Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 17 092
  • 205
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде по Дунава
За Цигов чарк имам питане.Препоръка за нощувки,места за разходки.
Може до град Пещера да отидете и крепостта Перистера, Велинград - Исторически музей, с. Дорково - Палеонтологичен музей и крепост Цепина, Фотински водопади, пещера Лепеница - с предварителна заявка, да се возите на теснолинейката от Велинград до Аврамово (най - високата гара на Балканите) и обратно, от Юндола да отидете до местност Пашови скали.

# 196
  • Пловдив
В комплекс Романтика бяхме в края на ноември, но не в основната сграда, а в едни къщички в отделен двор на 5минути от комплекса - вили парк Сърница се казват. Имат и сайт.
Понеже бяхме голяма група, наехме 2 от трите къщички+механата. Много доволни останахме - всичко беше чисто, много добре обзаведено, имаше всякакви посуда, а в механата имаше абсолютно всичко (кухня с всичко необходимо, дърва за камината, тонколони, микрофон).

# 197
  • Велико Търново
Мишка с книжка, благодаря за отговора. Нещо точно такова търся, гледка, тишина и голям двор за детето. Страхотно изглежда!

В комплекс Романтика сме ходили ние, но преди доста години и не мога да съм полезна с актуално състояние към момента. Оттам ходихме до Ягодина и други места наоколо, доста път си е. Тогава ММ също го искаше това настаняване заряди гледката, а пък забележителностите трябваше да повторим заради хората, с които бяхме
Еми много път си е, помня, че и самите пътища не бяха ок като качество (сега може да е друго), но като цяло според мен идва отдалечено. Бих го избрала по скоро за лежерна почивка там с разходки около язовира

# 198
Мишка с книжка, благодаря за отговора. Нещо точно такова търся, гледка, тишина и голям двор за детето. Страхотно изглежда!

В комплекс Романтика сме ходили ние, но преди доста години и не мога да съм полезна с актуално състояние към момента. Оттам ходихме до Ягодина и други места наоколо, доста път си е. Тогава ММ също го искаше това настаняване заряди гледката, а пък забележителностите трябваше да повторим заради хората, с които бяхме
Еми много път си е, помня, че и самите пътища не бяха ок като качество (сега може да е друго), но като цяло според мен идва отдалечено. Бих го избрала по скоро за лежерна почивка там с разходки около язовира
Ами ние сме ходили в района ан Ягодина и Триград и сега ще го пропуснем, въпреки че е уникална красота.
Иначе около язовира съм набелязала Батак и Доспат, Лещен , Ковачевица , Гърмен, Огнянова , Зоокът Дъбница и Зоокът Хаджидимово , Гоце Делчев , Велинград. Чудех се и за теснолинейката (предполагам децата ще се зарадват )Но не схванах разписанието. Някой пътувал ли е от Велинград с теснолинейката и в рамките на деня да иде до някоя от точките по маршрута , да се разходи  да се върне отново във Велинград. Идеята ми е еднодневно приключение, за да може  от Велинград отново да се приберем към Сърница.

# 199
  • Някъде по Дунава
Мишка с книжка, именно от Велинград до Аврамово сме пътували така в рамките на половин ден. Престоят на Аврамово е около час и реално няма какво да се прави, защото гарата е извън населено място. Аз обаче носех хладилна чанта и хапнахме докато чакахме влака. Беше по обяд. Според разписанието има влак от Велинград в 10.19ч. Пътува около час. Престоят също е час. В 12.35ч е от Аврамово за Велинград.

Аз имам питане относно пътя до Белинташ. В интернет пише, че част от него е черен път. В какво състояние е?

# 200
  • Асеновград
Мишка с книжка, именно от Велинград до Аврамово сме пътували така в рамките на половин ден. Престоят на Аврамово е около час и реално няма какво да се прави, защото гарата е извън населено място. Аз обаче носех хладилна чанта и хапнахме докато чакахме влака. Беше по обяд. Според разписанието има влак от Велинград в 10.19ч. Пътува около час. Престоят също е час. В 12.35ч е от Аврамово за Велинград.

Аз имам питане относно пътя до Белинташ. В интернет пише, че част от него е черен път. В какво състояние е?
Само крайната част от разклона за Три могили е черен път. Качват се и леки коли ако шофьора е опитен и внимателен. Ако се притеснявате, оставете колата на разклона до гробищата и от там не е далече пеш. Но и до църквата от където тръгва пътеката може да се стигне с кола.

# 201
  • Велико Търново
Ние сме пътували с теснолинейката от Септември до Аврамово, оттам слязохме пеша до спирка Света Петка ако не бъркам. Не знам как можеш да потърсиш мои стари мнения, писала съм подробно за маршрута.
Много хубав минерален басейн има на Якоруда, има спирка точно до него. Само не знам дали в рамките на ден ще ви стигне времето да отидете, да плажувате и да се върнете, че и пътя до Сърница. Погледни ако ти се струва интересно

# 202
Момичета , здравейте
Нуждая се от помощ
Искам да организирам подарък за моя мъж за рождения му ден
Искам да посетим Каньонът на водопадите и някои други забележителности като Дяволската екопътека , Караджов Камък или други интересни места
Препоръчайте ми маршрут за 2-3 дена както и хубави места за настаняване с красива гледка

# 203
  • Варна
Когато запазвате хотели и къщи каква ви е практиката, да звъните или да използвате сайтове като букинг без контакт със собственика?

Вчера звънях на няколко къщи и хотели, и по-голямата част от тях ми искаха по-високи цени от наличните в интернет към дадения момент, въпреки че искаха да платя по банков път или с револют което предполагам ще им спести ред такси и данъци. Разочароващо. Мога да изброя кой какво ми е поискал срещу какво е бил обявил онлайн, ако на някой му е любопитно.

# 204
Когато запазвате хотели и къщи каква ви е практиката, да звъните или да използвате сайтове като букинг без контакт със собственика?

Вчера звънях на няколко къщи и хотели, и по-голямата част от тях ми искаха по-високи цени от наличните в интернет към дадения момент, въпреки че искаха да платя по банков път или с револют което предполагам ще им спести ред такси и данъци. Разочароващо. Мога да изброя кой какво ми е поискал срещу какво е бил обявил онлайн, ако на някой му е любопитно.

За къщи/апартаменти под наем ползвам само Airbnb от десет години. Никога не съм имала проблеми и не се е налагало да прибягвам до съпорта им. А ползвам много - около 3-4 пъти годишно. За хотели - директно от сайта на хотела.

# 205
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Приключи кратката ни почивка в магичните Родопи. Благодаря на всички за насоките.
Нощувахме в Асеновград в апартамент от ало.бг. Бях харесала един в Букинг, но докато го резервирам и се зае. Доволни сме от местоположението (близо до Била) и от условията и то само за 70 лв.
Първия ден, четвъртък, се бяхме насочили към авио музея в Крумово, но правиха някаква профилактика на тока и не работеше. Решихме да пропуснем Кукленския манастир и отидохме до крепостта в Асеновград. От там се разходихме до връх Кутра и се настанихме. Починахме (все пак 4 ч бяхме пътували) , обядвахме и отидохме пеша до Палеонтологичния музей.
Вчера първо отидохме до скалния мост в село Мостово. Препоръчвам, който се запъти натам да е с дълъг панталон, защото има много коприва. След това отидохме до Белинташ, Ин кая и Араповския манастир.
Днес посетихме Бачковски манастир, Сливодолското падало (има малко вода) и авио музея. Мъжете са много впечатлени от самолетите.
Сега пътуваме към Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт