Априлче 2025

• 44 028
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, вие напълно ли спряхте кафето? Според моя АГ по едно кафе - може. Аз пия около 3 глътки макс, ама много му се чудя.

# 151
Момичета, вие напълно ли спряхте кафето? Според моя АГ по едно кафе - може. Аз пия около 3 глътки макс, ама много му се чудя.

Аз вече нямам такова желание за него, понякога пия безкофеиново студено лате, но кафето при бременни не е проблем, ако кофеинът е до 200 мг / ден - поне това съм чела Simple Smile Не знам колко е безвредно и безкофеиновото, но аз си взимам такова.

# 152
Аз пия по едно кафе, но не всеки ден (защото не ми се пие просто). Моята гинеколожка каза да изключа кофеина. Малко се изненадах и я питах, без никакво кафе ли и тя ми каза, че може по една чаша на ден, не повече. Един вид, "от нея да мине". 🤣 Аз, доколкото съм чела, може по едно кафе. Интересно ми е какво казват и на другите гинеколозите и какво ще кажат по- опитните мами. Simple Smile

# 153
.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:33 от An_Belle

# 154
И на мен ми казаха по едно на ден, аз толкова си пиех и преди да забременея, понякога следобяд си позволявах и фрапе, сега вече не.

# 155
Момичета има ли някоя в 6+ и да е мерила ЧХГ?
Нещо почва да намирисват нещата при мен и никой все още не може да каже със сигурност. Водя се 6+6, ЧХГ от днес е 11034, което според мен е ниско и не се е удвоило спрямо миналата седмица

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 08:59 от jalana

# 156
jalana, според мен всичко е наред. С нарастване на ЧХГ се забавя удвояването и е напълно нормално да се удвоява на 96 часа. При мен в 6г.с.+0 дни беше 9414. Всичко е наред ❤️🤗🍀 Не се притеснявай, от сега нататък само с ехограф се следят нещата.

# 157
  • София
Аз също съм паника, но нека не психясваме. Има ли реална причина да си мислиш, че нещо не е наред? На преглед ходила ли си? Ако според АГто нещата се развиват добре бъди спокойна. ❤️

# 158
Здравейте, включвам се и аз в темата, с термин 10 април, втора бременност, от Варна. Аз също имах притеснения защото имах постоянно зацапване, което сега намаля, но си слагам утрогестан. В 6 г.с бях на вагинален ехограф и се видя пулс, от тогава не съм ходила. Малко ми спряха симптомите, нямам никаква болка в гърдите и се бях притеснила и пусках ЧХГ 14 дни след последното пускане и според калкулатора се удвоява на 102 часа, стойността му беше 86800. Някой знае ли за Варна, къде се провеждат лекции за бременни. С предишната ми бременност не сварвах да ходя на всички, имаше на списание 9 месеца, на сайта "училище за бременни" и още няколко. Всички се провеждаха по моловете. Сега намирам само едни, които се провеждат в хотел Черно море.

# 159
Здравейте, аз съм в 7с3д на 25г първа бременност с термин 8ми Април. Ходих на преглед в 5с3д и всичко беше наред, каза ми в 8ма седмица пак да отида и нямам търпение! Миналата седмица се разболях и вдигнах малко температура (най-висока беше 37.2) и не съм я задържала. От вчера съм с досадна хрема, но личната ми лекарка ми предписа само осцилукокцинум и спрей за гърло, и ми каза да пия парацетамол ако вдигна отново температура. Почиствам си носа със солен разтвор, но изобщо не помага и едвам дишам. Някоя от вас била ли е с настинка/хрема в първия тримесец? Трябва ли да се притеснявам повече от колкото се в момента.

Прочетох, че се споменава кафе, аз лично не съм много по кафето, но от време на време пия по едно еспресо с мляко. Между 5та и 7ма седмица ми се гадеше всеки ден и се чувствах отвратително, дори вода ми беше трудно да пия, но като добавях джинджифил ми беше по-добре. Личната ми лекарка предписа Вомитусхил разтвор и го ползвах точно един път (доволна съм), на следващия ден магически спря да ми се гади. Сега от време на време получавам факсове като помириша нещо и ми се повдига, но със сигурност не е по цял ден. Коремът ми е много подут и да не ви обяснявам колко рядко ходя до тоалетната въпреки че си промених диетата към по-здравословно и хапвам повече зеленчуци и плодове.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 14:06 от elliepeanut

# 160
  • София
Здравейте, аз съм в 7с3д на 25г първа бременност с термин 8ми Април. Ходих на преглед в 5с3д и всичко беше наред, каза ми в 8ма седмица пак да отида и нямам търпение! Миналата седмица се разболях и вдигнах малко температура (най-висока беше 37.2) и не съм я задържала. От вчера съм с досадна хрема, но личната ми лекарка ми предписа само осцилукокцинум и спрей за гърло, и ми каза да пия парацетамол ако вдигна отново температура. Почиствам си носа със солен разтвор, но изобщо не помага и едвам дишам. Някоя от вас била ли е с настинка/хрема в първия тримесец? Трябва ли да се притеснявам повече от колкото се в момента.

Прочетох, че се споменава кафе, аз лично не съм много по кафето, но от време на време пия по едно еспресо с мляко. Между 5та и 7ма седмица ми се гадеше всеки ден и се чувствах отвратително, дори вода ми беше трудно да пия, но като добавях джинджифил ми беше по-добре. Личната ми лекарка предписа Вомитусхил разтвор и го ползвах точно един път (доволна съм), на следващия ден магически спря да ми се гади. Сега от време на време получавам факсове като помириша нещо и ми се повдига, но със сигурност не е по цял ден. Коремът ми е много подут и да не ви обяснявам колко рядко ходя до тоалетната въпреки че си промених диетата към по-здравословно и хапвам повече зеленчуци и плодове.

Здравей! Аз с първата ми бременност няколко пъти бях с хрема и температура, няма нищо страшно. Не влияе на бременността. Те лекарствата, които изписват на бременни са или за деца, или хомеопатични. За запушен нос на мен ми беше изписан “Grip Stop”, имаше ефект. За гадене аз съм пила “Антиметил”, има го като таблетки за смучене и на капсули, с джинджифил е и помага Simple Smile

# 161

Здравей! Аз с първата ми бременност няколко пъти бях с хрема и температура, няма нищо страшно. Не влияе на бременността. Те лекарствата, които изписват на бременни са или за деца, или хомеопатични. За запушен нос на мен ми беше изписан “Grip Stop”, имаше ефект. За гадене аз съм пила “Антиметил”, има го като таблетки за смучене и на капсули, с джинджифил е и помага Simple Smile

Много благодаря за капките направо ме спаси, купих си ги преди малко и ефектът беше бърз! Relaxed

# 162
  • Смолян
Здравейте и от мен.
За мен тази бременност е истинска изненада и лек първоначален шок, но е факт. В началото на годината правихме опити няколко месеца, но не се получи и някак си казах, че просто не ни е писано.
Термин 05.04.2025, в момента съм в 8 седмица и 2 дни. Днес бях на преглед, след като вчера направих теста и видяхме вече едно мъничко човече. С поликистоза съм от много години, заради която има месеци в които цикълът ми идва на 40 дни и за това си не се усъмних да направя по-рано тест.
Вече успях да запиша и час за ранна фетална морфология при Стоилов в Пловдив, защото в нашия град няма при кой.
Тук ми изниква и въпрос към тези от вас, които сте от Пловдив мислите ли вече къде ще раждате. Моята АГ днес категорично ме насочи към Селена, но аз искам да събера още мнения. Държа на професионалист, който да се е справяш с ре-секцио, защото при мен ще е трето.

# 163
За секцио, да, Селена е добър избор. За раждащи естествено НЕ препоръчвам.

# 164
  • Смолян
За секцио, да, Селена е добър избор. За раждащи естествено НЕ препоръчвам.
А доктор към който да се насоча?
Аз съм чувала за Ставрев и мислех за него, ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт