Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 542
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Не е усетила удари като от мъж, не се е говорило, не й е направило впечатление тогава, била я е лесно, но сега има против да вземе медала. Що?
"Бееееее" в общия хор.
И аз към за твърди правила и дахсе знае кой с какви хормони и хромозоми къде може да се бие, дори да има и онеправдани, но това вече е смешно.

# 811
Вземи един младеж програмист и макар да е 100% мъж виж една боксьорка с неговите кила какво ще го направи. Да си мъж все пак е предпоставка, а не достатъчно условие. После трябват и тренировки.

# 812
  • София
Което ни връща на изходна позиция.
Скрит текст:
За да участваш в женски спортни състезания е достатъчно да имаш паспорт в който пише пол женски и за да ти забранят да участваш, трябва да минеш през хромозомен тест, тест на външни и вътрешни полови белези и тестостерон. Началото на новото "нормално" в спорта.

Алжирският състезател се е провалил на един и един е минал успешно. Щото не вярвам високи нива на тестостерон да не се хванат от допинг контрола.
Сефте...
За пореден път се чудя защо е необходимо да се въртим в кръг.

Линкът от Нова за българката, която е била алжирката ли е?

# 813
Което ни връща на изходна позиция.
Скрит текст:
За да участваш в женски спортни състезания е достатъчно да имаш паспорт в който пише пол женски и за да ти забранят да участваш, трябва да минеш през хромозомен тест, тест на външни и вътрешни полови белези и тестостерон. Началото на новото "нормално" в спорта.

Алжирският състезател се е провалил на един и един е минал успешно. Щото не вярвам високи нива на тестостерон да не се хванат от допинг контрола.
Сефте...

Линкът от Нова за българката, която е била алжирката ли е?

Да

# 814
  • София
Вземи един младеж програмист и макар да е 100% мъж виж една боксьорка с неговите кила какво ще го направи. Да си мъж все пак е предпоставка, а не достатъчно условие. После трябват и тренировки.
Т.е. Имане тогава е бил/била мъж програмист, не стъпвал на ринга? Joy

Хич не ми пука дали ще вземат златния медал. Но много мразя коментари, попитихс емоция, обикновено бяс и злоба, и съчинения по картинка. Аз съм прост човек, но работя с данни, анализирам данни и внушения не обичам.

# 815
  • София
Както Бъръло казва:
Не е усетила удари като от мъж, не се е говорило, не й е направило впечатление тогава, била я е лесно, но сега има против да вземе медала. Що?
"Бееееее" в общия хор.
И аз към за твърди правила и дахсе знае кой с какви хормони и хромозоми къде може да се бие, дори да има и онеправдани, но това вече е смешно.

Не ѝ е било трудно да бие алжирката, която пък удряла като мъж, но не тогава, а по-късно – на някакви спаринги, боят бил честен; алжирката тогава изглеждала по същия начин, но тогава това не било проблем, но сега изведнъж женският бокс не бил равнопоставен. Явно тогава е бил.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgarkata-pobezhdavala-bo … dno-video-2391332
Тук го има интервюто в писмен вид.

Видяла жабата, че подковават коня...

# 816
Т.е. потвърждаваш, че си съгласна с
и нямаш чувство за извършена  несправедливост
Ако е така, няма какво да добавя.

# 817
  • София
Т.е. потвърждаваш, че си съгласна с
и нямаш чувство за извършена  несправедливост
Ако е така, няма какво да добавя.
Хубавото на комуникацията тук е, че лъжливите твърдения могат да се проверят за секунди. Още от първа страница:
За смисъл – не знам, но е абсолютно нечестно, неспортментско и недостойно. Вината за тази ситуация е на МОК и техните правила. Това го пиша с уточнението, че нямам нищо против и никакъв проблем с джендъри (въпреки че тук случаят не е такъв) и подобни.
Обаче:
Халиф е в женския бокс от години (идвала е и в България). От тази гл. т. не може да става въпрос за "ново" нормално. Предвид това ми е много любопитно защо чаааак сега Халиф става проблем.

Не отричам, че има проблем. Чудя се какво или кой се крие зад раздухването му. Точно сега.
...Да. Просто трябва да се добавят и други категории (освен жени и мъже), да могат да се разделят по-прецизно, защото в момента МОК са на принципа "такова животно па нема" и съответно се стигна до тази грозна ситуация.
..

И от същото доста пъти след това.

# 818
Т.е. Имане тогава е бил/била мъж програмист, не стъпвал на ринга? Joy

Хич не ми пука дали ще вземат златния медал. Но много мразя коментари, попитихс емоция, обикновено бяс и злоба, и съчинения по картинка. Аз съм прост човек, но работя с данни, анализирам данни и внушения не обичам.

Не, просто не е била достатъчно тренирана. То и ако приемем, че е жена, пак е същото. После някой е решил, че има потенциал и са я "заредили" за шампион при жените.

# 819
  • Далечният изток
Точно в такива силови спортове що да не е възможно да се правят разни измами и мъже да се представят за жени, ми възможно е. И точно за да се избегне това, е нужно да има ясни критерии кой къде може да се състезава, ако реално категориите ще бъдат разделени по пол. Защото в момента очевидно критерии няма - ето ви паспорта ми, пък вместо мен може да се състезава братът ми близнак...

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 14:09 от AIDA_N

# 820
То има тест за ХУ, ама МОК не иска да го признае.  Това е лесно и просто изследване и може да не казва точно каква е изследваната, но казва каква не е.

# 821
  • София
То има тест за ХУ, ама МОК не иска да го признае.  Това е лесно и просто изследване и може да не казва точно каква е изследваната, но казва каква не е.
Маркираното не е вярно.
Цитат
В редки случаи мъж може да има ХХ хромозоми, а жена XY
https://offnews.bg/zdrave/genetik-v-redki-sluchai-mazh-mozhe-da- … na-xy-827697.html
Не че не сме го обсъждали и по-рано в темата, но не пречи да се въртим в кръг и да повтаряме едно и също.

# 822
Е, тези много редки случаи ще духат супата. Или сами ще си поискат специални изследвания. Няма как иначе за едно състезание да се правят изследвания като за космонавти. Щото нещо тези много редки случаи се случват два едновременно, все в един и същ спорт, където им минава номерът. Очаквам на другата олимпиада да са десетки...

# 823
  • София
Е, тези много редки случаи ще духат супата.
Скрит текст:
Или сами ще си поискат специални изследвания. Няма как иначе за едно състезание да се правят изследвания като за космонавти. Щото нещо тези много редки случаи се случват два едновременно, все в един и същ спорт, където им минава номерът. Очаквам на другата олимпиада да са десетки...
Не си казала, не са го направили.

Според мен всеки състезател трябва да има възможност да се състезава, де, при съответните критерии, но това е само мое мнение.

# 824
Цитат
В редки случаи мъж може да има ХХ хромозоми, а жена XY
Какво е жена? Кой индивид е жена?
Писах го на друго място, ще го напиша и тук "Не е жена. Няма жена с ХУ. Има индивид в интерсексуално състояние. Който няма работа в женско спортно състезание. Наричат ги жени, само защото при раждането, не са имали една висулка под корема"

Общи условия

Активация на акаунт