Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 166
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 380
Сега пък няколко станаха докладите.
Роят се.

Никой не иска мъже да се състезават срещу жени. Милион пъти сме го повтаряли тук в тази тема. Аз конкретно искам доказани факти по въпроса, а не “откраднах един доклад и ви казвам, че е мъж”. Обратното същи важи - не ме топли и статия “доказано е, че е жена, ама няма да ви кажем кой и как”.

# 1 381
Къде са тези доклади. Отново, върни се и прочети за генетичната аномалия. Наличието на хромозома не е равно на това да е мъж. Отделно, ако в пубертета се засили чревес на мъжки хормони, може би е редно да не се допуска в състезания. Казаах 100 пъти, че нива на тестостерон се тестват.

"Ядрено-магниген резонанс на таза на Имане показва липса на матка, наличие на тестиси в корема ѝ, сляпа вагина и микропенис. Анализите на масивна сравнителна геномна хибридизация показват, че тя носи кариотипа „46XY“ и това потвърждава мъжкия й пол. "

"В техните доклади пише, че Имане страда от „Дефицит на Алфа5 редуктаза Тип2", което е генетична аномалия, водеща до метаболитна дисфункция на тестостерона и дехидроандростерона“. При нея още при раждането бебетата от мъжки пол имат вагинална торбичка и често им се дава женска идентичност. В тийнейджърските години те имат косми по тялото, липса на гърди и цикъл. В повечето случаи по-задълбоченият клиничен преглед потвърждава диагнозата с наличието на тестиси в коремната им кухина, както и липсата на матка и яйчници при ултразвуково изследване."

# 1 382
  • При семейството си
Аз малко се обърках.
Този доклад, който се обсъжда сега има ли нещо общо с изследванията, доклада, които/който се разглежда/т, когато IBA я дисквалифицира и отнема медала или е нов, допълнителен и всъщност от кого е поискан да се наорави?

# 1 383
Аз малко се обърках.
Този доклад, който се обсъжда сега има ли нещо общо с изследванията, доклада, които/който се разглежда/т, когато IBA я дисквалифицира и отнема медала или е нов, допълнителен и всъщност от кого е поискан да се наорави?

В статия пише, че са от 2023г

# 1 384
Важното е федерациите и МОК да поставят ясни критерии.
Въпросната състезателка е жена по лична карта. МОК явно приема това като достатъчно условие и другото не ги интересува. А състезателката е вписана като жена при раждането си.
Понеже обаче е проблем и подобни случаи вероятно ще има и в бъдеще, явно трябва да се върне тестването на общо основание и всички жени да доказват, че са жени с изследвания, ниво на тестостерон и т.н.

# 1 385
  • Пловдив
Сляпа вагина могат да имат и лица, които като преобладаващи белези са жени. Тези с андрогеновата нечувствителност конкретно, те пак са XY, нямат матка и яйчници, имат сляпо завършваща вагина, но повечето с пълна нечувствителност изглеждат като жени и се чувстват жени. Според това, което съм чела и чула.
А може да има и подобни малформации като сляпа вагина без яйчници и при кариотип ХХ, де да знам какво още има по света.

Не е нужен пълен комплект органи за причисляването към даден пол, искам да кажа. Не твърдя, че И. е жена, както стана ясно.

# 1 386
  • София
А има ли такъв, който му позволява да води живот като мъж?

# 1 387
Нещата опират пак до допуските и границите. Примерно нещо по-просто - как определят категориите - за да си влезеш в своята, когато кг. са на границата, се гладува, яко и изтощително се тренира и се стои в сауната обвит със запарващи материи, пият се диуретици...отделно се пият разни химии които да те изчистват от други химии, за да влезеш в нормите и да не те дисквалифицират.
Това е спорта днес. Просто докато не са затегнали контрола и уточнили правилата по тези актуални проблеми, някои треньори, федерации и държави, ( и спортисти също ), решиха да си направят ударите и да хванат някой и друг медал.
Поредната тарикатщина.

# 1 388
Явно има. Щом има тестиси и микро пенис. Не са се развили напълно заради генетичната аномалия, но са налични. В днешния свят с операция може да се извърши необходимата корекция, която да го направи пълноценен мъж.
Няма обаче никой от женските полови органи - нито първичните, нето вторичните. И никога не ги е имал, защото не е програмиран да е жена при тип ХY няма как да развие женски полови органи. Станала е грешка при раждането и определянето на пола на новороденото. Че е станала грешка им се е изяснило в пубертета, когато момиченцето започва да се развива като момче и не се развива като жена. Сега насила искат да го държат жена за пред света, за да се състезава сред жените или пък, защото ги е срам от случилото се, или пък защото е въпрос на закони и култура... Но Имане, доколкото четох, живее предимно в Европа и САЩ, където не е чудо невидяно дори да си сменят пола, а тук не става въпрос за смяна на пол физически, а за корекция на аномалия и от там на една административна грешка.
То малко като при нас с ЕГН - имаше случай на издадено ЕГН на мъж, но за женско (деветата цифра нечетна вместо четна). Този мъж, ако е спортист ще му даде ли ЕГН право да се състезава при жените, защото според него (ЕГНто) е жена?

# 1 389
Именно де, има ги тези белези както и други хора по света.
Просто трябва да се уточнят нещата за спорта - какъв % или колко см. , или друго конкретно нещо до какви (точни параметри) е разрешено да се участва, и в кои състезания. И примерно в кои не се допуска. Слагат се параметрите, но трябва хубаво да се избистрят нещата защото ако броим само тестостерон, или само друго конкретно в-во ,там вследствие на натура или химия, може много да варират нещата.

# 1 390
  • При семейството си
Аз малко се обърках.

В статия пише, че са от 2023г
Хмм, интересно…по чия инициатива са направени тези нови изследвания, съответно медицински доклади:
https://www.iba.sport/news/iba-clarifies-the-facts-the-letter-to … and-acknowledged/
От IBA са правени в Турция и Индия.
Възможно ли е по инициатива на Имане и тя наистина да не е знаела за генетичната си аномалия.

# 1 391
Е сериозно ли? Как няма да знае бе хора? Не знае какъв полов орган трябва да има, че като жена трябва да има МЦ, вагина, матка, яйчници, че може да ражда деца.... Със сигурност води и някакви полов живот....Вие го изкарахте някакъв пещерняк, не чувал и не виждал хора от своя или противоположният пол! 😵‍💫 Най-малкото нали уринира по някакъв начин? Сега не ме питайте как се уринира с вътрешен пенис и сляпа вагина...

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 18:21 от Karina-88

# 1 392
Странно ми е това с незнаенето... Като дете разбирам - при раждането поглеждат, не виждат да стърчи нещо като на момченцата и пишат момиченце. Кръщават си я с женско име, отнасят си я вкъщи и си я отглеждат като момиче. Колко хора продължават да ги проверяват тепърва дали са мъжко или женско след това и да поставят пола под въпрос?
Ама да ми каже някой че спортисти от такъв ранг не ги виждат лекари и все не се е наложило по някакъв повод ултразвук или подобен преглед... особено при такъв спорт където и травми са много, и какво ли не. Ей това ми е трудно да повярвам че е възможно да остане неизвестно досега, ако има такива аномалии. Или най-елементарното - на тия години да няма месечен цикъл пък да се смята за жена - досега да е отишла на лекар да разбере защо така, дори и да предположим че не води и няма опити за полов живот - заради религия, заради заетост със спорта или каквото кажете. И сума ти кръвни тестове минават, най-малкото заради проверки за допинг.

Разделянето на мъже и жени за тези спортове е ексклузивно за жените и не е такова за мъжете. Т.е. не е нужно да е обявена изрично за мъж а просто да не се вписва в нормите за жена, че да няма право да се състезава срещу жени. Това ако някой реши да проучи, нали, а не да каже че каквото пише в паспорта - такова е.
Ама те и правилата им едни...
Ако действително е расла с по-високи нива на тестостерон от на момичетата, това е повлияло на развитието на кости, мускули и прочие, пък ако ще и после нивата с терапии да ги свалят. Нали това е доводът транссексуални да не се състезават при жените, щото са расли като мъж и са станали по-силни? Нещо пропускам явно как хем така, хем иначе.

Другото е че на този етап ми е странно че самата тя/той или каквото е в крайна сметка не вземе да излезе с информация. Лични неща били... като застанеш пред толкова хора и вземаш луди пари задето всички те гледат, личното пространство не е точно като моето дето никой не ме знае и не го интересува. А и те въпросните полови органи вече ги развяха и одумаха по цял свят, независимо истински ли са или какви са. И е нормално всеки да си направи извода че има какво да крие, защото то не мисля че остана много какво лично да си съхрани вече.

# 1 393
  • При семейството си
Може ли да ми кажете по чия инициатива е направено изследването, съответно изготвен доклада, който се обсъжда последните дни (от МОК, IBA, друга организация)?!
Има ли механизъм, по който да я заставят да го/ги направи, с каква цел…през 2023 година (когато прави и изследването за хромозомите)?!
Докладът е направен от френски лекари, нещо общо има/ше и с алжирски.
Може ли наистина да ми дадете информация и/или вашите теории за какъв доклад става въпрос?

# 1 394
Сега, ако предположим, че сте расли в пустошта, не сте ходили на училище и не знаете за анатомичните особености на двата пола, но в един момент попадате в света на останалите хора и ви казват, че вие не сте точно това, за което се мислите, вземат ви медалите които сте спечелил/а, защото там нещо с тялото ви не е както трябва, няма ли да се опитате да разберете за какво ви говорят? И да докажете, че не са прави или да научите какво не е наред с вас?

Общи условия

Активация на акаунт