мен!

# 327
  • София
Здравейте и от мен!
Ние днес се лутахме какво да предприемем с влак до Черепишкия манастир (гледах в ютуб нещо за района) или до Пирот с колата... Много голям прозорец се отваряше с влака и тръгнахме за Сърбия, на пет километра от границата се оказа, че ММ е платил последната вноска на ГО, но не е взел документите с нас и няма стикер... Та обратно, хапнахме банички в Драгоман, напазарувахме в Метро и сега пия кафе вкъщи. Ще го запомним това ходене до Сърбия - ще повторим другата седмица.
Синът е в Пловдив, гаджето днес става на 18 и избраха да празнуват там. А ние отбелязахме 12 години в София. Щерката учи за изпит по генетика и за първи път се чувства неприятно от това, което чете, тенекията я събори с всички синдроми и онаследявания.
За служебните дивотии не ми се говори - сега дават някакъв зор да се взимат отпуски, то и без отпуските е тежко, че няма хора, а ако тръгнат да ни пускат в принудителни отпуски ще стане страшно. И аз служебно съм на влакчето на ужасите - работата е приятна и разнообразна, но е толкова много, че нямам време за нищо, довършвам и чета вкъщи.
И съм си определила събота за ден свободен от всичко... Та сега мързелувам на слънце на терасата.

# 328
Ние решихме да се разходим до гребната база, не бяхме идвали повече от година сигурно... Времето е пролетно, много хубав ден като цяло.
Дребчето направи заключение, че било почти като на морето 🤣

# 329
  • София
Ето ме и мен. Привет, прекрасни!
МИС Ю, вас да не ви мисля за лятото. На гребната база си е почти като на морето. JoyОбличайте банските, грабвайте хавлиите и бегом натам.
МАГИ, погледни го от хубавата страна. При съседите дали щяхте да намерите такива хубави банички, като в Драгоман? А тя Сърбия няма да избяга. Ще я видите другата седмица. Споко. Simple Smile
ДУНДИ, не помня така да си звучала от както те познавам. Много ти се е събрало. Hug Какво ли да те посъветвам? Дали да не кажеш майната му, дали да не зачезнеш за малко на някъде, или да запретнеш ръкави? Избери си нещо от изброените три. После ще ни кажеш.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, чудесно е, че можеш да си поспиваш. Така зареждаш батериите. Срещата с децата също е добра идея. Разкажи нещо за внучката. Как понася ходенето на ясла? Здравичка ли е или и тя влачи градинските сополи. И става така - 3 дни на ясла, 7 у дома.
ЛУННО ЦВЕТЕ, все се оглаждам дали един ден няма да потропаш на вратата на КГБ-то? Все по-млади баби се присъединяват към нашата компания. Средната възраст стремително пада надолу. Някои са на годините на дъщеря ми. Атмосферата в къщичката ни е много свежа. Помисли си. Stuck Out Tongue Winking Eye
РАДИНКА, оздравяхте ли?
МЪНИЧЕ, да си учиш уроците, че да не ни викат на родителска среща. Stuck Out Tongue Winking Eye
СЕТИ_БЕТИ, а вие как сте?
RED ROSE, къде се изгуби?
Междучасието ми свърши, отивам да си правя документите за Касата. Вече две седмици ходя на физиотерапия, но за сега не мога да се похваля. Едното рамо много ме боли, а другото, за да не остане по-назад и то се обажда. Остават ми още четири процедури.
Гушкам ви. И бъдете здрави:hugs:

Общи условия

Активация на акаунт