Местене на дете в друг град и училище

• 3 143
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Майката може да си запише детето без теб. Това е.
След като има друг в картинката, то е късно вече. Не знам каква ти е целта?
Да я принудиш да остане, като попречиш да прехвърли детето?

Не тя да ходи ,но детето да си е в къщата при другото дете и бащата . Ако е така то утре аз мога да направя същото си мисля нали ?

# 16
Принципно можеш. Но така нещата ще станат око за око и вече няма да са в твоя полза.
Колко са големи децата? Ти можеш ли да се оправяш и с двете? Ако е момиче едното, сигурен ли си, че ще можеш да справиш откъм момичешката страна на нещата?
Това с училището сега бял кахър, мислиш спот.
Имате ли брак?

# 17
Принципно можеш. Но така нещата ще станат око за око и вече няма да са в твоя полза.
Колко са големи децата? Ти можеш ли да се оправяш и с двете? Ако е момиче едното, сигурен ли си, че ще можеш да справиш откъм момичешката страна на нещата?
Това с училището сега бял кахър, мислиш спот.
Имате ли брак?
Не няма брак. Момичето остава , тя е много по голяма и сама решава. Ад хок ми дойде и рядко мисля спот. Със сигурност ще е проблем за детето ,но смятам че решението на майката да смени града е много лошо. Ако беше в същия град бих го приел да видим как ще е . Говорим за стотици километри ...

# 18
Ако са над 10г, съдът ги пита така или иначе къде искат да са..  но щом нямате брак, освен да я съдиш за родителски права... И пак както са те посъветвали - адвокат.

# 19
Ако са над 10г, съдът ги пита така или иначе къде искат да са..  но щом нямате брак, освен да я съдиш за родителски права... И пак както са те посъветвали - адвокат.
Да това е ясно ,но как едно дете може да го караш да избира между майка и баща? Това ще е последното ,което искам да му се случи. Идеята е поста е може ли сама да премести детето , защото не искам никой да съдя за права ако не е предприел нещо към детето ми. Притеснението ми е ако наистина сама може да го направи една сутрин да не разбера , че вече е в друг град и училище и да е много по стресиращо за детето , а и тогава съда ще каже ти къде спа тя като го мести

# 20
  • София
Авторе, какво говорихте с майката на детето по този въпрос? Брак нямате, но предполагам детето е припознато? В момента как го отглеждате, при кого стои, кой какви грижи поема? От колко време сте разделени и по какви причини?

# 21
Авторе, какво говорихте с майката на детето по този въпрос? Брак нямате, но предполагам детето е пропознато? В момента как го отглеждате, при кого стои, кой какви грижи поема? От колко време сте разделени и по какви причини?
Към момента живеем всички в една къща ,но с майката явно ще се разделяме и тя ще сменя града и е решила и детето да смени града. Това няма много значение, освен за мен, въпроса е може ли сама да смени местожителство и училище на дете или някой ще иска съгласие от двамата родители. Това ми е важно за да знам да чакам ли или трябва да предприема превантивни действия

# 22
  • София
Авторе, въпросите, които ти задавам са важни, защото въпросът може да се реши и по друг път, но дори да стигнете да се възпирате административно/по съдебен път, тези неща може да имат значение. По конкретния ти въпрос най-добре да се свържеш с адвокат, но решението минава през жена ти и вашите отношения. Явно някъде нещо се е счупило, и сега всеки тръгва да си прави своето, вместо да се опитате да се разберете.

# 23
Авторе, какво говорихте с майката на детето по този въпрос? Брак нямате, но предполагам детето е пропознато? В момента как го отглеждате, при кого стои, кой какви грижи поема? От колко време сте разделени и по какви причини?
Към момента живеем всички в една къща ,но с майката явно ще се разделяме и тя ще сменя града и е решила и детето да смени града. Това няма много значение, освен за мен, въпроса е може ли сама да смени местожителство и училище на дете или някой ще иска съгласие от двамата родители. Това ми е важно за да знам да чакам ли или трябва да предприема превантивни действия

Защо не се разберете с жената?
Остава усещането, че искате да я накажете, да намерите начин да я спрете чрез закони, но не защото това е по-добре за детето, а защото не приемате, че е избрала друг.
Разбирам, че сте наранен, но все пак.. чакат ви години наред, през които да комуникирате понежду си за децата ви, да сте до тях макар и разделени.
И последно, защо иска да се махне? Една жена трудно оставя едното си дете, за да иде при друг мъж с другото дете.

# 24
Добре, а вие имате ли изобщо идея какво е за дете предполагам в малките класове да бъде изтръгнато от средата му, училище, дом, баща и да тръгне подир новата любов на майка си, в нов град, ново училище, че и нов мъж в семейството? Абсолютно безумие, авторе не го допускай

# 25
Авторът пита конкретно и не иска да обсъжда другото.
Да, може. Може да премести детето сама.

# 26

Остава усещането, че искате да я накажете, да намерите начин да я спрете чрез закони, но не защото това е по-добре за детето, а защото не приемате, че е избрала друг.
Разбирам, че сте наранен, но все пак..

Tва усещане откъде остава, от кофти лични изживявания в миналото ли?

# 27
Авторът пита конкретно и не иска да обсъжда другото.
Да, може. Може да премести детето сама.
Еми то му се отговори, ама не му харесва... И продължава да пита, ама без повече инфо - толкоз. Повече - адвокат и дълги драми ..

# 28

Разбирам, че сте наранен, но все пак..

Tва усещане откъде остава, от кофти лични изживявания в миналото ли?

😁 От написаното от автора.

# 29
Разбрах, явно може, явно и аз мога, което по принцип е идиотско ,но възможно. Личната драма си е моя, но въпроса беше може ли да спестя нещо на детето . Ако някой има данни за обратното , без съд адвокати,моля да пише . Ако някой ще ме съветва да се разберем с майката или дали тя ли ми е целта да не пише моля

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт