Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 213
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
УАУ...
Я не се хвалете много, много, че ще ги атакуват свежи, неприятелски сили. А нашите момчета си ги бива по всички показатели! Stuck Out Tongue Winking EyeДа не се наложи да ги браните со кротце, со благо и со малце кютек, както казват макетата. Ако трябва, викайте за подкрепа! Хвърковатата чета ще долети - Horse Racing Airplane Boat
И сега няколко народни мъдрости.
Покрито мляко котки не го лочат. Бабина мъдрост. Grinning
Не си го показвай калугере, че много ще са мераклийките... Без коментар. Sunglasses
Ако има за вътрешния пазар, може да има и за износ... Въпрос на гледна точка! И на договорка...Stuck Out Tongue Winking Eye
Съветите от мен, изводите за вас!
Гушкам ви! Hug

# 346
Добро утро!
Това, което виждаш, зависи от това, как гледаш.
Скрит текст:

Пак поспах тази сутрин, но не спокойно, а на пресекулки. Посланието днес си е точно за мен, както и скритата картинка. Нещо започнах да виждам нещата все в черни краски и това не ми харесва. Нямам енергия, нямам желание за нищо. Четох, че липсата на витамин Д води до такива състояния, дано да е това и след като го понатрупам в организма да се оправя. Иначе се опитвам да си прилагам саморефлексия /
Скрит текст:
дано правилно да употребявам това понятие/
, но нещо не ми се получава както трябва. Детето пак е болно, две седмици на ясли и хайде отново, това ме притеснява постоянно. Преживяла съм го със сина ми и знам, че е трудно и неприятно. Болят ме ставите, направо си ме мързи да мърдам както се казва. Намислила съм да ходя някъде да се раздвижвам и ще се накарам да го направя. Така, стига с моето мрънкане в тази слънчева сутрин.
Мъниче, да разбирам ли, че приключваш след тези очни и изпитите?
Лунно цвете - санаториумите не са само за възрастни - аз ходя редовно от 35-годишна. Като ти се налага, ходиш, а и това си е истинска почивка - масажи, процедури, минерална вода и  т.н. Ако имате въпроси относно санаториумите - насреща съм. Фло, само с 10 дни физиотерапия не става за съжаление, трябва си постоянна поддръжка. Аз след като бях лятото на санаториум нищо не направих след това и резултатът е налице - отново болки.
Мис Ю, как е мама? Има ли резултати от тази Зона - много трудоемка ми си струва и невъзмжона за изпълнение?
Това е от мен, спирам с мрънкането и се заемам със задачките.
Хубав ден!
ПП - вижте картинката преди тази с кафето в скрития текст - много ми хареса.

# 347
  • Пловдив
Чудесна картинка, дафинов лист, за мен тя важи с пъна сила. Е, не съм още баба, още по-малко грохнала, но не съм и първа младост.
Така са децата, всички боледуват, но и това ще премине. Лоше е, че и ние трябва да работим и няма кой да помогне на младите. А едно време, баба ми на моята възраст излезе в пенсия.
Аз имам мнение за Зоната. За работа, работи. Но си трябва много воля и време в кухнята. Не е за мен обаче. Не се виждам кантарчето за храната да ми е все под ръка и да се храня по часовник. Аз опитах, резултат 0, ама то и няма как да е, като не си стриктен. Само да имаше кой да ми готви по зоната, сигурно бех се захванала. Ама няма. Така че ще си ходя дебела. А не гладна и злобна. Joy Може само злобна.
При мен на работата стават много големи промени. Нито съм ги предвиждала, нито съм ги желала. В главата ми в момента всичко е схеми. Не мога да спя спокойно. Следващите няколко месеца ще са ми много напрегнати. Дано да е за добро.
Пожелавам усмихнат ден на всички. При нас е слънчево, но студено. Ще се излиза по-късно.

# 348
Добро утро, момичета! Като дойде февруари и замирисва на пролет. Ние изкарахме някакъв чревен вирус, сега сготвих една крем супа, да не сме само на суха храна.
На мен също ми беше интересна Зоната, една приятелка се храни така, свиква се. Даже Chat gpt изготвя меню, само да подготвиш продуктите и да сготвиш.Grinning
Днес съм решила да почета книжка, поне нямам домашна работа.
Надявам се, момичета, да се справите с трудните моменти по най-добрия начин!

