Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 255
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 245
  • При семейството си

И да, както някой по-назад каза, в спорта играят много пари и политика, уви.
Италианката е ревла, да, ама защо й платиха 50 000? За да си оттегли думите ли?
Платиха и’, за да си, защото си изигра ролята.

# 1 246
  • София
Италианската боксова федерация отказва да вземе парите от IBA, но не се знае Карини и треньорът й дали ще си вземат своя дял от предложената "награда".
От тук: https://apnews.com/article/olympics-2024-boxing-italy-c2fc28a02c … 07152f18a44d7dbef

# 1 247

Всъщност там кой дава парите - МОК, ИБА или някой друг?

# 1 248
  • София
ИБА се трогнали от драматичната развръзка в 46 секунди на ринга и предложили парична награда в две части от по 25 000 долара, на Италианската федерация и на треньора на Карини. Федерацията се разграничава от ИБА и отказва парите, не казват нищо за другата част.

# 1 249
  • При семейството си

Всъщност там кой дава парите - МОК, ИБА или някой друг?
https://www.iba.sport/news/iba-is-to-award-angela-carini-of-ital … pion-prize-money/

# 1 250
А какво ви е мнението за мача на българката срещу Лин? Това, на което аз попаднах като коментар е, че съдиите безобразно са отсъдили в полза на азиатката, въпреки техническото превъзходство на българката.
Елпис, интересно как ще наградят в двете категории - на Иман и на Лин, след като ги смятат за недопустими би следвало да не им платят наградата и да преразпределят стимулите тогава, но пък би следвало да обезщетят и всички, които са загубили от тях по пътя им към финалите 🤔. А и Карини не загуби на полуфинал и не се знае, ако беше стигнала до финал дали щеше да спечели срещу друга състезателка... Абе голяма каша са си забъркали в тези две категории и с обявеното обезщетение за Карини.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 12:31 от Mama Ru

# 1 251
  • София
Не разбирам нищо от бокс и не мога да кажа какви са били съдиите. Като майка на спортист, обаче, мога да кажа че често публиката е неспроведлива към съдиите. Но пък и те понякога са безобразно некадърни или подбутващи. Та не знам, нямам мнение. Жалко е, ако е орязана нашата боксьорка. Или която и да било друга.

# 1 252
  • София
То изобщо не е ясно, защо и платиха. Аз лично, ще прежаля един нос за $50к 🤣.
Сега, сериозно, цялата ситуация беше изключително непрофесионално издържана.
Италианката направи цирк, те и платиха, нямаше официално изказване, скочиха срещу Имане, за Лин не се спомена. Пълна пародия.

Ще питам детето за мача между Лин и нашето момиче. Той не е боксьор, а как боксьор, но вероятно има по-добра преценка от леля Пенка.

# 1 253
  • Далечният изток
А какво ви е мнението за мача на българката срещу Лин? Това, на което аз попаднах като коментар е, че съдиите безобразно са отсъдили в полза на азиатката, въпреки техническото превъзходство на българката.

Ако нашата е била по-добра от този "мъж" (нали е мъж според вас), то тогава тезата за мъжката сила и как мъже млатят жени издиша...
Но пък нашият коментатор по БНТ си беше пристрастен и виждаше само ударите на българката, но не и тези в нейното тяло и глава, така че колко е бил обективен относно съдийството може да се поспори.

# 1 254
Аз затова питам за мнение на някой, който е гледал. Нашият коментатор го чух и да, нашите са си пристрастни. За Лин ми е по-трудно да преценя, все пак говорим за друга раса, а и не виждам много снимки и видеа с нея/ него. Тя/ Той си се покри и си гледаше олимпиадата, вместо да се обяснява и доказва какъв е. Иман стана медийна звезда, европеидна раса е и там бие на очи външния вид.

# 1 255
  • Далечният изток
Аз гледах, но това не ме прави компетентна Grinning

# 1 256
  • При семейството си
Така, де, някои по неволя станаха “медийни звезди”.
Малшанс да си с първи мач с италианката.

# 1 257
Е, тя/ той продължава да е медийна звезда в родината си - даже някаква плоча с образа й/ му откри. Абе циркът е пълен, възползват се на макс от шума, който се вдигна. Ситуацията май напомня "пиянството на един народ" - отклоняване на вниманието на хората от проблемите, които разкъсват страната със зрелища.

# 1 258
Аз затова питам за мнение на някой, който е гледал. Нашият коментатор го чух и да, нашите са си пристрастни. За Лин ми е по-трудно да преценя, все пак говорим за друга раса, а и не виждам много снимки и видеа с нея/ него. Тя/ Той си се покри и си гледаше олимпиадата, вместо да се обяснява и доказва какъв е. Иман стана медийна звезда, европеидна раса е и там бие на очи външния вид.

За нея, доколкото разбирам, важи същото, живее като жена в родината си. Писаха, че била започнала от малка да тренира бокс, за да защити  - себе си, или майка си, забравих - от домашно насилие. Четох, че нашата боксьорка е можела да я победи, но е ощетена от съдийството, което пък поставя въпроса,  като е мъж и е по-силна как е станало това.

Не ми хареса как нашата  правеше знаци за хромозомите си. Едно е да обвиняваш хората, че имат пишки, или са си сменили пола,  ама ако ще почнеме да се обиждаме на хромозоми, става доста тъпо.

# 1 259
  • Paris, France

Иман от европейска раса? ЖДНБ. Не и ли видя косата като малка? Косата и е афро, даже не ситно къдрава, структурата на тялото си е с ясен южносахарски примес,  който преценям към 30-40%, но може и повече да е.

На много европейци африканките им се виждат мъжествени като са млади и слаби.

Отделно доста берберидни жени нямат никакви гърди и не им поникват и като надебелеят. Същото с азиатките. Но пък раждат, кърмят и не им пречи да съществуват.

Иман стана медийна звезда, защото в Алжир футбол и бокс са много популярни спортове, защото е алжирка, арабка и спечели във Франция. Лин е тайванка и едва ли ще е популярна в Китай, който е милиард и половина, а Тайван не са повече от 25 милиона.

Ето, и Севда не е супер популярна.

Общи условия

Активация на акаунт