Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аз реших на своя глава да отида. По принцип съм много против излишни изследвания, тип хипохондрия, затова не правих и пренатестове. Но това изследване за мен лично е много важно, защото доста бебета се раждат със сърдечни пороци или в последствие се развиват всякакви сърдечни и при условие, че имам достъп до него, реших да го направя.

Пък и с тази фалшива хорда, която излезе - като информация ми е изключително полезна, защото въпреки,че е нещо козметично, си спестяваме притеснения и мъкнене по доктори, ако заради нея започнат да чуват шум.

Аз правих във Фемина, 140 лв беше, в 21 седмица съм Simple Smile

Иначе, аз от витамини не съм имала проблеми, но от магнезия Магнерот не се чувствах ок, превъзбуждаше мие

# 571
Момичета, имам нужда от съвет по една от темите, които поне на мен ми създават изключително голям физически и психически дискомфорт. Grinning

В 19 г.с. и започна да ме мори страшен запек, направо ми се реве. Но това не е всичко, приятели, от запека получих страшно изостряне на съществуващи (и нови) хемороиди.

Преди две години бях ходила на проктолог, там ми изписаха Детралекс, капки и крем и общо взето с една кратка терапия, докато не забременях, нямах никакви проблеми. Сега изобщо не знам дали тези неща са безопасни по време на бременност.

Моля ви дайте някакви съвети, ако имате същия проблем, как се справяте Sad искам да пробвам сама с диета преди да пиша на АГ (скоро нямам час и трябва да му пиша по вайбър).

Благодаря ви много!

# 572
Аз ям поне един плод на ден, сега ябълки, и си готвя супи, поне 4 дни седмично е накаква супа. Повече течности като цяло през деня и, ако не е противопоказно, движение. Аз вървя около час и нещо на ден (разхождам кучо) и ставане по едно и също време, за да се създаде някакъв режим. Аз съм към края на 16та и за момента това работи при мен.

# 573
Момичета, имам нужда от съвет по една от темите, които поне на мен ми създават изключително голям физически и психически дискомфорт. Grinning

В 19 г.с. и започна да ме мори страшен запек, направо ми се реве. Но това не е всичко, приятели, от запека получих страшно изостряне на съществуващи (и нови) хемороиди.

Преди две години бях ходила на проктолог, там ми изписаха Детралекс, капки и крем и общо взето с една кратка терапия, докато не забременях, нямах никакви проблеми. Сега изобщо не знам дали тези неща са безопасни по време на бременност.

Моля ви дайте някакви съвети, ако имате същия проблем, как се справяте Sad искам да пробвам сама с диета преди да пиша на АГ (скоро нямам час и трябва да му пиша по вайбър).

Благодаря ви много!

Здравей, аз започнах 21 г.с. и от началото имам запек, като може да не отида до тоалетна по 5-6 дни. Затова си взех от аптеката сладко Лаксатинил фрукт и ям през 3-4 вечери от него, за да може на следващата сутрин да има ефект. За мазане може Хеморрел. Попитах и АГ за сладкото и каза, че може.

# 574

Благодаря ви много!

Пий редовно прясно мляко, не знам какво стана, но на всички помага за отпушване на такива проблеми.
При нас всички ни хвана такава нетолерантност към прясното мляко Grinning

# 575
При мен помага Дуфалак сироп, предписан от АГ още от 6г.с. Изписан е при нужда, каза че не трябва повече от 2-3 дни да минават без изхождане (аз също имах по 5-6 дни в които не можех и нищо не помагаше). Започнах с 1 път на ден, но за да се задвижат нещата (явно бяха доста затлачени) минах по 2 на ден сутрин и вечер и имах доста голям успех. Към момента си го продължавам по 1 път на ден. Тук във форума мамите казват че той е от добрите варианти за бременни, тьй като е с лактулоза и не води до пристрастяване. Естествено аз съм на мнение че ако има начин да се избегнат лекарства ще е по-добре, но опитах всичко и за жалост при мен друго не помогна. Стискам палци !

# 576
Много ви благодаря за отговорите на всички! Сигурна съм, че ще ме избавите от мъките ми Grinning

# 577
Аз го получих след 16г.с след като АГ ми изписа комплексните витамини. Сега ги спрях и всичко е ок. При мен много помагат-прясно мляко, сини сливи, грозде, чай от лайка. След консултация с АГ ми предложи две опции - удвояване дозата на магнезий, защото има такъв ефект или детско сиропче изцяло от натурални продукти /избрах сиропчето, защото не съм очарована от магнезия, та и то има добър ефект/.

Благодаря ви много!

# 578
Здравей,за сиропа дуфалак вече са ти казали момичетата. Аз пия флебодия (същото като детралекс) изписан ми е заради мутации и тромбофилия. Идеята ми е,че ако много се изострят хемороидите може да направиш няколко дни терапия докато се успокоят нещата.

Благодаря ви много!

# 579
За запека много помага киви 🥝 сутрин преди закуска. С първата ми бременност изядох килограми киви и проблемите отшумяха.

# 580
На мен колежка ми каза да накисна 3, 4 сушени сини сливи във вода за една вечер и на сутринта да изпия водата. Не съм го пробвала, но тя каза, че при нея е имало голям ефект. Ако не помогне, то поне няма да навреди. За киви на гладно също съм чувала.

# 581
Също и тези шоколадчетата от аптеката. Казвали са ми и за сладко от рози всяка сутрин по една лъжичка

# 582
Сената е противопоказна. Шоколадчетата обикновено са със сена.

# 583
Да,дори във сладкото има сена . Въпреки че е малко на мен ми е предизвиквал силни спазми. Така че лактулозата е 👍🏻
Сената е противопоказна. Шоколадчетата обикновено са със сена.

# 584
На мен колежка ми каза да накисна 3, 4 сушени сини сливи във вода за една вечер и на сутринта да изпия водата. Не съм го пробвала, но тя каза, че при нея е имало голям ефект. Ако не помогне, то поне няма да навреди. За киви на гладно също съм чувала.

Компот от сливи ако имаш. Имах запек два дни, вчера пих компот от сливи и резултата е на лице

Общи условия

Активация на акаунт