Съпруги на военнослужещи - 33

• 29 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
"Всичко в живота има две страни:
една хубава, и една по-малко хубава".
Пчеличката Мая
Добро утро!

Маги, това са хубави новини, да си изкараш добре!
Дунди, стискам палци! Може това да е от нерви - поне при мен е така - при нервно напрежение ме удря в плешката и ръката - там, където имам проблеми и си задълбочават. Работата е работа, първо се погрижи за себе си.
Другите изчезнаха някъде, дано са добре.
Днес тук е мрачно и сиво. Аз ще готвя и ще се поразкрася. След това мисля да отида на СПА. Дунди, да знаеш, че и това помага при тези болежки.
Хубав ден!

# 361
  • Пловдив
Добро утро,
dafinov list, в нашия квартал даже и сняг се опитва да завали, засега не особено успешно. Blush
Не е от нерви, видяха една голяма дискова херния на шийни прешлени и още две по-малки.
Има притискане, да видим как ще го освободим. Не мога да си вдигам ръката, но болка няма. Само ограничено движение.
Иначе в главата видяха, че със сигурност имам мозък и че на мозъка му няма нищо. Blush
Знам аз, че СПА-то помага. Вече сме с резервация за Банкя, остава да видим точните дати, но ММ не успява да се свържи с тях по телефона, не вдигат. Казах му да ми сменя диагнозата в движение, че вече и куп документи имам. Blush
листинце, ти къде ходиш на СПА в "наше село"?
Видяхте ли промените за начина на хранене по военните бази? Една дружка ми каза, но не ми остава време да се зачета. Нали чета други работи в момента - книги и резултати от ЯМР. Joy
Маги, приятно изкарване в Германия, дано времето да е благоприятно за разходки, че то само работа и учене не може.
Приятен ден на всички. Засега плановете са да си стоя вкъщи на топло.

# 362
Дунди, аз също съм с дискови хернии и при мен всичко е поддръжка, то лечение няма. И да, удря ме там като се изнервя. Започват страшни болки. Та се поддържам с гимнастика, СПА и санаториуми.

# 363
  • София
Привет, прекрасни.
И аз да се оплача. Направиха ми 14 процедури-Ултрезвук. магнит, тоци и болката почти изчезна. Сега пак дойде. Гърбът ме боли от преди 10 години - кога по-силно, кога по-слабо. От време навреме и коленете се обаждат. Вратът също. Е от целия скелет единствено едното ляво рамо не ме тормози. А мислеше и то да се обади, но още в зачатък го подложих на процедури и мазила, та то поне се кротна. Това е положението.
МАГИ, поздравления на колегата за успешно завършената сесия. Добре да си изкарате в Немция. Simple Smile
ДУНДИ и аз си мисля за Банки, но все на мога време да намеря.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug
Отивам да пиша тема за любовта, В пенсионерския клуб са ми поставили задача. Grinning Не ми е скучно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 364
Здравейте,
Аз по темата с болките хич не мога да се включа, но ви пожелавам да ви минава и да сте във форма отново скоро! 🍀
И при мен има малко напрежение на работа, смениха управителя, аз съм в изпитателен срок до края на идната седмица, малко съм с притеснения, че може и да ме освободят...ноо каквото дойде...това е нещо, което не мога да контролирам аз с моите възможности.Като цяло съм си притеснена, защото не искам да си тръгвам, свикнах си, колектива ни е добър, прекия ни ръководител е добър... Доволна съм като цяло от средата на работа... Но... Ще поживеем и ще видим. Стискайте ми палци, да си останем целия екип в нашето звено! 🍀
Маги, чудесно да си изкарате въпреки, че и служебно.
Фло, на правилния човек са възложили задача за любовта! 🤭
Дунди, бързо да се оправяш, стоенето на топло хич не е лошо всъщност, особено като навън е като днес....изобщо не е приятно да си навън. Влязох да прочета в сайта на клубовете за храната в базите, ама само 1 изречение видях относно това.. лошото е, че нямам спомен преди какво е писало, та дали това е новостта, нямам идея... Ако разбереш нещо, ще се радвам да споделиш, че ми стана интересно.
Аз отивам да готвя, после процедури за подготвяне на седмицата, общо взето ежедневното!
Приятен следобяд! ❤️

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 15:28 от Мис Ю

# 365
  • Пловдив
Доколкото аз разбрах за картите тази година - ще се плащат предварително само нощувките (това ще е и цената на картата всъщност), а за храната ще се плаща на място. Не ми стана ясно, дали предварително ще се казва какво искаш за следващият ден или на място в самият ден, но не ми е и от особена важност Simple Smile
Така всъщност ще е и по-добре, според мен Simple Smile
Отивам сега да си вкарам къщата в пътя, защото след близо двумесечно отсъствие, положението е страшно Joy

# 366
Единствения плюс според мен на това е, че няма да се хвърля сигурно толкова храна, както до сега ... Ако е на принципа взимаш си в таблата и накрая на редицата с храна плащаш на каса.... Ще висим повече време на опашката, отколкото време ядем... Дано съумеят да направят добра организация... Но не ми вдъхва доверие много тази новост, дано греша ☺️

# 367
  • Пловдив
Аз съм била така на почивна база на полицията. Плащаше се нощувката, а за храната се даваше заявка за два дена напред. Има меню и си избираш от кое по колко, нямаше ограничения в количествата. Накрая ти "виждат сметката" при напускане и това е. Предимство - не се изхвърля толкова храна, ако искаш ядеш, като не искаш, не ядеш. И можеш да си вземеш храната в кутия. Който стои на плаж по цял ден, си взима яденето и си го яде на плажа или по-късно в стаята. А пък ние си хапвахме вечерята в стаята. Е, имахме и веранда де. Това преди 100 години, когато дзверът беше малък. И това бе единствената почивка, на която се хранеше що-годе нормално, защото сама си избираше манджите. И си спомням, че за 10 дена двама възрастни с едно дете платихме за храна 110 лв, като само едно ядене извън базата тогава ни излезе към 50 лв.

# 368
  • София
Дунди, и моите спомени от военните карти са такива. По-добрият вариант за мен.

# 369
В унисон с настроението ми днес, прочетох нещо и реших да го споделя с вас тук! 💕
“Всичко ще е наред, чипоноско,
и този вятър ще спре, и тази зима ще си отиде.
Ти само запали огън в сърцето си от надежда
и ми вярвай за Пролетта.
Зимата не е проблем. Проблем е ледът в сърцата. Проблем са хладното поведение и висулките безразличие. Рядко замръзваме от сняг, но много често от студени думи. Зимата никога не е проблем, ако е топло в сърцето ти.
И запомни, че нищо не стопля така, както:
една прегръдка обич, една капка вяра,
една добра дума и една усмивка от сърце –
и то най-вече, когато ги даряваш ти.”
- из: Little fool in а big world. Sunflowers stories.

# 370
Здравейте, момичета.
Пуснаха ли вече картите? Спомням си, че миналата година по това време вече бяха раздадени на поделенията.

# 371
  • Пловдив
За толкова години, не помня толкова рано да са пускали карти Rolling Eyes

# 372
И аз не си спомням толкова рано да е имало при ММ... Ама знае ли човек, може в някои поделения да е имало и рано ☺️

# 373
Миналата година в Стара Загора ги пуснаха в края на февруари и в други поделения същи ги бяха пуснали тогава. Има семейства с които ходим заедно и при тях ги бяха пуснали.

# 374
  • Пловдив
Края на февруари се е случвало, да пуснат картите за цивилните, но не и за военнослужещи. И все пак докато не заседава комисията във формированията, няма как да си сигурен, че картата ще е именно твоя

Общи условия

Активация на акаунт