Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 365
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 690
аз съм мъж и възприемам  ,,боксьорките‘‘  Lin Yu-ting  -https://www.youtube.com/watch?v=27zh6YJ14KQ   и Imane Khelif https://www.youtube.com/watch?v=ao_mZY-xK0g
като мъже. Анализирам :
 -костна структура на лицето и тялото и най-важното ! –ръцете
- адамова ябълка – за съжаление не е възможно да се види от клиповете
-тембъра на гласовете .  женски глас в ниския регистър  издава повижено ниво на тестостерон .и не само това Wink
- ,,шестото чувство‘‘ – възприемам ги и двамата като мъже !!! – гледам ,,излъчването‘‘ на очите
За мен  Imane Khelif  е мъж , но очите му... –той  си вярва много силно , че е жена ...но аз не ,,улавям‘‘ женска енергия в очите му . Азиатеца го възприемам като мъж , който е ,,неутрален‘‘ –нещо като дете ...-не усещам нито мъжка, нито женска енергия в очите му
Моля  дамите да споделят само това- какво казва тяхното шесто чувство –как ги възприемате –като жени , или като мъже ?  жените до около 40 излъчват понякога много силни феромони, които надушвам от доста  далеч  Sweat Smile  ,,Аромат на жена‘‘ https://www.youtube.com/watch?v=F2zTd_YwTvo   - дами - филмът си заслужва да го гледате, ако не сте   Wink

# 691
Може би се раздухва сега, защото МОК са ги допуснали до участие. Преди е имало съмнения, тествали са ги и са  дисквалифицирани. Драма не е имало, особено за медиите при наличието на пандемия и война.

# 692
Аз не мога да направя положителна идентификация на тези двете, тоест да кажа какви са. Но спокойно правя отрицателна идентификация и казвам, че не са жени. Пък какви са нека се спори. Имам доста опит с различни спортове и различавам мъжките движения и физика от пръв поглед.

# 693
Откъде изобщо тръгна теорията с генетичната малформация? Кой заговори за това?

Това, че е имало друг ръководител на ИБА, не би трябвало да е фактор. Все пак правилата и критериите не би трябвало да се определят еднолично от председателя. Има приемственост, има бордове и комисии. Все едно примерно да кажем ми имаме нов президент на страната, той не иска с ЕС, не го интересува предишните какво са мислили и еднолично решава да излезем от ЕС. Не става така.

Разбирам доводите за ковид и за войната, но не ги приемам изцяло. Двете атлетки се състезават от 2017/2018 г.

Да, мъжествени боксьорки има не една и две, но  коментираната тук в темата Севда (забравих фамилията, извинявам се) не буди никакви съмнения за пола си, въпреки по-мъжкаранския си вид. При двете коментирано спортистки не е съвсем така.

# 694
Цитат
Моля  дамите да споделят само това- какво казва тяхното шесто чувство –как ги възприемате –като жени , или като мъже ? 
Стопроцентови мъже.Аз бях в шок, когато разбрах, че се състезават като жени и срещу жени.Абсолютен позор и за тях, и за мок.

# 695
  • Paris, France
Чакай, де, не им ли е арабският (не берберският/-ските) официален език и не са ли им на него сайтовете на министерствата?

В това интервю на берберски ли говори?

След независимостта от Франция за официален език приемат арабския, който е основно арабска лексика върху берберска граматика с много френски думи и малко турски, с няколко италиански и доста берберски. Започват усилена арабизация и докарват учители от египет и Ирак за тази цел. Техническите науки, химия, биология, медицина са се учели на френски доскоро, като медицина все още се учи на френски!!!!!! Това поставя учениците от обикновени семейства в неравностойно положение, защото до матура са учили на арабски. В Алжир допреди 2 години беше забранено дете на баща-алжирски гражданин да учи във френско училище. Имат частни училища, в които учеха на френски, но наскоро забраниха обучението на френски език.

След кървави протести, наречени Берберска пролет, берберският бе записан като национален език през 2002г. Има пътни надписи на арабски, латински и тифинаг (необерберска азбука, която малко бербери в Алжир можеха да четат). От 2016г берберският е вписан като официален език, но не мисля, че се ползва масово извън берберските общности, основно в Кабилия. Берберският е като славянския или латинския. Това е език, който отдавна никой не говори. От него са се обособили други езици, които се говорят до днес. Малко берберски общности са компактни и многолюдни. Кабилите и Шауи в Алжир, Шельх и Риф в Мароко и май това е. Има много общности, в Египет, Либия, Нигер, Мавритания, Тунис, Алжир, Мароко, които говорят берберски езици и диалекти, но хората, които говорят даден език са малко на брой извън гореспоменатите.

Алжир е аномалия. Хем не могат без френски, хем не го щат. Както писах, преди 10г сайта на министерството на правосъдието беше само и единствено на френски език. Нямаше арабска, английска или друга версия. Законите, касаещи гражданско състояние, семейните, наследствените са ислямските закони + добавени талибански, техни си, колкото да усмирят ислямистите. Примерно пълнолетна жена не може да се ожени или да си извади паспорт без писмено съгласие от баща и, мъжа и или мъжки роднина по бащина линия. В Кабилия имат други, традиционни закони, Канун, които са валидни на тяхна територия. Пример - бездетна вдовица не наследява мъжа си. Останалите са 80% френските. В някои области направо 100% бяха. В смисъл старите френски. Естествено с времето някои закони са променени.

На позната сестра и беше арестувана преди 5 години покрай протестите на лекарите. В съда не разбирала нито дума и искала да говори на френски, но съдийката и обяснила, че официалният език е арабски. Тя знае берберски, който и е роден и домашен, френски, на който е учила в частното училище и университета и това е.

Малко дълго се получи.

В интервюто човекът, представен за Иман Хлиф говори на алжирски арабски, който е вариант на магребски арабски и разбираем за 80-90% от магребците.

# 696
Да, точно така. Признава си. Това ако е той, ако интервюто е реално.

Не, не си признава. В началото каза "бяхме малки деца", бях възприеманА, накрая говори събирателно. Погледнах и оригиналния клип, откъдето са взети тези изрезки, говори за себе си в женски род. Освен бокс е играла и футбол. Интересно някакъв арабин в коментар отдолу (отпреди година) пише, че отхвърлянето ѝ на женствеността ще е най-голямото ѝ предизвикателство и в бъдеще ще е само в неин ущърб. Предполагам има предвид друго, не настоящите драми.

Алжир не е Афганистан или Иран, жените не са длъжни да се забраждат и да стоят край печката. В случая произходът ѝ не е индикация за нищо.

# 697
На чисто първично усещане, азиатката ми прилича на мъж. Но там масово мъже приличат на жени, пълна загадка са ми тези хора кой какъв е. Имане ми прилича на един леко женствен мъж. Тялото е изцяло мъжко, добре сложено и аз като жена го намирам даже за секси (тялото). Нали се базиках назад, че явно ще минавам на другия бряг. А  нашата Севда ми прилича на една доста мъжествена жена, мъжкарана, която има влечение към женския пол. Тя може и да си хетеро, не знам, казвам как ми излгежда. Аз като жена не виждам нищо мъжко в нея, за разлика от Имане.

# 698
Моето усещане е сходно - мъж, който се мисли за жена, излъчването ми е твърде мъжко, поведение, тяло. В отделни моменти има нещо, което смекчава визията и придава намек за жена, но рядко са тези моменти. Допускам, че наистина може да е хромозомна аномалия, но дори и да е само силно завишени нива на тестостерон по някаква причина (заболяване). Другото, което ми хрумва е за жена с повече тестостерон, която се възприема повече като мъж и успешно е възприела мъжкото поведение - стойка, излъчване, начин на говорене, движение, начин на сядане - сред мъжете тя/той е едно от момчетата, следва се с тях. С две думи - усещане за нещо двойствено, объркано, неясно.
За азиатския представител ми е трудно да определя, той някак си остава встрани от общото внимание поне у нас и не съм гледала много кадри с него, но първото впечатление е за мъж.
Относно българката Севда Асенова. Не следя спорта ш не бях чувала за нея. Преди години на един от басейните не ме пускат с децата да вляза с мотива, че било пълно. А моите тогава се плацикаха само в детския басейн, в който не се виждаха и 10 деца. И докато спорим с младежа на входа минават трима мъже с вид на братята от маалата, които са допуснати с едно 'Здрасти" да влязат, че и такса не им вземат. И го питам младежа "Абе пич, как така не пускаш децата, че пълно, а този го пусна?" Той се прави, че не разбира, аз уточнявам и соча "Она, бе, мъжа с червения потник". И отговор "А, това не е мъж, това е една боксьорка, приятелка на шефа"

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:10 от Mama Ru

# 699
Да, но не са тествани веднага, защото външният вид сам по себе си не е предпоставка за това. И след отстраняването им не се е заформил скандал, за да бъде масово отразен. Вероятно постоянно отпадат спортисти по една или друга причина, като това не достига до широката аудитория (освен ако не става въпрос за футбол). Скандалът стана сега.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 08:59 от Plamkata82

# 700
Е, то преди 1-2 години имаше други по-важни новини - ковид, войната в Украйна. На някак си мина между другото и никой не обърна чак такова внимание. Но сега погледите са приковани към Париж и нямаше как да бъде подминато, особено след като вече са правени тестове и е имало дисквалификация на други състезания.

# 701
  • Paris, France
Да, точно така. Признава си. Това ако е той, ако интервюто е реално.

Не, не си признава. В началото каза "бяхме малки деца", бях възприеманА, накрая говори събирателно. Погледнах и оригиналния клип, откъдето са взети тези изрезки, говори за себе си в женски род. Освен бокс е играла и футбол. Интересно някакъв арабин в коментар отдолу (отпреди година) пише, че отхвърлянето ѝ на женствеността ще е най-голямото ѝ предизвикателство и в бъдеще ще е само в неин ущърб. Предполагам има предвид друго, не настоящите драми.

Алжир не е Афганистан или Иран, жените не са длъжни да се забраждат и да стоят край печката. В случая произходът ѝ не е индикация за нищо.

Оригиналния клип не съм го гледала. В този клип започва с "2016-2017 нахна драри" - бяхме деца, но се описва като войник и шампион, а тези думи на алжирски имат женски род, който е та марбута писмено и се произнася "я" или "ят" в зависимост дали се слива със следващата дума. Казва "أنا جندي، olympique بطل". Жена би kазала "Ана жундия", батала. Гледа да говори събирателно, да и безполово. Това интервю гледах:

https://bnews.bg/zhenata-mazh-i-boksaor-iman-halif-se-hvali-po-t … mpijski-shampion/

Каква женственост да отхвърля? Все едно Марилин Монро да отхвърли мъжествеността си. В Алжир е жена щом има женски полови органи, но не е женствена. Те много я защитават.

В Алжир може да не са длъжни да се забраждат, но повечето се забраждат и седят до печката. Нещо като 15% от женените жени работят извън дома или у дома, но срещу заплащане.

# 702
  • София
Сериозно ли вадите изводи от манипулирано видео?

# 703
Е, тогава какво излиза - всички в бг-мама интуитивно възприемат двете състезателки като мъже, при това от кадри по тв и от снимки, но години наред федерации и други състезателки не го забелязвали, въпреки че са се изправяли срещу тях? Нали си давате сметка колко е нелепо?

Войната и ковид не са доводи. Пак казвам, те се състезават няколко години преди ковид. И въпреки ковид и спрените заради него първенства и състезания в определени моменти, не е било като да няма нито едно състезание от 2020 насам. Война и в момента има, даже не една. За сменения президент пък съвсем е смешно.

Не ме разбирайте погрешно, истината трябва да се разбере. Но ИБА и МОК да не се правят на ощипани. ИБА хубаво разгласява сега, но определено дължи сериозни обяснения защо досега са мълчали.

# 704
  • София
"Нелепо" е слабо казано.
Някаква си миленака от бгмама интуитивно възприема Халифе като жена/мъж, следователно Халифе е жена/мъж....

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 09:29 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт