Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 293
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 140
За Токио не съм я гледала и не знам защо е паднала. Може да не е тренирала достатъчно, още да не се е развила, да е имало честно съдийство. Както казах, не е някаква боксова звезда.

Скрит текст:
П.П. Това е последният ми пост в темата и няма какво ново да кажа. То нали олимпиадата свърши, битият е бит... Пък дали ще има промени не знам, дано махнат бокса и да се свърши.

И марсианците може да са ѝ попречили тогава...

Каквото предимство е имала сега, същото е било и тогава.  Ако въобще има предимство. Защото попаднах на някои синдроми, които са в този диапазон, които не давали предимство. Други дават. Кой вид точно е при нея, не се знае.

П.П. Даже попаднах на мъже с клинефелтер (?) синдром, при които хромозомният тест щял да покаже, че са жени. А, Клайнефелтер било.

Дават ти се причини защо въпреки предимство може да е паднала, ти говориш да марсианци. Какъв е смисълът от "спор" на такова ниво. Като нямаш какво да казваш, по-добре не казвай нищо. По никакъв начин предишни загуби не доказват, че няма предимство. Вече за стотен път се каза, че се опитаха и да ти обяснят защо, но явно е било хабене за нищо.

Попадаш на синдром, сега ли? Естествено, че има такива случаи, само че, статистически е доста по-вероятно dsd xy да са нещо средно или по-близо до мъж, което означава, че имат предимство и да се стигне до около 50% от тези писани жени в развити страни, които след пубертета искат да си сменят пола. При толкова голям процент останалите 50% трудно ще са точно жени.
Да, ако искат да си тестват тези като Иман и Лин. В повечето случаи ще се окаже, че имат предимство и не трябва да са с жените.
Ако няма тестове статистически погледнато, по-скоро dsd xy не трябва да са с жените.
Не зная за какво дори написах това, като толкова очеизвадна логика по-горе беше сравнена с марсианци, какво остава да се разберат статистически факти и т.н..

# 1 141
  • София
Знам, че са мъже. Точно това казвам - че абсурдът е, че при един хромозомен тест, ще излязат като жени.
Още едно потвърждение, че един тест не е достатъчен.

# 1 142
  • Пловдив
Мисля, че съвременните хромозомни тестове, които се прилагат, дават точен резултат за броя и вида на хромозомите, т.е. резултатът ще си е 47ХХУ, с точно определяне на синдрома на Клайнфелтер. Т.е. мисля, че онзи тест с търсенето на неактивна Х-хромозома (телце на Бар) не се прилага днес.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:56 от Магдена

# 1 143
Е, то по логиката, че предишните загуби не значи, че нямат предимство, тогава и настоящите победи не означава, че имат предимство.

# 1 144
  • Далечният изток
Добре, защо тогава тези "жени" с DSD и ХУ хромозоми се допускат да се състезават при жените в плуването, леката атлетика и колоезденето, като единственото условие е да са свалили тестостерона под определени нива, мисля, че беше 2,5?
Има регламентация при тези спортове и тези спортистки СЕ допускат при жените. Това противоречи с твоята логика, но уви, световните спортни федерации си имат тяхна логика.

# 1 145
  • София
Мисля, че съвременните хромозомни тестове, които се прилагат, дават точен резултат за броя и вида на хромозомите, т.е. резултатът ще си е 47ХХУ, с точно определяне на синдрома на Клайнфелтер. Т.е. мисля, че онзи тест с търсенето на неактивна Х-хромозома (телце на Бар) не се прилага днес.
Възможно е. Материалът, който четох, беше от 2000 година.

Е, то по логиката, че предишните загуби не значи, че нямат предимство, тогава и настоящите победи не означава, че имат предимство.
Да.

# 1 146
100% -ви жени по паспорт са, всичко е точно, успокойте се и спете спокойно!

# 1 147
Аида, да Лин Тин няма намерение да ги съди. Държавата иска.И тук идва на какво обвинение ще ги съди, ако не се опрат на Лин? А тя не иска. А най-вероятно не иска да се замесва повече. Надявам се мисълта ми да е ясна, ако Тайван обвини IBA, за дискредитация, дискриминация по пол и подобни, най-вероятно е да искат Лин да свидетелства, предполагам че съдът ще я накара да направи подробни изследвания за делото, но той/тя не иска. На базата на какво ще се опрат в обвинението?
Не съм на ясно, питам лайшки.

# 1 148
  • Paris, France

Y хромозома намира всеки тест за кариотип, дори правените в началото на 1950г. Може тогава въпросните тестове да са стрували много скъпо в сравнение с днешно време, но са показвали всички налични в пробата хромозоми.

В средата на 90те това беше рутинен тест, възможен в доста лаборатории, но платен от собствения джоб ако не става дума за човешко същество или се прави по желание.

Не знам какъв е този тест, който няма да намери налична Y хромозома. Изключвам случаи с различен генетичен грим на различните клетки (химеризъм).

Мъжете с Клайнефелтер не мисля, че имат някакво предимство в спорта, било то женски. Не съм чела за спортист с ХХУ.

# 1 149
  • Далечният изток
Е, няма как да знам. Четем из нета и си разсъждаваме общо взето...
Просто не е правилно съфорумката да сравнява дело, заведено от държавата (ако въобще и това е вярно) с дело, заведено (или не) от конкретен човек.

# 1 150
Добре, защо тогава тези "жени" с DSD и ХУ хромозоми се допускат да се състезават при жените в плуването, леката атлетика и колоезденето, като единственото условие е да са свалили тестостерона под определени нива, мисля, че беше 2,5?
Има регламентация при тези спортове и тези спортистки СЕ допускат при жените. Това противоречи с твоята логика, но уви, световните спортни федерации си имат тяхна логика.
В посочените от теб спортове като колоездене, плуване дори в леката атлетика, че и в щангите няма физически досег със съперниците.. Обаче боксът е контактен спорт, там се бият и там ХУ, DSD,  мъжката физика имат предимство както физическо, така и психологическо.

# 1 151
  • София
Всъщност, не всички жени с XY имали предимство. Имало различни варианти на жени с XY – при някои имало предимство, при други – не.

# 1 152
  • Пловдив
Невена, не съм в час, Абаджиева или друг да каже, ако е наясно, но май че е имало някакъв тест, при който неактивната Х-хромозома се оцветява по особен начин и се вижда ясно точно тя. Може да бъркам.

Предимство нямат ХХУ в спорта, разбира се. Пред жените може и да имат, не знам, но те би следвало да са си мъже по паспорт и да не ги пуснат там.

# 1 153
  • Далечният изток
Mama Ru, ами да измислят регламентация бе, ние във форума ли да я измислим. Пълна забрана ли ще е, по друг начин ли ще е решено, да намерят начин. В момента изисквания няма. Кой е виновен?!

# 1 154
  • Paris, France
Всъщност, не всички жени с XY имали предимство. Имало различни варианти на жени с XY – при някои имало предимство, при други – не.

Ясно е, че тези без предимства няма да станат елитни състезатели, та да ги бистрим. Все едно аз да тръгна да спринтирам.

Общи условия

Активация на акаунт