Коластра без кърма

• 278
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам дете на 2 месеца, но не кърмя, защото имам само коластра. Давам и я, но ще тръгне ли кърма. Само от две каналчета на всяка гърда тече коластра, сигурно съм запушена. Гърдите не са пълни с кърма, нямам бучки. Пия чай, ям ядки и всеки каквото каже. Детето суче добре, стимулирам и с помпа. Правя топли компреси и обливам с топла вода. Кой каквото каже правя. Бихте ли препоръчали хапче за отпушване на канали и такова за производство на лактация? Ще тръгне ли тази кърма някога?

# 1
От къде знаеш, че нямаш кърма?
Детето само кърмено ли е или дохранваш?
След 40 ден е напълно нормално да не усещаш гърдите твърди и препълнени. Процеса се и регулирал и тялото произвежда толкова кърма, колкото бебето суче. Дали това е достатъчно се разбира от това дали бебето расте и наддава и по колко напишкани и наакани памперса има на ден. Честото слагане на гърда и напълното изсукване са най-добрия стимулатор. Консултант по кърмене може да ти помогне най-добре. Успех.

# 2
  • София
Е ти как го окачестви като коластра? 🙃Тече това, което има нужда. Първите месеци кърмата е хранителна и гъста, защото бебето има нужда от такава.

# 3
Допълвам, прочетох ти и другата тема. Започни незабавно да кърмиш бебето и се свържи с консултант по кърмене. Не зная каква ти е средата, но спри да слушаш всякакви хора и следвай съветите на консултанта по кърмене. Кърмата идва само чрез сукане. Казвам ти го като родила секцио и кърмила повече от 2 години.

# 4

Общи условия

Активация на акаунт