# 349
Добър деенн, идвам и аз!
Страхотни картинки са и двете, Дафиново листенце!
За боледуването на децата... Моята дъщеря в яслата също беше така, ходеше 2 седмици и 2 после у нас .. в 1-ва група изкарваше и по месец и повече понякога на градина, Втора група също така, боледуваше, ама не чак много .. сега в трета група миналата седмица беше първото разболяване от Септември до сега .. всичко е до организъм обаче, тя изкарваше нещата що годе по нормален начин без усложнения, нейните връстници правиха отити, пневмонии, конюктивит, абе все нещо се усложняваше... Просто порастват... Според мен няма дете, което не боледува изобщо... Но има такива, които боледуват леко, и такива, които много тежко минават през вирусите... Разбира се, че не е приятно, знаете, че ние също нямаме помощ, едната баба е на 100 км, другата на 300... Не че мама не е идвала като се е налагало, но съм я викала в крайни случаи, когато с ММ не сме могли да направим никакво завъртане по между ни... Затова и детето сега не иска да стои с баба си само, иска все заедно с нас.. защото не е свикнала да я оставяме... Никога не сме я оставяли за 5 години и половина, никой да я гледа с преспиване и да сме били без нея ние... Като гербова марка ни е! 🤣 Ама такова е, след време ще искам да е при мен, ама ще си има нейно време, така че .. не се оплаквам, само споделям.
Мама е добре, вчера мина изследването... От почти месец насам много я болеше корема, повръщаше много, свали почти 4 кг за отрицателно време, не ядеше.... Препоръчаха гастроскопия... Разбира се, започна да си мисли за раково заболяване, беше се настроила много отрицателно, притесняваше се много .. но слава богу, категорично се отхвърли вчера това, имала е друг проблем, по време на гастроскопията са го отстранили, надяваме сега всичко да е ок и да няма неразположения вече.
Днес ми е на гости, дойде по обяд, малко да се разнообрази.
Та такива неща при нас... ☺️
Отивам да мисля нещо за вечеря, ще се включа пак по-късно! ❤️

# 350
  • Пловдив
Привет и от мен!
Дафиново листче, да с очните приключвам и семестъра - признават ми оценките по някои преднети от преди 15 години, та ще съм айляк Laughing Само да мине и в понеделник последната текуща оценка и развявам байряка Simple Smile
Чакам резултати от няколко междинни изпитвания и предадени курсови проекти, надявам се, тази седмица да разбера и тях. По мои сметки, бо трябвало, този семестър да съм пълна отличничка Money Ще видим само, сметките да не ми се окажат без кръчмар.

За боледуванията - какво да ви кажа - трябва да си изградят имунитет децата и това е. Баткото ни беше сравнително здрав, почти нямаше отсъствия от яслата, та до седми клас. Миналата година не знам какво беше, но боледува доста - с педиатърката си говорихме, че стресът от НВО-то си казва думата и е в реда на нещата това, да не се притеснявам излишно. Е, мина прословутия седми клас и се нормализира отново,. въпреки че изкара пак един вирус (няма как, да обикаляш на -5 по къс ръкав от общежитието до училището и стола и да не се разболееш, но това е другха тема Rolling Eyes )

Отивам сега да готвя "някаква супа" по молба на малката, а после - да стягам и баганжа, че сушилнята току-що ме извика Simple Smile

# 351
Добро утро!
Кафето е малкото удоволствие, което прави живота по-сладък, дори и да е без захар.

Всичко, което сте казали за децата е вярно, дори някои продължават да боледуват и като големи /моят син е от тези, често боледуваше докато не стана на 18/, но някак не мога да свикна с това нещо и многото антибиотици, които се дават от лекарите. Друг момент е, че родителите си водят болни децата на ясли, защото няма кой да ги гледа и става една постоянна въртележка. Сложно е накратко.
Дунди, дано всичко мине гладко и без много нерви. Не се трови и се опитвай да спиш - в крайна сметка това е само работа.
Мис Ю, супер за мама. Сподели за Зоната.
Лунно цвете, каква пролет - навън е студ SmileyNature Snowflake. Аз си чакам март - един от любимите ми месеци.
Мъниче, браво на теб.
Започвам да готвя и после разкрасяване.
Хубав ден!

