Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 529
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 855
Astonished
Как може някой да отговори на въпрос какво определят резултатите от дадени тестове, след като не е виждал нито тестовете, нито резултатите?
По това което е изнесено
- По паспорт - жена. В акта за раждане най-вероятно пише пол женски. На база липсата на ветропоказател под абдомена, няколко секунди след като се е появил(а) на бял свят
- По два независими теста - 46, ХУ
- По публикация в независим източник със "скромното" наименование National Library of Medicine преобладаващата част от 46, ХУ имат мъжки полови жлези
- IBA има правило, че индивид с XY не може да участва в официални състезания
- Никой не се наема да дефинира какво е жена За да не звучи много сексистко - какво определя даден човешки индивид да бъде определен като женски или мъжки.
- И най-вече, ако не е мъж ( дефиниция моля ), то жена ли е?

# 856
Какво симпатично момче! То стойката му стойка, то позата, дланите, прическата... Кое младо момиче ще седне и разположи ръцете си така?!

# 857
Не се изисква непременно половата ти система да функционира, в смисъл да отделя яйцеклетки или сперматозоиди и хормони. Иначе ще излезе, че има безполови хора.

Точно хормоните, които се отделят от яйчниците и тестисите (особено от тях, защото женският пол е полът по подразбиране), както и чувствителността спрямо тях, определят пола.
Тези, които имат работещи тестиси, но не са чувствителни към тестостерон, като цяло нямат матки, а само понякога външни гениталии. Основно съм виждала да наричат жени тези, които нямат развити тестиси, като дори могат да имат матки. Общо взето по-скоро нивата на хормоните им са различни от тези на жените.

# 858
  • Далечният изток
То е ясно, че типичните мъже имат хромозоми ХУ, а типичните жени хромозоми ХХ. Типичните мъже имат мъжки полови органи, жените имат женски. Всичко останало са някакви отклонения, аномалии, които не могат да определят индивида нито към единия, нито към другия пол. Аз не се наемам категорично да кажа, че щом един определен индивид не е мъж, то задължително е жена и обратно - щом не е жена, значи е мъж. Просто явно не може биологично да се приравнят към типичните мъже и жени, което обаче не мисля, че ги вкарва задължително в противоположния пол. Това разбрах от четене днес на разни материали по темата из нета.

# 859
Написах жени, защото съм учудена, че точно жени защитават правото на Имане да бъде жена и да се боксира с/бие жени.
Защото имала паспорт, в който пише, че е жена. Ами добре. Аз обаче на снимките и видеата не виждам паспорт, а реален мъж.
Но както и да е, всеки има право на мнение. Това е моето.

# 860
Написах жени, защото съм учудена, че точно жени защитават правото на Имане да бъде жена и да се боксира с/бие жени.
Защото имала паспорт, в който пише, че е жена. Ами добре. Аз обаче на снимките и видеата не виждам паспорт, а реален мъж.

Защото няма да се бият те срещу нея и са много либерални! Мда...
И за мен е мъж! Дори и по някаква случайност да е жена с отклонения, не й е работа при жените!

# 861
  • София
Странни неща четете. И странно осмисляте написаното. Но щом ви влече да се нахъсвате, давайте.

# 862
  • София
А аз написах 10000 пъти, че "какво виждам" може да е различно от "какво е". Също толкова пъти написах и защо е това. Обясних и защо отказвам да говоря наизуст.
Защитавам правото на всеки да е невинен до доказване на противното.

# 863
Значи... човек трябва по принцип да вярва на сетивата си. Очи, уши и т.н.
В този смисъл трябва по-скоро да вярваш на това какво виждаш, а не на това какво ти казват, че е.

# 864
  • София
И Миленака, и аз, пишем, че искаме ясни критерии от МОК, ИБА и т.н. и ме че е ясно реално Имане "какво има в гащите". По тази причина не сме конеторични. Има разлика с това да защитаваме тази ситуация.

# 865
  • София
Значи... човек трябва по принцип да вярва на сетивата си. Очи, уши и т.н.
В този смисъл трябва по-скоро да вярваш на това какво виждаш, а не на това какво ти казват, че е.
Не, не значи.
Само в тази тема бяха показани боксьорки, които приличат на мъже. Но не са.
Вярвам на доказателствата.

Когато се проведе съответният набор от изследвания и прегледи, и се докаже съответният пол или съответната аномалия, тогава ще приема, че алжирката е каквото е доказано. Да приема, че е мъж, понеже Марийка от форума е решила така, е смехотворно.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 21:23 от milenaka

# 866
Може ли всеки да вярва на каквото иска или някои от вас държат да си налагат мнението? Някои май много си повярваха и взеха присърце темата....
Надявам се всички състезателки да не оставят нещата така, да се даде гласност на проблема и някой да вземат мерки. В противен случай, женския спорт ще умре!
Кои някои са се взели насериозно и си налагат мнението? Или право на мнение имат само онези, които са убедени, че двете състезателки са мъже? Разбира се, че може всеки да си вярва в нещо и да го защитава. За предпочитане с някакви доводи - видях и много такива мнения, за което адмирации, независимо в каква посока. Виж, етикетите “джендъри”, “грешки на природата”, “розови понита”, “перверзници” и “мръсно подсъзнание” (последните към други потребители и трети лица) не смятам за доводи.

Всъщност, тук два лагера няма. Всички искаме въпросът да се изясни. Просто има едни хора, които имаме известни съмнения към твърденията и тайминга им, и други хора, които нямат и капка съмнения в тази насока. Но не видях някой да твърди, че мъже могат и трябва да се състезават срещу жени. Така че няма нужда от този патос какво сме казали, пък сме жени.

Карина, няма да се бия срещу нея, защото не ми е това работата. Смехотворен е този довод, ако изобщо може да е довод. Тези, които от години са се били, да са скочили по-рано. С мълчанието си губят съчувствието ми, независимо от какво е провокирано това мълчание.

Офтопик, но това последното е малко като полемиката за Насар и заклеймяването на всяка критика срещу него заради шофирането му под въздействието на наркотици. Сакън да не се каже нещо срещу него, това било грешка на младостта. Да, ама щото не е излязал надрусан срещу колата на защитниците си, нали.

# 867
С толкова предизвикан голям интерес върху спорните персони, рано или късно ще излезе и личния им живот наяве(гаджета, партньори, и т. н.) , та ще видим кой какво си е избрал да бъде😁

# 868
  • София
Ако алжирката е била с жена какво ще докаже? Или ако е била с мъж какво ще докаже?

# 869
През цялото време говорим за това, че е мъж не защото силно ни интересува какво има между краката, а това че има предимство, състезавайки се срещу жени. Дори и да е жена с аномалия, пак не му е мястото сред жените, защото има предимство биологично! Така сбито разбира ли се? Аз не убеждавам никого, че е мъж, за мен е мъж. Като не можете да четете с разбиране, без да си налагате тезата си е ваш проблем. То уж, който твърди, че е мъж трябваше да докаже, а пък тука се избивате да ни убеждавате, че е жена! Приемете, че всеки си има мнение и всеки вярва на каквото иска! Толкоз.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 23:05 от Karina-88

Общи условия

Активация на акаунт