Повишен билирубин

• 1 088
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. От няколко месеца изпитвам много сериозна умора, а от месец близките ми постоянно ми повтарят, че очите ми изглеждат много пожълтели. При консултация с личния лекар ми бяха пуснати кръвни изследвания - ПКК, билирубин (общ и директен), креатинин, пикочна киселина, АСАТ и АЛАН. Всички показатели бяха в норма освен билирубинът. Общият 47,11 при референт 3,4 - 21,00, а директният - 11,35 при референт 0,80 - 8,50. След резултатите посетих гастроентеролог. При ехографския преглед всичко е добре и съответно ми казаха, че може да е грешка от страна на лабораторията и ми пуснаха отново направление за кръвни изследвания, но отидох в друга лаборатория. Там отново всички показатели са в норма, освен билирубин отново общ и директен - общият е 50,50 при референт 21, а директният е 8,80 при референт 8,60. Предстои ми отново консултация при гастроентеролога. Притеснено ми е доста. Не знам дали може да бъде признак за хепатит когато само билирубинът ми е повишен. Дали някой се е сблъсквал с този проблем?
Забравих да кажа, че в началото на годината родих. По време на бременността ми разбрах, че имам тромбофилия и съответно бях на Фраксипарин. От януари не ми се е налагало да приемам никакви лекарства.

# 1
Може да имаш синдром на Жилбер

# 2
В такъв случай, гастроентеролозите пускат два хепатитни маркера. Ако и те са наред, наистина може да имаш Синдром на Жилбер.
  Не е опасно изобщо, ако е Жилбер.

# 3
Моя съвет е да посетите хематолог. Моята дъщеря като малка беше по същия начин постоянно уморена, жълта. При личния кръвната картина показа завишен билирубин и ни прати на хематолог. Там по подробни кръвни изследвания и се оказа хематологична анемия.

# 4
  • София
направете генетичен тест за Жилбер - https://www.genica.bg/test/sindrom-na-zhilber-gilbert-syndrome-u … fragmenten-analiz

# 5
Здравейте ,моята дъщеря е с повишен общ билирубин. Можете ли да споделите как се развиха при вас нещата

# 6
Здравейте! И при мен поставената диагноза беше синдром на Жилбер. Беше ми обяснено, че след бременността се е обострил и в допълнение на безсънието, умората и неправилното хранене, стойностите се повишават. За сега решението ми е прием на много течности, правилно хранене и колкото се може редовен сън. За самия синдром се практикува експериментално лечение в някои държави, но в България въпросните лекарства са забранени и съответно друго освен това, което ми препоръчаха да правя, поне в моя случай, няма какво да се направи. Дано и при вас нещата са се развили добре🙂
Здравейте ,моята дъщеря е с повишен общ билирубин. Можете ли да споделите как се развиха при вас нещата
.

Общи условия

Активация на акаунт