Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 306
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 750
  • Over the hills and far away
Не зная дали сте коментирали по-напред, но се оказа, че проблем с intersex/ disorders of sex development вече е имало на олипийските - тогава са продължили да допускат жени, "които не са 100% жени", да се състезават в женска категория, ако минат "лечение". Става дума за случая на Caster Semenya. Тя е отказала наименованието "интерсекс" и се нарича жена.
Ли Лу, споменах за Семаня няколко пъти напред в темата. Мисля, че не се обръща достатъчно внимание на този прецедент. Не знаех, че  е претендент за президент на IAAF, но силно се надявам да не стане, защото тогава науката ще отстъпи пред лични убеждения и вярвания, и тепърва ще ставаме свидетели на инвазията в женския спорт. Unamused

# 751
  • Paris, France
А аз къде съм написала, че жени с определен синдром не са жени?
Имах предвид точно това, което съм написала - и двете едновременно, а не едното или другото.
Независимо какъв си по паспорт - биологията е биология, не се променя с нещо написано в паспорта.

А в случая говорим за човек, за който се предполага, че има тестиси и тялото му произвежда сперма, но умишлено се крие. И това не е установено по никакъв начин категорично, защото този човек отказва да се прегледа.
Съгласна съм, че има право - щом ще вземе 700 000 долара и щом организаторите са съгласни да го прикрият, защо да се преглежда - би било много глупаво.

Не знам кой предполага, че Иман има тестиси. В държава като Алжир, където гражданското право е ислямското е абсурд да запишат бебе с тестиси като момиче. В Алжир от младоженката се очаква да е девствана и много се държи на девственост. Извънбрачните деца са незаконни и даже трудно им вадят лични документи, включая акт за раждане. Кой родител ще допусне момичетата му да се преобличат в съблекалня, в която се преоблича същество с тестиси, произвеждащи сперма и вероятно някакъв пенис?

Според мене нейните външни полови органи са видимо женски. Абсурд традиционен алжирец да облича детето си в рокля ако има тестиси. Няма видими тестиси.

Бъркаш биология с генетика. Биологично Иман е жена щом отдолу прилича на жена без да е оперирана.

Човекът отказва да се прегледа, защото може да откаже. И аз не ходя на всички прегледи, на които трябва да ида. Мързел, скука, нежелание за разговори с персонала, неприятно чувство в болници и лаборатория, чувство, че е стигматизирана, че е дискриминирана.

# 752

А в случая говорим за човек, за който се предполага, че има тестиси и тялото му произвежда сперма, но умишлено се крие.
Предполага се. Неоспоримо доказателство. А жените без менструация жени ли са, или не?
Нямам намерение сто пъти да пиша едно и също; не се опитвай да ми изопачаваш думите (много ви харесва да го правите - предполагам, когато човек остане без аргументи най-лесно е да започне да си измисля какво са казали другите и да отговаря на собствените си фантазии?).
Можеш да четеш, върни се малко назад и прочети какво съм написала. Нищо общо с това, което пишеш ти.

# 753
Във видеото се казва как разликите в развититето започват от яйчниците и тестисите.

Според статистиките DSD xy хора често могат да имат функциониращи тестиси (Невена, не се ли замисляш, че тестисите могат да са в тялото?) и изключително рядко могат да имат развити яйчници, а още по-рядко само развити яйчници. Често имат недоразвити полови жлези. От там всичко е по-различно.

# 754
Мисля, че не се обръща достатъчно внимание на този прецедент. Не знаех, че  е претендент за президент на IAAF, но силно се надявам да не стане
Напълно съм съгласна с теб. Тя самата казва в своята автобиография, че е "разбрала едновременно с останалия свят, че няма матка или тръби на яйчниците". Вместо тях има "вътрешни" - очевидно активни - тестиси. Тя е жена, самоопределя се като жена и се състезава като жена до ден днешен.

# 755
Скрит текст:
Мадамова ябълка:

Когато имаш тестиси не си жена, независимо като какво се самоопределяш. Либералните политики не ме интересуват и не ме засягат, коментирам биология.

