Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 331
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Не говорим, че някой минал през по-мъжки пубертет може да се състезава с жени, а че не знаем Имане през какъв пубертет е минал/а. Т.е. ние казваме, че не знаем.

# 1 081
  • София
Никакво заяждане няма от моя страна.
Сто пъти се каза, че критериите са неясни и, че не е единствен случай. От години се състезават такива жени.
Вината не е на спортистката, че е допусната.

# 1 082
Какво заяждане?
Реално наистина само се гадае - по снимки, по видео клипове, по собствено мнение и т.н.
Знаем единствено, че е правен хромозомен тест, два пъти. И нищо повече. Какво е състоянието на двете състезателки, т.е. това генетична аномалия е, умишлена лъжа ли е? Какво е нивото на тестостерона при тях? Достатъчен ли само хромозомния тест, ако допуснем, че става въпрос за аномалия?
Отделно липсата на конкретни критерии.
И на целия този фон не липсват категорични мнения, сякаш потребителите лично са провеждали тестове и са правили анализи. И после, видиш ли, някой се заяждал, защото не е съгласен с тази категоричност.

Прави ми впечатление, че основно се коментира Имане. Почти никой не споменава другата състезателка. Цялото внимание е върху Имане, нейни снимки до безкрай, кадри с нейното посрещане, основно тя е във фокус.

# 1 083
Значи обобщено - нито критериите са ясни ( при това усложнението е че са се променяли през годините ), нито изследванията са ясни (на широката публика ), че сякаш и медицината не е много наясно.
Излиза че през всичките години, по един или друг начин са допускани спортисти с допинг, за да печелят медали, пари и престиж, и за това виновни са федерации, комитети и много други които са го правели и/или са си затваряли очите. Изобщо една значителна част от целия световен спорт.

# 1 084
  • При семейството си
В решението на IBA изрично е споменато, че нивата на тестостерона на двете дисквалифицирани участнички не са тествани. Защо не са и защо е споменато нямам идея.
А какво значи “поканени от МОК”, МОК определя и кани кой да участва в Олимпиадата ли? Наистина не знам, бокс никога не съм гледала и не съм се интересувала от този спорт, съответно правила, състезания, квалификации, подобни.

# 1 085
Ами да, допускани са. Даже са допускани бременни спортистки, което доколкото знам, сега това не се прави.  Те също биха били определени като такива с нечестно предимство.

https://trud.bg/%D0%B2-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80-%D1%81%D0%B5%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Не енай надеждният източник, но не мога сега да намеря къде съм чела оригиналната информация по въпроса, пък и беше на руски и без това.

# 1 086
  • Далечният изток
МОК едва ли раздава покани. Има турнири, на които се печелят квоти.

# 1 087
Ами да, допускани са. Даже са допускани бременни спортистки, което доколкото знам, сега това не се прави.  Те също биха били определени като такива с нечестно предимство.

https://trud.bg/%D0%B2-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80-%D1%81%D0%B5%D0% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Не енай надеждният източник, но не мога сега да намеря къде съм чела оригиналната информация по въпроса, пък и беше на руски и без това.
На олимпиадата имаше поне една бременна спортистка и то в напреднала бременност, мисля, че казаха - 7 месец.

# 1 088
Ама то в статията пише кога спада тоя хормон, при нея вече е спаднал.

Учените установяват, че през първите седмици от бременността жените произвеждат специален хормон - гонадотропин. Той подобрява тонуса, повишава силата и издръжливостта. Пикът на производството на хормона пада на 9-10-та седмица.

Допинг контролът слага край на тези ужасни експерименти. Сега бременните жени и спортистките, чиито хормонални нива се отклоняват от средните, просто отпадат от състезанието.

Така поне разбрах, може и да не е така.

# 1 089
Елпис, малко офтопик за "поканата", без да претендирам за точност. Наскоро слушах клипче на една британка, която британския олимпийски комитет не е допуснал за участие, там обясняваше как става.
Печели се квота или по постижения, или по точки. Има си определена бройка за всеки спорт, за всяка държава. И ако си събрал нужните точки или си направил нужното постижение, МОК ти изпраща покана за олимпиадата. В случая на британката, тази покана не отива лично при нея, а при британския олимпийски комитет, който я отказва от нейно име поради вътрешни критерии. Вероятно това се визира под "поканени от МОК", ама знам ли. МОК раздава поканите чисто формално, след като спортистите са спечелили квота.

# 1 090
  • Paris, France
Прави ми впечатление, че основно се коментира Имане. Почти никой не споменава другата състезателка. Цялото внимание е върху Имане, нейни снимки до безкрай, кадри с нейното посрещане, основно тя е във фокус.

Иман е тяхното момиче, с което повечето се асоцират и идентифицират. Израснала е в обикновена селска къща, част от хауш (няколко роднински къщи с общ вътрешен двор). Играла е с тях по неасфалтираните, селски, прашасали улици. Говори техният език. Избрала е да се състезава за Алжир, когато е могла да получи друго гражданство и да се състезава за държава, която ще и плати повече. На нея гледат като на една от тях, а и е от мнозинството - арабизирани берберов, говорещи арабски.

Кейлия е дъщеря на змагри - емигрант, предател, напуснал родината, оженил се за гяурка, която му родила френската Кейлия и си я отгледала като католичка, нестъпвала в Алжир. Кейлия няма общо с тях, нито културно, нито езиково, нито принадлежи религиозно. Много от тях смятат, че се е възползвала от алжирското си гражданство за да иде на Олимпиадата, което би било по-трудно като французойка, защото във Франция би имала повече конкуренция.

Все едно две българки да спечелят злато и едната да е Севда, а другата Кайли Иванова, родена в Охайо от майка японка или американка, будистка и не разбираща бъкел български. Коя, според тебе, ще е посрещната по-топло?   

За жените от емигрантски произход местните знаят или поне мислят, че не обичат да бъдат прегръщани и целувани за да не им развалят грима, прическите и парфюма. 

Това основно + че Иман беше нападната, което я депресира (според леля и).

# 1 091
Невена, имах предвид другата състезателка в бокса - тайванката, за която също се твърди, че не е жена и която също спечели злато в категорията си.

# 1 092
То не се коментира и представителя на Тайпе, който заедно с Иман не е издържал теста за пол/ допустимост. Мисля, че съфорумката това имаше предвид.
Колкото до гимнастичката, представяща Алжир - изключително грозно и неблагодарно отношение, ако това, което пишеш е истина. Без значение какъв й е произходът, баща й е от Алжир, тя спечели олимпийско злато и вдигнаха алжирския флаг и всички слушаха алжирския химн. В много отбори има натурализирани състезатели това не прави успехът им по-малък.

# 1 093
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Невена, имах предвид другата състезателка в бокса - тайванката, за която също се твърди, че не е жена и която също спечели злато в категорията си.
Защото нямат толкова нагло излъчване?

# 1 094
Защото нямат толкова нагло излъчване?
Е, хайде сега и по излъчването им да ги квалифицираме?
И понеже тази е масово по-несимпатична от другата, значи другата няма да я коментираме, макар че и при нея става въпрос за същото?

Общи условия

Активация на акаунт