# 352
  • София
Привет, прекрасни!
Супер ни е тамата. Heart
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ти си лидера, ние - с подкрепяща функция. Grinning
"Скритата" картинка много ми хареса. Когато някой ми каже нещо хубаво, винаги отговарям, че с хубави и добри очи ме гледа. Винаги се стремя и аз да гледам така - да виждам доброто и хубавото в човека. А зимните месеци са малко или повече депресиращи. Ами липсва естествения вит.Д. За мен най-депресиращ месец ми е ноември, колкото и да не е типично за мен това настроение. Ще пекне слънчицето, грасдусите ще тръгнат нагоре,  ще замирише на пролет, нали така ЛУННО ЦВЕТЕ? Grinning Ще сменим мрачните и тежки зимни дрехи с по-леки и цветни, ще забушуват хормоните, а може и полъх на любов да усетим, ще скитаме повече по улиците и градинките и мрачните мисли ще се изпарят и ще заминат за горите тилилейски. Прегръщам те, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ. Hug
МИС Ю радвам се за майчето ти и за теб също. Свалили сте голяма тревога от гърба си.
ЛУННО ЦВЕТЕ, важното е, че вече сте добре. Hands Plus1
МЪНИЧЕ, машина си, миличка! Ти си наша гордост! Flowers RoseНяма да се червим, ако ни срещнат преподавателите ти, а гордо ще се надуваме. Пример си за децата си. Това особено много ценя!
ДУНДИиии, ти си винаги здраво стъпила на земята. Каквото е речено, ще стане. Гледай философски на нещата в работата. Не си заслужава да си разбиеш съня и да си рушиш имунната система. В позитивната психотерапия има такова понятие - позитивно претълкуване. Както казваха нашите баби - всяко зло за добро. ( без да са учили тази дисциплина) Казвай си го и ти! Hug
Сега изчезвам. Исках още да си поговоря с вас, но по-късно. Дано още някоя мацка се включи, та да пиша отново, ако ли не, ще редактирам. Мерак за писане...Grinning

# 353
  • София
Хайде да се запиша, че да дам пак ред на Фло!
Ние вчера все пак стигнахме до Сърбия. Напазарувахме, хапнахме и се прибрахме. Днес изпрах безброй парални и въпреки студа на 14 етаж духа, та съхне и навън. Изпращам голямата у мама за два дни. Свърши сесията (няма резултат от последния изпит, но пък важното е, свърши).
Другата неделя пътуваме двете за Германия. Тя да си почива, аз на курс. Оставяме Малечка и кучо на тати и бати...
А довечера ще гледаме Пипи дългото чорапче в младежкия театър.

# 354
Здравейте,
И в Неделя сме на линия, въпреки студа, тук винаги е топло с настроение!
Дафиново листенце, за Зоната при мен подобности научих от няколко колежки, които са отдавна на такова балансирано хранене, наистина обаче много мерене и теглене... 5 хранения, на мен ми идват много, аз си разпределих на 3 хранения... Но се оказа, че закуската ми е много трудна, на мен сутрин изобщо не ми се яде, мога спокойно да си изкарам до обяд без да ям, кафе също не пия, само вода до обяд... Което не ме води до глад и да ям много на обяд, даже имам чувството, че ако закусвам, на обяд съм по-гладна... Сбъркана работа съм малко де... Старая се сега да спазвам баланса в чиниите си, случва се обаче и да не го... Сигурно чак бързи и много големи резултати няма да видя от Зоната аз, понеже те май се появяват след доста стриктно и точно изпълнение, а аз не съм чак толкова...от началото на Януари до сега имам напредък, за месец и половина вече, са минус 5 кг, ако върви така, добре е, но да видим... Да не казвам голяма дума...
Редактирам се да кажа, че вероятно тези минус 5 са някаква вода и резултат на това, че имам да свалям много кг, а не че режима ми е подействал, ама ще видим... 🤭
Пожелавам ви приятен ден и успешна седмицаа! ❤️