# 756
Либералните политики не ме интересуват и не ме засягат, коментирам биология.
В либералните политики има пол diverse и intersex/ родители на intersex могат да ги запишат така. В Алжир има мъжки и женски пол и той се определя по външните полови белези. Аз дори не съм сигурна дали в България полът може да се смени заради липса на матка, ако липсва мъжки полов член. Възможно ли е това?

# 757
Тестисите при раждане може да са вътрешни и да не се видят, а пенисът да е много малък и недоразвит и чак в пубертета да порасне (но пак е микропенис). Какъвто е случаят със Семеня. Чак в пубертета слизат. Семеня е минал през мъжки пубертет, има си тестиси и микро пенис, женен е за жена, имат дете (дали е генетично негово не е ясно). Не знам как може някой да твърди, че е жена, при условие, че има тестиси, сам си е казал даже, не е тайна. И тестисите си работят и произвеждат тестостерон като на нормален мъж, сега дали сперматозоидите са годни е друг въпрос. Просто при раждане не се виждат, това не го прави жена

# 758
  • Пловдив
Pppqqq, когато имаш тестиси в корема на мястото на яйчниците, а не отвън, може да не си жена, но може и да си. Например при двата синдрома, които обсъждахме по-горе, при които има недотам функциониращи, но тестиси, наред с женски външен вид и интимни части, в единия случай - и матка.
Не знам за двете обсъждани лица какво точно имат и смятам, че изглеждат като мъже, само уточнявам за обобщенията.

Ли Лу, в България пол при хора с неясен, неточно определен пол може да се смени по реда за поправка на грешка в акта за раждане. Не вярвам в Алжир или другаде да не може, но не споря (обърках малко потребителките, за Алжир го каза Невена).
В България поради липса на друг ред прилагахме по аналогия същия ред и за трансовете след операция, но ВКС каза, че не е за тях. Последното (нашумялото в медиите решение на ВКС) важи само за трансовете обаче, за "спорните" и "сгрешените" при раждането няма пречка.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 21:18 от Магдена

# 759
Мисля, че не се обръща достатъчно внимание на този прецедент. Не знаех, че  е претендент за президент на IAAF, но силно се надявам да не стане
Напълно съм съгласна с теб. Тя самата казва в своята автобиография, че е "разбрала едновременно с останалия свят, че няма матка или тръби на яйчниците". Вместо тях има "вътрешни" - очевидно активни - тестиси. Тя е жена, самоопределя се като жена и се състезава като жена до ден днешен.
И не се досетила при липсата на менструация, че нещо не е наред със здравето ѝ и че трябва да иде на лекар?

# 760
Скрит текст:
Мадамова ябълка:

Когато имаш тестиси не си жена, независимо като какво се самоопределяш. Либералните политики не ме интересуват и не ме засягат, коментирам биология.

Много точно. Не спряха тия джендърски идеологии в тая тема.

# 761
е минал през мъжки пубертет, има си тестиси и микро пенис, женен е за жена, имат дете (дали е генетично негово не е ясно).
Тоест .. Няма никаква надежда за сегашната ситуация, тъй като прецедентът явно е очеизваден? Не знаех за този случай, вчера едва попаднах на статията, която споделих одеве. Не мога да повярвам, че случаят е минал покрай мен. На мен ми звучи като да е супер скандално предвид сегашната кандидатура, отзвукът ми идва слаб.

Благодаря, Магдена.

# 762
Ами надежда няма. Вероятно двете боксьорки имат същото или подобно заболяване - с вътрешни тестиси и микро пенис. Четох някъде, че едно от тези заболявания е доста рядко по принцип, но се среща по-често точно в Северна Африка заради практиката да се женят братовчеди и повече кръвосмешение като цяло. Та макар и доста рядко по принцип, не е толкова рядко там.

# 763
Най-накрая се сетих на кого ми прилича Имане. През цялото време имах усещането, че ми напомня на някого.
На Шах Рук Хан прилича!

# 764
И в миналото е имало партии, които са се опитвали да наложат странни идеологии на всички останали. За щастие са били компроментирани и отхвърлени.
Не съм либерал, никога няма да бъда, за мен твърденията на либералите, които са политически, а не научни, означават точно нищо. Нито споря за тях, нито ме интересуват. Това са неща, които за мен имат стойност колкото ако някой дойде и ми каже, че е крава, защото се  идентифицира с крава - т.е. приказки.

Общи условия

Активация на акаунт