Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 298
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Какво общо има това с конкретно тази тема?
Нали за алжирката и подобните й говорим? Какво самоопределяне в ислямска страна като Алжир?

# 766
  • Paris, France
Според статистиките DSD xy хора често могат да имат функциониращи тестиси (Невена, не се ли замисляш, че тестисите могат да са в тялото?) и изключително рядко могат да имат развити яйчници, а още по-рядко само развити яйчници.

Не, не се замислям, защото има и мъже с неслезли тестиси, но гениталиите им са мъжки и си ги записват от мъжки пол като се родят.

Никоя майка не мисли бебето и има ли или няма тестиси и яйчници. Записват го по видими белези.

Недоносените момчета се раждат с крипторхизъм и тестисите им слизат по-късно. И пак си личи, че са момчета и никой не се съмнява в това.

# 767
Не съм либерал, никога няма да бъда, за мен твърденията на либералите, които са политически, а не научни,
Мисля, че в Алжир нямат никакъв проблем с това да я наричат жена. На мен покрай скандала ми излязоха няколко материла и коментарите бяха: "сестро", "дъще", "момиче", "цялата държава е зад теб".. С автоматичния транслейтър съм четяла, но видях достатъчно, за да си направя сметка за техните нагласи. Нито един не видях, който да е изнендан или задава въпроси.

# 768
Това е различен случай, ако има и недоразвит пенис и скротумът е вътре, гениталиите при раждане може да приличат на женски и да се объркат за женски и чак в пубертета да стане ясно, че не са.

# 769
И какво общо имат неслезлите тестиси на мъжете, като реално тук е същото? Записани, незаписани, макар и недоразвити повечето са по-близо до мъже и това трябва да се гледа в спорта.

# 770
Ами и аз това казвам. Ако са като Семеня, си имат тестиси и микро пенис и са си мъже, макар че може да се объркат с момичета при раждането

# 771
  • София
Тайван ще съди IBA заради Лин Ю-Тин:
https://www.focus-news.net/sport/2220996.html

# 772
Имане Халиф е олимпийски шампион (жени кат. до 66 кг.) с 5:0 съдийски гласа.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 00:56 от niik

# 773
Айде, честито Имане взе златото. Изгледах мача. От бокс не разбирам, ама Имане има яка ръка, тежка. Китайката като я удареше, все едно комар бие слон. В обратния случай... слон бие комар. Ама Имане просто е тренирала усърдно, нали така Wink

Много кофто впечатление ми направи поведението на алжирката. Хилеше се нагло по време на мача. И след като я обявиха за победител почна да скача и да се плези, да се хили. Не беше просто радост "победих", ами "видяхте ли сега, майната ви". Разбира се всеки гледа със своите очи. Сега ще ме обявите в субективност и ще сте напълно прави Grinning Но нека всеки да изгледа мача и да си направи изводите сам за себе си.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 08:04 от Ели-Мели

# 774
е минал през мъжки пубертет, има си тестиси и микро пенис, женен е за жена, имат дете (дали е генетично негово не е ясно).
Тоест .. Няма никаква надежда за сегашната ситуация, тъй като прецедентът явно е очеизваден? Не знаех за този случай, вчера едва попаднах на статията, която споделих одеве. Не мога да повярвам, че случаят е минал покрай мен. На мен ми звучи като да е супер скандално предвид сегашната кандидатура, отзвукът ми идва слаб.

Благодаря, Магдена.
Ли Лу, аз писах за този тип атлети в самото начало на темата и дадох линк към журналистически подкаст в шест части, който разглежда проблема в детайли, фактологично и привежда солидни доказателства.
Подкастът се казва Tested и е наличен в сайта на CBC.

В един момент спрях да следя темата, защото се коментира грозно и неаргументирано.
Влязох, защото току що прочетох, че е спечелила златен медал.

# 775
Ами не мога да честитя такъв нагло откраднат златен медал. За мен това е кражба. Този човек, каквито и аномалии да има, абсолютно осъзнато и нагло се състезава в женската категория и се забавлява от скандала. Игра театър, платиха му със златен олимпийски медал. Но няма да му честитя. Не мога да му пожелая нищо хубаво точно на него/нея. Не съм вярваща, но ще кажа, че на края всеки получава заслуженото си. Надявам се скоро да се докаже измамата и да му се наложи да върне медала. Но и да не го върне, нито така спечелените пари ще донесат него добро, нито ще се запомни с добро. За историята ще остане като скандалния алжирски боксьор, който пребиваше жени и открадна златото в категория 66 кг.

# 776
Безброй страници писахме, че жена може да е ХУ.
Съвсем сериозно. Какво е жена? Дай твоята, медицинската или каквато искаш дефиниция за жена и едва тогава може да убедиш някого, че в редки случаи жени могат да имат XY.
Защото " В редки случаи, мъж който има XY външно може да прилича на жена" е също толкова валидно.

# 777
  • София
Моята дефиниция няма значение. От значение има какво казва науката.

# 778
Еха! Каква нормална и обичайна поза за мюсюлманка! Жена, а?

# 779
Моята дефиниция няма значение. От значение има какво казва науката.
И какво казва науката? Какво е жена по научно определение?

Общи условия

Активация на акаунт