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 19:10 от Мис Ю

# 355
  • София
Исках да се включа относно диетите.
Преди четвърт век ходих една година всяка сряда при доцент, сега професор Байкова. Резултат имаше - -23кг. Всяка седмица получавах лист с указания с какво да са храня през седмицата. Все още пазя цялата документация.
Запазих резултата почти година, но после счупих крак, залежах се, после преживях силен стрес от загубата на двамата ми родители и всичко това ми се отрази много зле. Имах една много трудна година. Върнах се почти на изходна позиция.
После пробвах за много кратко Зоната, но определено това не беше моето. Не й дадох шанс да заработи. Simple Smile
После, като разбрах, че щерката ще се жени, здраво се взех в ръце. Няколко месеца Дюкан и много фитнес. Свалих 12 кг. Представих се добре на сватбата. Stuck Out Tongue Winking Eye
И никоя диета не я докарах до край, до желаното тегло. Все се въртях някъде около 90 -те. Имах толкова грижи и тичане покрай внучетата, че зарязах всякакви диети. А с годините килограмите безмилостни се покачваха нагоре. Имаше и случаи, когато падаха по два, три килограма надолу ( обокновено преди ходенето на море) Нищо работа. Даже спрях и да се меря. И един ден като се погледнах, дъхът ми спря... Бях стигнала трицифреното число 100! Е тогава не на шега се стреснах.
Да не влизам в подробности. Една година правих т.н. фастинг 16:8. Има толкова много изписано по въпроса, че който иска да прочете, а може би вече даже сте прочели. Знам, че при ДУНДИ тази диета не е сработила. От изброените по-горе и от поне още толкова други уж със светкавичен ефект, Фастингът е най-добрата за мен диета. Стига да сте достатъчно дисциплинирани, да спазвате часовете за хранене и нехранене, да се храните балансирано, да не прекалявате с въглехидратите и все пак да спазвате количествата. Най-отговорно заявявам, че тези мои познати, на които съм я препоръчала, са доволни от резултатите. Съвсем скоро се надявам дъщеря ми да я започне. Дано да прояви воля.
Не ми се иска да ви отегчяавам, само исках да споделя, защото ей го лятото, съвсем скоро ще дойде. А докато дойде са 5 месеца. Има време да промените визията си.
Гушкам ви! Hug

# 356
Здравейте, момичета!
Минавам да ви пожелая една хубава и спокойна седмица! Много е студено в София, но все пак е февруари 🙃 За цялата седмица имам някакви задачки за преди/след работа и сигурно ще мине много бързо. Важното е да сме здрави.
До скоро!

# 357
"Никога не е късно да се погрижиш за себе си, както трябва."
Цветана Манева
Добър ден е вече, но не пречи да пийнем кафе.

Снощи бях на гости и днес докато се прибера и напазарувам стана обяд. Как сте? Празнувахте ли вчера?
Фло, аз те бях питала, но може да си пропуснала - този твой режим не е подходящ сякаш за хора, които трябва да пият лекарства сутрин? Лично мен ме и боли стомаха, ако глътна нещо без да съм сложила хапка в устата си. Както и да е, ще го измисля.
Днес имаме тренировки от танците, утре също - не ми се ходи, но ще отида.
Започвам с чистенето и после газ към залата.
Хубав ден!

# 358
  • София
Добър ден и от мен.
Тук е мъгливо. Аз съм вече на втора манджа и n-та пералня. Днес съм много организирана - Мъниче, шапка ти свалям за пътуването и ученето... Аз една седмица учих онлайн (в НАТО scool), утре пътувам за Германия за две присъствени и ми е малък ужас, организационно, психически, всякак... Все пак ще ходим с дъщерята и първата седмица ще си имам другарче!!!
Оставям ви, че имам много задачки до довечера. Утре вечер ще се отбележа от Немция.

# 359
  • Пловдив
Привет и от мен. Аз пък имам проблем с ръката и тази седмица съм по доктори и изследвания. В понеделник ме викат рано-рано на среща. Стискайте палци всичко да може да се оправи с инжекции и физиотерапия. Отделно на работата ситуацията не е много розова. Там също не се вижда светлина в тунела. Но, първо да си разреша здравословния проблем, че ми влошава качеството на живот, както се казва.
ММ започва втори курс физиотерапия, много е доволен от първия. Тъкмо той ще свърши, и аз ще съм след него. поне ми е на 5 мин. от вкъщи.
Приятен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт