Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 259
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 230
Имане е може би само загатване накъде вървят нещата. Понякога трябва да спреш да се взираш в детайлите и да видиш по-голямата картина. А може и всичко да е чисто и просто един раздухван скандал. Ще се разбере все някой ден. Simple Smile

А, квичане! Квичането е двустранно, Reunion. Защитниците на правата вяра квичите не по-малко от нас. Simple Smile

# 1 231
Хич не е тъпо даже, че МОК не излизат със становище. Тяхното становище е очеизвадно. Не е важно какъв пол си, а какъв пол искаш да бъдеш. Пишеш си го в паспорта и толкоз. Останалите са длъжни да те приемат и да се съобразяват с твоята нова социална роля. Може външността ти да крещи, че не си това, за което се представяш. Какво от това. Нали по душа и по паспорт си. Всичко е точно.

Няма такова нещо, това са фантазии.

# 1 232
  • София
Хайде пак. Забрави да споменеш Овертон.

# 1 233
Аз съм голям спортен фен, но поне този въпрос с интерсексуалните ме засяга непряко и ще ми донесе разочавание само като зрител. Ама чух една история от нидерландец, която много ми навя черни мисли. В Нидерландия много от ефективно осъдените престъпници казвали, че се идентифицират като жени, искат да минат необходимата хормонална терапия и да излежават присъдите си в женски затвори. Естествено, мотивацията им е ясна.

Преди да кажете, че трансджендър не е същото като случая на Имане - ами не е същото, но има основание да се прави паралел. Ако някой има и мъжки, и женски полови белези, ще ви е спокойно ли примерно да налага дъщеря ви в боксов мач, пък дори и нивата му на тестостерон да са влезли някак в норма? Ще казвате ли и тогава, че това е същото предимство, което има Майкъл Фелпс заради синдрома си?

# 1 234
  • София
Vanne,
тук част от нас квичим да не се дава окончателно твърдо и непоклатимо мнение при липса на данни, а само по прочетено и гледано в нета.
И ще ни е спокойно, ако протестите са към когото трябва, а не към изпълнили изискванията за допустимост на съответния спортен форум спортисти. Разбираш ли какво казвам или да го напиша по-бавно?

# 1 235
  • Далечният изток
Те всички боксьорки са нечии дъщери. И да, налагат се, удрят се, насиняват очи и чупят носове. И преди Имане, и след нея, и в двубои, в които тя не участва. Такъв е спортът просто.

# 1 236
Ами ако я налага друга яка кака дали ще ми е спокойно? Тя също може да има генетично предимство, да е родена с едър кокал и висок праг на болка, например.

Аз не съм лекар, нито спортен специалист , нито пък кой знае какъв спортен фен. Просто не ми харесват тия приказки за истински и неистински жени. Видяхме назад в историята какви ли не случаи, пък някои от нарочените родили даже. Други си изкарали целия живот като обикновени жени и накрая при аутопсията им открили нещо.

Не ми харесва и че напоследък превенцията срещу джендъри придоби характеристики на лов на вещици.

# 1 237
  • София
Не отричам, че Възраждане и тем подобни използваха случая, нито отричам изцяло дългата ръка на Кремъл в раздухването на цялата история.
НО една състезателка от държава от ЕС и НАТО, която нарекохте ревла (впрочем по тази логика същото би могло да се каже и за Дебора, нали) се осмели да каже нещо. А това може да й струва кариерата по-нататък.
МОК върви с вятъра, не насреща му. Политкоректността  напоследък не се различава особено от социализма - не може да се критикува. Вероятно затова много спортисти си траят и се молят да не им се падне ОНУЙ за противник

# 1 238
  • София
Аз отказвам да гледам мачовете на синът ми. 🤣 Брутално ми идва  като се млатят и ми удрят бебето 🤣

# 1 239
Хайде стига с това "как ще се чувствате, ако би е вас или дъщеря ви". Пак по тънката струна мъже бият жени и всички се радват. И в тази връзка изниква отново, за пореден път, резонния въпрос защо всички бити състезателки и федерациите им си мълчаха години наред?

И не, не се радваме. Да, проблем има и са нужни ясни правила и стандарти, които да се спазват от всички. Засега няма нарушени стандарти на МОК. Не ми е ОК позицията на МОК, но това са фактите. ИБА си написа стандартите след като тества състезателките. И с това не съм ОК.

Cuckoo, пропусна само да споменеш третата група, която говорихте за ровози понита и либерали Wink

Каква пък е връзката с Дебора и защо смесвате нещата толкова нелепо? Всъщност, ясно ми е защо.
Какво общо има брутално криминално деяние и плачеща жертва на това деяние с боксьорка, която не е на ринга за първи път, а преди да ревне точно на Олимпиадата и после да прибере 50 000, си е мълчала и дума не е обелила толкова много време?

Сериозно ли не виждате всички тези противоречея, не си задавате въпроси, които са очеизвадни?
Изобщо не гледате казуса от всичките му възможни страни, а все теглите в една посока - джендъри, понита, мъже бият жени.

# 1 240
Не харесвам силовите спортове за жени, ама аз съм от друга епоха.
Обаче, не ми харесва и някой, който в личния си живот се чувства мъж, представя като мъж, облича като мъж, държи се като мъж да твърди, че е жена и да се състезава с жени. Бих приела, че човек роден в мъжко тяло, но чувстващ се жена и минал през съответното хормонално лечение и операции и вече е жена, съответно да се състезава с жени.
И да, както някой по-назад каза, в спорта играят много пари и политика, уви.
Италианката е ревла, да, ама защо й платиха 50 000? За да си оттегли думите ли?

# 1 241
  • София
Ох, сега и Дебора. Само дето в нарочната тема,  половината обясняваща как си го е търсила.
Драмата със счупения нос на БОКСЬОРКАТА няма да го коментирам. Все пак не е състезание по печене на мъфини.

# 1 242
Ами ако я налага друга яка кака дали ще ми е спокойно?

Ами ето аз ще отговоря, като уточнявам, че е без ирония - да, ако я налага друга яка кака ще ми е една идея по-спокойно, отколкото ако я налага яка кака с установени XY хромозоми.

Между другото, тестове за полова принадлежност трябва да се правят на всички, не само за тези, за които има "сигнал".

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 11:58 от Delta_12

# 1 243
  • Далечният изток
Много е кофти за четящите това включване на 80 страница и повтаряне и потретване на всичко, което вече е коментирано многократно...
Нещо ново няма ли последните дни? Нещо от наши дни, миналия век вече го изкоментирахме...

# 1 244
Ами ако я налага друга яка кака дали ще ми е спокойно?

Ами ето аз ще отговоря, като уточнявам, че е без ирония - да, ако я налага друга яка кака ще ми е една идея по-спокойно, отколкото ако я налага яка кака с установени XY хромозоми.

Между другото, тестове за полова принадлежност трябва да се правят на всички, не само за тези, за които има "сигнал".

Трябва, както заради безопасността на участниците, така и за да няма такива скандали и възползващи се от тях.

Общи условия

Активация на акаунт