Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 339
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 735
Ами то ако не е това, трябва да прекръстят групата от "жени" на "жени и к`вото още дойде"... щом не се изисква никой да се увери в това че са жени.
Една или друга конкретни състезателки не са проблема, той е много по-голям от единичен случай. Могат да се състезават при жените - състезават се, никой не ги спира. Това което дразни всички е демонстративният отказ да се потърси истината. Няма да проверяваме нищо пък, точка.

# 736

Сериозно ли? Ми тогава да обединяваме мъжки и женски състезания и няма да има проблеми.

# 737
  • София
Съвсем сериозно.
Безброй страници писахме, че жена може да е ХУ.

# 738
Иман може да спре този спор веднъж завинаги и да докаже, че е жена - или има яйчници и матка, или няма. Не е трудно да се установи - даже на ехограф се вижда. Но тя не иска.

И аз на нейно място бих отказала ако отказът няма да не елиминира от състезанието.

И ако има влагалище, но няма яйчници и/или матка, какво? Има ли забрана жени без яйчници и без матка да се състезават?

Тя си е свалила тестостерона.

Според мене трябва да променят правилата.
Ако е родена без яйчници и матка, тогава не е жена. РОДЕНА. Подчертавам, защото пак се правят опити за се изопачат думите ми.
А иначе недоразвитите мъже имат имитиращи органи.
И това за тестостерона беше обяснено - колкото и да си го сваля един мъж преди състезание, пак не достига нивата на жените (дори на тези с неестествено високи за жени нива на тестостерон).

# 739
Съвсем сериозно.

Абе, то и непорочно зачатие можело да има...  И баш и ДВЕТЕ боксьорки се уцелиха от тези редки изключения? Да не повярва човек. Да не говорим за останалите косвени признаци за мъжественост.
Изобщо според теб какво трябва да няма тя за да я признаете за мъж? И яйчниците не били важни, и матката не била важна, и хромозомите не били важни...
А това за сваления тестостерон е голяма смешка. Все едно някой да е тренирал с допинг, после да се е изчистил и да е каже, че всичко е точно, а?

# 740
  • София
Съвсем сериозно.

Абе, то и непорочно зачатие можело да има...  И баш и ДВЕТЕ боксьорки се уцелиха от тези редки изключения? Да не повярва човек. Да не говорим за останалите косвени признаци за мъжественост.
Изобщо според теб какво трябва да няма тя за да я признаете за мъж?
Скрит текст:
И яйчниците не били важни, и матката не била важна, и хромозомите не били важни...
А това за сваления тестостерон е голяма смешка. Все едно някой да е тренирал с допинг, после да се е изчистил и да е каже, че всичко е точно, а?
Понеже става въпрос за по-особен медицински случай, не мога да отговоря на този въпрос. Не съм генетик, нямам дори медицинско образование и не обичам да говоря наизуст. Доколкото помня от интервюто на проф. Савов, в тези случаи бяха необходими набор от различни изследвания и прегледи, но освен хромозомните, не помня останалите.
Не че признанието ми има някакво значение.

# 741
  • Paris, France
Ако е родена без яйчници и матка, тогава не е жена. РОДЕНА.

Това не е вярно, никога не е било вярно и не е вярно и в съвременния свят, където ДНК тестове са достъпни. Новороденото се преглежда от акушерка, педиатър, неонатолог и ако има женски външни, нормални полови органи - външни и вътрешни срамни устни и отворени канали се записва като жена и толкоз. В Алжир полът, определен при раждането не може да се промени, даже чрез съд. Така беше и във Великобритания допреди 20г.

Никой не търси яйчници или матка при новородено за да му определи пола. Никой, даже в Европа.

Има жени, ХХ генотип, със синдром на Мейер-Рокитански или нещо подобно, които по рождение нямат матки, а някои и влагалище. Жени са си по документи. Те обикновено имат яйчници.

# 742

Никой не търси яйчници или матка при новородено за да му определи пола. Никой, даже в Европа.

Има жени, ХХ генотип, със синдром на Мейер-Рокитански или нещо подобно, които по рождение нямат матки, а някои и влагалище. Жени са си по документи. Те обикновено имат яйчници.

Аз съм ОК с това за граждански цели, но не и за спорта, когато уж жените имат нечестно предимство.

# 743
А аз се дивя вече на какво чудо ставаме свидетели, на една и съща Олимпиада, по едно и също време, се състезават цели две жени с УХ!!! Уж този толкова рядък случай, а се оказват даже две!

# 744
А аз къде съм написала, че жени с определен синдром не са жени?
Имах предвид точно това, което съм написала - и двете едновременно, а не едното или другото.
Независимо какъв си по паспорт - биологията е биология, не се променя с нещо написано в паспорта.

А в случая говорим за човек, за който се предполага, че има тестиси и тялото му произвежда сперма, но умишлено се крие. И това не е установено по никакъв начин категорично, защото този човек отказва да се прегледа.
Съгласна съм, че има право - щом ще вземе 700 000 долара и щом организаторите са съгласни да го прикрият, защо да се преглежда - би било много глупаво.

# 745
  • София
Скрит текст:
А аз къде съм написала, че жени с определен синдром не са жени?
Имах предвид точно това, което съм написала - и двете едновременно, а не едното или другото.
Независимо какъв си по паспорт - биологията е биология, не се променя с нещо написано в паспорта.

А в случая говорим за човек, за който се предполага, че има тестиси и тялото му произвежда сперма,
Скрит текст:
но умишлено се крие. И това не е установено по никакъв начин категорично, защото този човек отказва да се прегледа.
Съгласна съм, че има право - щом ще вземе 700 000 долара и щом организаторите са съгласни да го прикрият, защо да се преглежда - би било много глупаво.
Откъде е тази информация?

# 746
Това е предположението на докторката, чието интервю коментирах.
Тъй като няма доказателства за нищо и нищо не е изяснено, освен това спортистите не са длъжни да се преглеждат, може да се предполага всичко.

# 747

А в случая говорим за човек, за който се предполага, че има тестиси и тялото му произвежда сперма, но умишлено се крие.
Предполага се. Неоспоримо доказателство. А жените без менструация жени ли са, или не?

# 748
Ама то всичко е предположение. Че са 100%ви жени само че с много рядката аномалия ХУ хромозома също са предположения.

Основното обаче е, че дали са жени с ХУ хромозома или мъже, които мамят за да вземат едни 700 000 долара те имат предимството на У хромозомата, което ако в леката атлетика се изразява в рекорди, в бокса и борбата се изразява в риск от сериозни травми. Някои такива травми могат да бъдат и инвалидизиращи, но това се приема, защото заради лични подбуди едни хора са разрешили на други хора с биологично предимство да пребиват трети хора без това предимство.
И уж всички са големи защитници на правата на хората но по някаква причина винаги се защитават правата на по-силните. А правата на жените с ХХ хромозоми къде остават? И правата на един свършват там където са засегнати правата на друг, в случая на много други. Много е интересно, че двете ХУ жени са в две различни категории, и двете  са на финал и двете със сигурност ще приберат едни сигурни шест цифрени суми, които са достатъчни, за да има и за благодарност към тези, които определят пола по почерка и цвета на мастилото в документите за самоличност.
А иначе е достатъчно не да ги съблекат, а да ги облекат в трика за художествена гимнастика и много ясно ще се види кой каква костна структура има, какви извивки, походка, пропорции и органи за полова принадлежност има.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 19:21 от Рори72

# 749
  • София
Скрит текст:
Ама то всичко е предположение. Че са 100%ви жени само че с много рядката аномалия ХУ хромозома също са предположения.

Основното обаче е, че дали са жени с ХУ или мъже, които мамят за да вземат едни 700 000 долара те имат предимството на У хромозомата, което ако в леката атлетика се изразява в рекорди в бокса и борбата се изразява в травми. Някои такива травми могат да бъдат инвалидизиращи, защото заради лични подбуди едни хора са разрешили на други хора с биологично предимство да пребиват трети хора без това предимство.
И уж всички са големи защитници на правата на хората но по някаква причина винаги се защитават правата на по-силните.
А правата на жените с ХХ хромозоми къде остават?
Скрит текст:
И правата на един свършват там където са засегнати правата на друг, в случая на много други. И много интересно е, че са в две различни категории и двете ХУ жени са на финал и ще приберат едни сигурни шест цифрени суми, които са достатъчни, за да има и за благодарност към тези които определят пола по почерка и цвета на мастилото в документите за самоличност.
А иначе е достатъчно не да ги съблекат, а да ги облекат в трика за художествена гимнастика и много ясно ще се види кой каква костна структура има, какви извивки, походка, пропорции и органи за полова принадлежност има.

Точно затова пишем н-пъти, че МОК трябва да въведат повече групи/подгрупи, според съответните медицински критерии, за да може такива случаи да бъдат отделно.

Какъв е смисълът да се пише едно и също?

Общи условия

Активация на акаунт